Lipanj 27, 2025, 10:43:53 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: P90X Workout(extremna tjelovjezba)....probao netko?  (Posjeta: 38634 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline enigma1986

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
Odg: P90X Workout(extremna tjelovjezba)....probao netko?
« Odgovori #225 u: Travanj 04, 2013, 09:43:28 prijepodne »
Sa njuskala,sad je cijena 5kg 550kn
Ja ga pijem samo nakon vjezbanja,30g,i samo tad,jedino je iznimka kada sad dođe toplije vrijeme pa onda uz vjezbanje rolam ili trcim,onda znam prije vjezbanja ili rolanja isto zveknuti jednu dozu od 30g,i stvarno se primjeti da te drzi sitim i punim energije
U dane kada ne vjezbam ga niti ne pijem,tako da meni 5kg bude dosta dugo
koj od myprotein uzimas?

Offline igor8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #226 u: Travanj 04, 2013, 09:56:20 prijepodne »
Ako netko treba imam na prodaju tekuće aminokliseline, dva pakiranja po 948ml. Nikad otvarano. Nisam potrošio jer nemam vremena trenutno za teretanu.

2 x Amino Fuel Liquid - 948 ml

250kn/ boca

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
« Odgovori #227 u: Travanj 04, 2013, 10:27:57 prijepodne »
Ja ga pijem samo nakon vjezbanja,30g,i samo tad,jedino je iznimka kada sad dođe toplije vrijeme pa onda uz vjezbanje rolam ili trcim,onda znam prije vjezbanja ili rolanja isto zveknuti jednu dozu od 30g,i stvarno se primjeti da te drzi sitim i punim energije
koj od myprotein uzimas?

to ti je ja mislim myprotein impact bezokusni whey

to ti je ovaj - http://www.myprotein.com/sports-nutrition/impact-whey-protein/10530943.html
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline strasilo

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #228 u: Travanj 04, 2013, 13:12:51 poslijepodne »
meni nije problem u tome jesam sit ili gladan ... problem mi je u tome jer volim jesti fino ... i puno ... :D

ali da, počela me smetati kilaža... ne zbog izgleda, to me nikad nije previše pucalo .. ali osjetna (ne)pokretljivost me ubija...
uvijek dostupan na [email protected]

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #229 u: Travanj 04, 2013, 13:35:31 poslijepodne »

Istina, treba pazit i ne pretjerivat jer preveliki višak proteina je teret za jetru i otrov za organizam.
« Zadnja izmjena: Travanj 04, 2013, 13:49:23 poslijepodne od Nuclear »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #230 u: Travanj 06, 2013, 15:28:50 poslijepodne »
Vratilo će biti idući tjedan, to je rješeno... Što se tiče bućica, malo sam po trgovinama prošao, najjeftinije što sam našao je 180kn 10kg, i to bi morao 2 komada uzeti znači 360kn što mi je dosta skupo, a i pitanje do kad će mi biti dosta samo 10kg.

U P90x rade neki s bućicama, a neki rade i s onim trakama rastezljivim. Dali su te trake jednako dobre i dali možda radije uzeti njih? Našao sam na njuškalu: http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/elasticne-gume-vjezbanje-oglas-4602646

Dali uzeti trake ili utege? Inače trenutno radim s jamnicom natrpanom pijeskom, no to mi je prelagano za neke vježbe,
« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2013, 15:35:10 poslijepodne od Nuclear »

Offline enigma1986

• Punopravni član
« Odgovori #231 u: Travanj 06, 2013, 16:46:52 poslijepodne »
Vratilo će biti idući tjedan, to je rješeno... Što se tiče bućica, malo sam po trgovinama prošao, najjeftinije što sam našao je 180kn 10kg, i to bi morao 2 komada uzeti znači 360kn što mi je dosta skupo, a i pitanje do kad će mi biti dosta samo 10kg.

