Kolovoz 05, 2025, 06:10:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Smrad vode  (Posjeta: 2018 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PercyKnight

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Smrad vode
« u: Travanj 30, 2012, 14:36:01 poslijepodne »
Voda smrdi na pokvarena jaja.

Akvarij ima 10l, 2 gupija, 2 platija i dva mala cistaca. Imamo pumpu koju nam je uvalil tip iz pet shopa-tek smo kasnije vidjeli da je pumpa za akvarij od dvjesto litara. Akvarij je star dva dana. Voda se ciklirala jedan dan. Znam da to nije dovoljno. Kako dugoročno i nakon sto manje vremena i muke rijesit problem?

Inace ostali iz obitelji vec zele ribe van kolko to smrdi da nije mene vec bi bile i ribe i akvarij u kontejneru :D

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Smrad vode
« Odgovori #1 u: Travanj 30, 2012, 14:46:07 poslijepodne »
amonijak...

nedovoljno cikliran akvarij i potencijalno previše riba na litražu od 10 litara (velim potencijalno jer če se kotiti ko lude i onda nemaš kamo s njima)

o kakvoj je pumpi riječ?
jesi proučio vodić za početnike?

najbolje ti je udomit te ribe ako požive i lagano strpljivo krenut ponovo  :up:

Offline PercyKnight

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Travanj 30, 2012, 14:58:14 poslijepodne »
Okej to za cikliranje nema problema. A sta se tice kocenja na ljeto kupujem novi akv, cca. 60l  a s tim ribama imam kamo: dio dajem i prodajem ovdje, dio prijatelju koji ima 100 litarski akvarij i 4 ribe od 10-15 cm u njemu, uglavnom dajem ribe sakom i kapom :)

Zracnoj, bez filtera(imamo zaseban filter- pod tim mislim na onu vatu i na ono zeleno govance :D ) pumpa je za 200l akvarij i placena 170kn.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Travanj 30, 2012, 15:19:45 poslijepodne »
Ajde poslikaj da vidimo o čemu je riječ, bas me zanima taj filter.

Iskreno, voda ti nebi smrdila i ribe bi bile sretnije da žive u većoj količini vode, a ne u staklenci od 10 lit.

Izmjeni 50% vode novom iste temperature, stavi sredstvo protiv klora ako stavljas direktno iz slavine..i pročitaj vodič za pocetnike  :up:

Edit: sad sam tek skuzila sto si htio reci... Nije bitno sto je pumpa za zrak za Akv od 200l, to je potpuno nebitno jer jednako radi i ona za male akvarije i ona za veće..princip je isti.  Glavni problem kod tebe je neadekvatan filter i neciklirani akvarij. Vata za filter se jako brzo zaštopa i filter gubi svoju funkciju. U tako malom filteru ti je najbolje riješenje izvaditi vatu i staviti još akvarističke spužve. Napominjem da je sve ovo kratkoročno riješenje i da ćeš morati češće mijenjati dio vode (2-3 puta tjedno).
Dugoročno riješenje je veći akvarij, ne previše riba, pravo bilje i adekvatan (jak) filter. I naravno, pravilno tjedno održavanje akvarija
« Zadnja izmjena: Travanj 30, 2012, 15:29:24 poslijepodne od Dellete »

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 30, 2012, 15:24:54 poslijepodne »
Ajde poslikaj da vidimo o čemu je riječ, bas me zanima taj filter.

Iskreno, voda ti nebi smrdila i ribe bi bile sretnije da žive u većoj količini vode, a ne u staklenci od 10 lit.

Izmjeni 50% vode novom iste temperature, stavi sredstvo protiv klora ako stavljas direktno iz slavine..i pročitaj vodič za pocetnike  :up:

Da, daj slike ili tip i model filtera da znamo kakvo je to cudo. Slobodno poslikaj i filter, i zracnu pumpu i sve zajedno.
Kupi od Easy life-a easy start (bakterija za start akvarija) i ulij propisanu dozu u akvarij da ubrzas stvaranje dobrih bakterija.

I jos jedan savjet, ne moras za svako pitanje otvarati novu temu vec u jednoj mozes pisati i pitati sto te zanima. Sad vidim da ispod ove imas jos jednu temu.
Bit ce ti jednostavnije i preglednije tako pratiti.

Offline PercyKnight

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Travanj 30, 2012, 21:11:22 poslijepodne »
Okej :)
A vodu obicno cikliram samo jedan dan jer sam nestrpljiv.
A akvarij ima 10l jer mi ga je otac kupio na faxu(long time ago) i osto mu je-nikad koristen.

Slikice dam sutra sad se idem odmorit.

Znam da bi ribe bile sretnije, ali sudeci po njihovom vrlo radosnom plivanju(narocito gupija) cini mi se da im nije tako lose :)

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 30, 2012, 21:21:59 poslijepodne »
A vodu obicno cikliram samo jedan dan jer sam nestrpljiv.
A akvarij ima 10l jer mi ga je otac kupio na faxu(long time ago) i osto mu je-nikad koristen.

Slikice dam sutra sad se idem odmorit.

Znam da bi ribe bile sretnije, ali sudeci po njihovom vrlo radosnom plivanju(narocito gupija) cini mi se da im nije tako lose :)

Naravno da im je lose.

Ovo "cikliranje" jedan dan zapravo i nije cikliranje. Za to vrijeme ono jos i ne pocne.
U akvaristici je najbeca greska upravo ono sto ti radis, nestrpljivost. Nemoj tako.

Offline PercyKnight

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Travanj 30, 2012, 21:36:04 poslijepodne »