Srpanj 01, 2025, 21:18:32 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 3d pozadina iz zone sumraka!  (Posjeta: 1657 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
3d pozadina iz zone sumraka!
« u: Travanj 28, 2012, 09:45:36 prijepodne »
Napravio sam 3d pozadinu i jednu vecer je namakao u kadi, jucer ju ubacio u akvarij, napunio vodom, ispirao jos malo, nakon 2h sata, bilo je malo ko sitne prasine po dnu, to sam pokupio. to je otpalo od fugir mase i ostavio tako do jutra danas!
ovo je treca pozadina i imam vec iskustva. stiropor sam ljepio s akrilnim silikon, a pozadinu na forex(nesto poput plexiglassa) i kasnije forex na staklo acetatnim (sanitarnim), kao i prije...

i sad pocinje nocna mora! ujutro sve cisto ko suza. i idem jos jednom isprazniti akvarij i staviti cistu vodu, i krenm ispumpavati u kanister, da bi nakon par minuta sisanja poda, iz pozadine na dva mjesta pocelo nesto izlaziti i siritie se dnom.. za sad jos to izlazizi i ne staje. izgleda kao bijela boja koja se ulila u vodu ili dim u zraku i sisi se....
kao sto rekoh ovo mi je druga pozadina i nije mi se desilo ovo!!

stabi to moglo biti! sad nema sanse da zivine u to idu...
razlika od prijasnje pozadine je u tome sto sam prijasnju, cijelu prefarbao fugir masom i onda lijepio na forex, dok sam ovu mazao dva sloja kermacickog ljepila i onda dva sloja fugir mase. s time da ovaj puta straznju stranu nisam mazao fugir masom, nego sam stiropor lijepio na forex. i razlika je u marki akrilnog silikona, acetatni je isti!

i btw. akrilni silikon je bijeli, a acetatni sivi, a ovo sto izlazi je cisto bijele boje!

jel moguce da se taj akrilni topi sad u vodi, jer je probila do njega voda?

evo i slike.... i sve je gore iz minute u minutu, ne staje....
i kaj je najbolje najvise izlazi iz jedne tocke straznjeg dijela pozadine, ali ne iza forexa i iz jedne tocke na samoj pozadini, ovo drugo mi je fascinantno totalno. ajde da na nekom spoju kak je ljepljena pozadina na forex, ali na vrhu jedne izbocine. tamo nema silikona!!

Offline traxman

• Punopravni član
Odg: 3d pozadina iz zone sumraka!
« Odgovori #1 u: Travanj 28, 2012, 16:00:52 poslijepodne »
pomoc nije potrebna naso sam uzrok i rjesenje...

Offline tarantula 87

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Travanj 28, 2012, 16:09:03 poslijepodne »
I što je?

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Travanj 28, 2012, 22:14:26 poslijepodne »
sigurno je zbog akrilnog silikona.. imao sam isti takav problem.. on inace nije za te stvari, tj za pod vodu.. iako bi mozda i mogao, ali se treba danima susiti da bi postao tvrd, ali i to je upitno, jer sa dodirom vode, se topi kako si vec naveo i ispusta bijelo.. jedini problem moze biti to sigurno..

bit ce da ces ipak morat sve odlijepiti i ocistiti, zalijepiti ga obicnim prozirnim slikinom, i ponovo pofarbat, tako ces rijesiti problem i dovest stanje u normalu..
« Zadnja izmjena: Travanj 28, 2012, 22:18:28 poslijepodne od alen_zgb »

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 29, 2012, 07:53:00 prijepodne »
Naravno da je  :(
Ma stvar je samo u susenju, izgleda da mu tjedan dana nije bilo dosta da se posusi  :-X

Naime straznju stranu nisam mazao masama za plocice, nego zalijepio s tim akrilnim za fore i onda forex na staklo, acetatnim.

lagano sam namazao cijli stiropor i stisnuo ga na forex. ocito da je bilo sve predobro zadihtano i zrak nije mogao ga posusiti. kad sam sve stavio u vodu i kad se napravio tlak u pozadini, poceo je izlaziti van, jer je vjerovatno kroz pore usla voda i otopila ga.

naporavio sam test 3 vrste silikona, 1 akrilni i 2 acetatna. (1 acetatni i jedan akrilni je iz baumaxa onaj njihov probau - njihova robna marka), a drugi acetatni penosil - neutral.
u 3 casesam ulio vode i friskog silikona. akrilni se dezintegrirao za 10min, ovi acetatni su ostali netaknuti.... pa sam zakljucio od kud bijela boja  :)

uspio sam neeeekako skinuo pozadinu s forexa, nije se polomila, malo samo na nekim dijelovima napukla, nista strasno.  bilo je dosta jos rastopljenog silikona. pocistio akvarij jucer, a pozadinu sam bacio van na sunce da se jucer i danas dobro posusi. a onda cu ju i sa straznje strane premazati keramickim ljepilom i fugir masom. i naravno zalijpiti za forex acetatnim silikonom, ali necu stavljati puno ovaj put silikona.i nanjet cu ga cik-cak linijom tako da zrak mozete doci do svakog dijela silikona, a ne da u sredini ostane neposusen.