U P90x rade neki s bućicama, a neki rade i s onim trakama rastezljivim. Dali su te trake jednako dobre i dali možda radije uzeti njih? Našao sam na njuškalu: http://www.njuskalo.hr/fitness-oprema/elasticne-gume-vjezbanje-oglas-4602646

Dali uzeti trake ili utege? Inače trenutno radim s jamnicom natrpanom pijeskom, no to mi je prelagano za neke vježbe,
imas na e bayu za sto kuna te trake cili set

Offline enigma1986

• Punopravni član

Offline Ace

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
« Odgovori #233 u: Travanj 06, 2013, 18:02:19 poslijepodne »
Bučice si pogledajte na pride stranici. Odnosno diskove i šipku za utege.Preporučam da ako uzimate ne uzimate šipku sa šarafom jer ja uvijek moram pritezati nakon serija

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #234 u: Travanj 06, 2013, 19:19:34 poslijepodne »
Da krenem redom
Proteini su bez okusa,82 posto proteina unutra,to je najisplativija kombinacija,ima i onih sa vecim postotkom proteina ali cijena im se dramaticno povecava,posto nismo profici i 82 posto je odlicno
Za okus ubacim nekada Nesqik,i to mi je odlicno

Da,velika kolicina proteina je stetna,ali to znaci kada bi nabacao 100grama pa onda za dva sata opet 100grama,i tako dalje
Jednostavno tada ih organizam ne moze preraditi,od 25-30g je sasvim dovoljno,ako je potrebno pije se vise puta ali sa razmakom,također je bitno piti puno vode

Trake ili bucice?
Odgovor je oboje ako se moze,bucice su za vece misice,uz njih ces npr. biceps dobiti veci,ali trake ce pomoci da se biceps podjeli i tako vizualno izgleda jos bolje i vece,znaci trake su za definicju,ali su super stvar jer nemaju granica sa vjezbama,samo nasa masta
Ako uzimas tranke,pogledaj ove,najkvalitetnije su,i boja koja ti treba je ili plava ili zelna za pocetak,imas ih i na ebayu
Kasnije kako napredujes,uzimas druge trake,a ove ti ostaju za zagrijavanje
http://www.thera-band.com/store/products.php?ProductID=26

Sad mi reci sta si sredio za vratilo,i koliko te doslo??

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #235 u: Travanj 06, 2013, 19:50:56 poslijepodne »

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #236 u: Travanj 07, 2013, 02:35:58 prijepodne »
Bučice si pogledajte na pride stranici. Odnosno diskove i šipku za utege.Preporučam da ako uzimate ne uzimate šipku sa šarafom jer ja uvijek moram pritezati nakon serija

Zato sto ju jako slabo stegnes  8)
Šalim se,ima cakica kad zasarafis rukom maximalno sto mozes,stavis uteg na pod ispred sebe,stavis ruke na ploce,i onda desnu plocu guras od sebe,lijevu prema sebi,tako se te ploce zakrenu da pomaknu i šaraf,kad tako jako stegnes,rukom je vise nemoguce odvrnuti tako da ti se vise nece odvrtati prilikom bjezbanja
Ja sam neki dan curi skido sa utega ploce da ona moze lamatati samo sa šipkama,i malo je bilo zapeklo,nisam ni kontra nacinom mogao odvrnuti,pa sam mora drskom cekica po sarafu drmnuti da otpusti

Uglavnom probaj pa javi  ;)

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #237 u: Travanj 07, 2013, 17:55:10 poslijepodne »
u teretani su znali staviti izolir traku na navoj pa zategnut preko nje, isto jako dobro drži  :p013:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #238 u: Travanj 07, 2013, 19:35:26 poslijepodne »

Sad mi reci sta si sredio za vratilo,i koliko te doslo??

Ma ništa specijalno neće biti. Imam neke cijevi/šipke viška, to ću povariti i učvrstiti na zid na balkon.  Poslikam kad bude gotovo  ;)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #239 u: Travanj 08, 2013, 15:51:13 poslijepodne »
Niti meni nista specijalno ne treba,bitno da drzi i da služi  8)

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #240 u: Travanj 08, 2013, 18:31:08 poslijepodne »
Ovak, počeo sam s trčanjem. Krenuo sam prošli četvrtak i svaki dan pretrčim 60-70min. Imam svoju rutu od koje je dio i brdsko trčanje.

