Napravio sam 3d pozadinu i jednu vecer je namakao u kadi, jucer ju ubacio u akvarij, napunio vodom, ispirao jos malo, nakon 2h sata, bilo je malo ko sitne prasine po dnu, to sam pokupio. to je otpalo od fugir mase i ostavio tako do jutra danas!
ovo je treca pozadina i imam vec iskustva. stiropor sam ljepio s akrilnim silikon, a pozadinu na forex(nesto poput plexiglassa) i kasnije forex na staklo acetatnim (sanitarnim), kao i prije...
i sad pocinje nocna mora! ujutro sve cisto ko suza. i idem jos jednom isprazniti akvarij i staviti cistu vodu, i krenm ispumpavati u kanister, da bi nakon par minuta sisanja poda, iz pozadine na dva mjesta pocelo nesto izlaziti i siritie se dnom.. za sad jos to izlazizi i ne staje. izgleda kao bijela boja koja se ulila u vodu ili dim u zraku i sisi se....
kao sto rekoh ovo mi je druga pozadina i nije mi se desilo ovo!!
stabi to moglo biti! sad nema sanse da zivine u to idu...
razlika od prijasnje pozadine je u tome sto sam prijasnju, cijelu prefarbao fugir masom i onda lijepio na forex, dok sam ovu mazao dva sloja kermacickog ljepila i onda dva sloja fugir mase. s time da ovaj puta straznju stranu nisam mazao fugir masom, nego sam stiropor lijepio na forex. i razlika je u marki akrilnog silikona, acetatni je isti!
i btw. akrilni silikon je bijeli, a acetatni sivi, a ovo sto izlazi je cisto bijele boje!
jel moguce da se taj akrilni topi sad u vodi, jer je probila do njega voda?
evo i slike.... i sve je gore iz minute u minutu, ne staje....
i kaj je najbolje najvise izlazi iz jedne tocke straznjeg dijela pozadine, ali ne iza forexa i iz jedne tocke na samoj pozadini, ovo drugo mi je fascinantno totalno. ajde da na nekom spoju kak je ljepljena pozadina na forex, ali na vrhu jedne izbocine. tamo nema silikona!!