AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, .....................30L
- temperatura,.............................24-25
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH ?
- vrijeme od pokretanja akvarija, ..............3 MJESECA
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, NAKON CIKLIRANJA AKVARIJA
- koliko često i koliko mijenjate vode......TJEDNO JENOM
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija...DA
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) ATMAN F301
- način i periodi čišćenja filter materijala SVAKIH 20 DANA
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) SPUZVIVA
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? ,,,KAMENCICI
- grijač-DA
- pumpa za zrak .DA
- CO2 sustav – kakav
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.).NISTA
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka ,,5 GUPPYA,1 PLATY 6 NEONKI 1 MOLY
- starost ribica
- ima li potencijalnih „terorista“ NE
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) 2 PUTA TJEDNO
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) DA
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) NE
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke NE
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma,,........napisat cut oga vise u nastavku ipsod
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima...
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...)
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...)
- kad su se simptomi prvi puta uočili
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća?
- stanje ostalih stanovnika
vec sam pisao i pisao i stvarnoi vec kad covjek pomisli opet nakon tjedna slicni problemi
dakle u sadanji akvarij uzimam 1 guppya i 2 molya od toga jedan moli naganja gupya po akvariju tako sam barem mislio(na domacim gupyima primjenjujem ozljede na perajama na lednim perajama)
uglavnom doticnog molya micem iz akvarija mjenjam za guppya
i mislim da se stanje smiruje al nastavak ide dalje sad mislim da sumi ovi muzjaci 2 krivi micem i njih
stanje se doneklo smirilo uzimam baktopur ali svi koji su bili ozljedeni odlaze na nebesa
stanje se smiruje reko rjeseno je od rođaka dobivam nove guppye ovog puta 3 manja
nakon tjedan dana koliko sam ih imo jedan za jednim iz dana za dan odlaze osto jos jedan evo (ljecim ga u karanteni)
simptomi povlace se u kutove akvarija ,primjecujem kad hranim ostale da ne jedu znaci samo plivaju na jednom mjestu neprestance
povlace se od drugih ribica i zadrzavaju se na povrsinina ovim perajama kod gdje riba dise s ljeve i desne strane kao da su mrljice na tim perajama
uglavnom cjeli problem nastaje kad nove uzimam u doticnoj trgovini
neki dan sam bas otisao i slicno vidio i kod njih neznam sta vise napravit cak i sumljam da se ne radi o onoj singapurskoj bolesti s guppijima jer ovima iz trgovine nista neznam sta sljedece da napravim
na neonkama primjecujem slicno kao i na onom gupiju koji je u karanteni da nastavim s trtmanom bactopura ako je to ili sta
pokusat cu uslikat pa stavim da viite