E pa sad vidim dosta po internetu da je dugotrajno i lagano trčanje manje vrijedno od intenzivnog treniranja za skidanje masnog tkiva, a uz to da uništava i mišiće (koje ja želim dobiti) što mi nikako nije u cilju.

Konkretno radi se o ovim člancima:

http://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Ne-skidajte-kilograme-dugotrajnim-laganim-trcanjem.aspx

http://www.fitness.com.hr/vjezbe/savjeti-za-vjezbanje/Ne-skidajte-kilograme-dugotrajnim-laganim-trcanjem.aspx

Dakle radije bi onda umjesto tog laganog trčanja odabrao intenzivni trening, a trčanje bi samo ostavio ovo brdsko za jačanje nogu i možda prije intenzivnog treninga za zagrijavanje 5min.

Imam nogometno igralište na raspolaganju 2min od kuće, pa me zanima kak bi taj intenenzivni trening trebao izgledati? Sprint dužom stranom igrališta pa odmor kraćom pa opet sprint dužom i tako u krug sam nekak zamislio. Koliko takvih krugova bi bilo dovoljno napraviti??? Nakon toga bi još napravio brdsko trčanje u trajanju oko 10min koliko mi treba da se popnem na brdo.

Uz P90x bi mislim to trebalo biti OK. Još da napomenem da se bavim i brdskim biciklizmom 1-2x tjedno barem kad je vrijeme dobro.
Koliko sam vidio taj intenzivni bi trebao trajati kraće od dugotrajnog i laganog trčanja, Dakle možda serije sprinta u trajanju 15min na igralištu, onda brdo 10min i to je to. Još onda imam pješice doma 15min. Dali bi to bilo OK?
« Zadnja izmjena: Travanj 08, 2013, 19:53:00 poslijepodne od Nuclear »

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #241 u: Travanj 08, 2013, 18:47:43 poslijepodne »
Sa viskom kilograma trebas biti oprezan
Zato polako,pocmi trcati pa kako ti pase,ubrzaj uspori,mijenjaj ritam,dobro je i za srce

Evo pa citaj malo
http://articles.elitefts.com/training-articles/sports-training/what-speed-training-really-means/

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #242 u: Travanj 08, 2013, 22:56:47 poslijepodne »

Zato sto ju jako slabo stegnes  8)
Šalim se,ima cakica kad zasarafis rukom maximalno sto mozes,stavis uteg na pod ispred sebe,stavis ruke na ploce,i onda desnu plocu guras od sebe,lijevu prema sebi,tako se te ploce zakrenu da pomaknu i šaraf,kad tako jako stegnes,rukom je vise nemoguce odvrnuti tako da ti se vise nece odvrtati prilikom bjezbanja
Ja sam neki dan curi skido sa utega ploce da ona moze lamatati samo sa šipkama,i malo je bilo zapeklo,nisam ni kontra nacinom mogao odvrnuti,pa sam mora drskom cekica po sarafu drmnuti da otpusti

Uglavnom probaj pa javi  ;)

Stegnuo i stvarno mi se čini da drži bolje, kad isprobam svakakvo javim dojmove.
Hvala na savjetu! :)

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #243 u: Travanj 08, 2013, 23:05:16 poslijepodne »
Kad se ispraksas,stegnes da kasnije nemres otpustiti ni kontra nacinom  ;)
Ja tako stegnem posto ne mijenjam cesto tezine,i stvarno drzi,a isto mi se u pocetku tako odvrtalo
Tako da nema sanse da ce ti se otpustiti ako tako jako stegnes,najbolje ti je na tepihu tako stegnuti da ne klize

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #244 u: Travanj 10, 2013, 20:14:19 poslijepodne »
Hvala ti na savjetu, super drži :) A kad se sad sjetim svih onih zatezanja samog prstena, čak sam špagom vezao s vanjske strane prstena da drži bolje ali još uvijek je klepetalo nakon toga :)
Ovo je super savjet!

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #245 u: Travanj 11, 2013, 19:23:01 poslijepodne »
Počeo sam s P90x danas. 4 dan imam YogaX. Dali je yoga jako bitna za cijeli taj koncept jer bi ju ja radije s nečim drugim zamijenio. Za početak traje sat i pol, a užasno mi je to dosadno i nemam baš motivacije za te položaje bika, kornjače i čudnovatog kljunaša  :D , nadalje znam da na yogu većinom idu cure :D, i ne zanimaju me baš te neke hinduističko istočnjačke meditacije, a vidim u videu da oni nešto mumljaju na kraju :D. Dosta poza koje rade će mi trebati dugo da naučim, a usput neke položaje nema teorije da izvedem u bližoj budućnosti.

Ukratko moje pitanje je samo dali se gubi nešto bitno ako YogaX zamijenim s recimo X Strecth, Kempo X ili Cardio X? Ili jednostavnim trčanjem/vožnjom bicikla taj dan i laganim istezanjem?
« Zadnja izmjena: Travanj 11, 2013, 20:40:44 poslijepodne od Nuclear »

Offline Tiii

• Punopravni član
  • Shrimp noob
« Odgovori #246 u: Travanj 11, 2013, 20:15:57 poslijepodne »
Mislim da ako te ne privlaci kao niti mene,onda je nebi trebao niti raditi
Ima puno nacina za istezanje,tako da malo pogledaj kako i sta,jer najbitnije je ne izgubiti pokretljivost

Offline Stina

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
    • ZGreef
« Odgovori #247 u: Travanj 12, 2013, 10:43:18 prijepodne »
Počeo sam s P90x danas. 4 dan imam YogaX. Dali je yoga jako bitna za cijeli taj koncept jer bi ju ja radije s nečim drugim zamijenio. Za početak traje sat i pol, a užasno mi je to dosadno i nemam baš motivacije za te položaje bika, kornjače i čudnovatog kljunaša  :D , nadalje znam da na yogu većinom idu cure :D, i ne zanimaju me baš te neke hinduističko istočnjačke meditacije, a vidim u videu da oni nešto mumljaju na kraju :D. Dosta poza koje rade će mi trebati dugo da naučim, a usput neke položaje nema teorije da izvedem u bližoj budućnosti.

Ukratko moje pitanje je samo dali se gubi nešto bitno ako YogaX zamijenim s recimo X Strecth, Kempo X ili Cardio X? Ili jednostavnim trčanjem/vožnjom bicikla taj dan i laganim istezanjem?

YogaX ti je ponajviše za kvalitetno istezanje mišića (što bitno utječe na sam izgled mišića), no uz to kvalitetno radi na stabilizatorima tijela.
Osobno ju ne bi izbacio iz razloga što ćeš u tim danima odmoriti tijelo, a paralelno raditi na grupaciji mišića koju sa ostalim vježbama ne radiš toliko.

Kak se ono veli - IMHO. :up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #248 u: Travanj 12, 2013, 10:50:35 prijepodne »
A za prvi put ću probati, pa ću vidjeti što dalje.

Prvih 45min barem jer kasnije postaje dosta komplicirano  :D

btw. Jučer me strgao početak P90x-a, u startu sam još dobro i krenuo, u korak s njima, oni 25-30 sklekova, ja 15-16, na kraju oni 25-30 sklekova, ja jedva 2-3  :D Zgibovi mi idu nešto teže, poslužim se stolcem dosta (već nakon prvog, jednostavno se ne mogu podići). I danas stvarno jako dobro osjetim da sam nešto radio, ruke ubijaju.
« Zadnja izmjena: Travanj 12, 2013, 11:25:14 prijepodne od Nuclear »

Offline ZeleniMrav

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • You'll Never Walk Alone
Odg: Re: P90X Workout(extremna tjelovjezba)....probao netko?
« Odgovori #249 u: Travanj 12, 2013, 15:30:24 poslijepodne »
Ja bi ti preporucao da radis jogu!
Ali je uzasbo teska,prvih 40min je muka...
Uglavnom dobro nadopunjuje citav komplet vjezbi,ima pozitivan ucinak na sve i nemoj da te zbunjuje to mumljanje na kraju ili da mislis da je to nesto vjerski ili sl. jer nije.
Dobit ces puno na gipkosti pa ces lakse raditi ostale vjezbe,podignut ces kondiciju i koncentraciju a da ne kazem koliko ces se pretegnuti i kako ces se bolje nakon toga osjecati...
20l vanila
North: Unfinished business
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” AE