Srpanj 22, 2025, 16:28:13 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Najlakše ispiranje šljunka?  (Posjeta: 3165 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
Najlakše ispiranje šljunka?
« u: Travanj 15, 2012, 19:19:20 poslijepodne »
Nisam znao gdje da stavim ovu temu pa sam stavio tu.. Ljudi kak ste vi ispirali taj šljunak? Imam sad 30kg za isprat,  leđa me ubijaju a ruke ne osjecam od hladne vode :D sigurno postoji laksi nacin od onog u kanti sa mijesanjem i izljevanjem prljave vode, jer kolko god ja ispiro i miješo voda je i dalje prljava, nema nikakvog pomaka u sat vremena takvog ispiranja :D 
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Najlakše ispiranje šljunka?
« Odgovori #1 u: Travanj 15, 2012, 19:33:34 poslijepodne »
prvo ja ga perem u toploj vodi  :D, a isperem ga jednom maksimalno 2 puta i onda s njime u akvarij. malo se voda zamuti al me to ne dira, glavno da ga isperem barem jednom radi smeca

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Travanj 15, 2012, 19:36:00 poslijepodne »
uzmem neku vecu plasticnu kadicu ili nesto slicno, ubacim sljunak i to sve podlozim nekim komadom drveta ili nesto tak da se voda moze sam cijediti preko ruba. U jednu ruku slauf sa vodom a drugom mijesam. Cijela mudrost. 30 kg ja operem za 15 minuta.

Offline Dentex

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
« Odgovori #3 u: Travanj 15, 2012, 20:03:18 poslijepodne »
prvo ja ga perem u toploj vodi  :D, a isperem ga jednom maksimalno 2 puta i onda s njime u akvarij. malo se voda zamuti al me to ne dira, glavno da ga isperem barem jednom radi smeca

To je vec luksuz prat sa toplom vodom, perem u dvoristu sa šlaufom pa ne mogu birat toplo hladno :D

uzmem neku vecu plasticnu kadicu ili nesto slicno, ubacim sljunak i to sve podlozim nekim komadom drveta ili nesto tak da se voda moze sam cijediti preko ruba. U jednu ruku slauf sa vodom a drugom mijesam. Cijela mudrost. 30 kg ja operem za 15 minuta.

Nisam skuzio ovaj dio, sta podlozis?  :D
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #4 u: Travanj 15, 2012, 20:16:46 poslijepodne »
Podlozis-nagnes kantu da voda sama curi van, a sa mlazom vode mijesas. Tako i ja radim i čitav posao se sastoji od stajanja sa slaufom uperenim u kantu.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Travanj 15, 2012, 20:23:05 poslijepodne »
bolje ti je prati malo po malo nego sve odjednom. staviš cca 5 kg šljunka u lavor i zabadaš u njega šlauf. ili ubaciš sve u mješalicu za beton, gotov je začas  :D

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #6 u: Travanj 15, 2012, 21:06:15 poslijepodne »
a lako vama sa dvoristima :P ja sam se bome namucio u stanu na petom katu...osim mijesanja ko manijak, jos sam morao i nosit vodu u kanti za zalijevanje iz kupaone na balkon... :D

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #7 u: Travanj 16, 2012, 11:44:20 prijepodne »
ja sam uzeo mamino cjedilo za tjesteninu i udri  :D

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Travanj 16, 2012, 12:37:36 poslijepodne »
kupi cjedilo ili nekakvo sito za pijesak i uživaj u dvorištu... samo, obzirom da kiša pada, sumnjam da buš uživao...  :punch:
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #9 u: Travanj 16, 2012, 13:43:33 poslijepodne »
a lako vama sa dvoristima :P ja sam se bome namucio u stanu na petom katu...osim mijesanja ko manijak, jos sam morao i nosit vodu u kanti za zalijevanje iz kupaone na balkon... :D

vidim ja da nije problem u dvorištu nego u ženi  :D

Offline reebeech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #10 u: Travanj 16, 2012, 14:15:59 poslijepodne »

vidim ja da nije problem u dvorištu nego u ženi  :D

hehe...nema zene...jos :D ali ostatak ukucana je dosao na rub zivaca kad sam cistio grane i namakao ih u kadi, pa sa sljunkom nisam htio ni probavat blizu kupaone...bi i ja i akvarij i sljunak i grane letili kroz prozor :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #11 u: Travanj 16, 2012, 14:46:07 poslijepodne »
najlaksi nacin je uzeti nekakvu kantu, odrezati joj dno. Preko dna navuci i gumicama stegni gazu, carapu, mrezicu za komarce, sve ovisi o kojoj granulaciji se radi. I lijepo, crijevo od tusa u jednu ruku, kantu sa pijeskom kraj sebe, jednom rukom ubacujes pijesak u tu kantu, drugom rukom mlazom vode ispires. Voda otice, pijesak ostaje u mrezici, i ispran je sigurno i od prvi put. Svako malo pijesak iz kante istreses u drugu, i to ti je oprani pijesak.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 16, 2012, 15:29:54 poslijepodne »
uh.......... kompliciras  ;)

lakse ovak nesto kupiti za par kuna a ima ih sa razlicitim rupama. A za skroz sitni uzmes onaj za brasno  :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 16, 2012, 15:49:06 poslijepodne »
Cuj, kompliciranje razvija kreativnost.  :D :D

Zezam se, probao sam sa takvim najsitnijim sto sam pronasao, i opet su rupice bile prevelike za 0,3-0,6 pijesak.... ali gaza, troduplo smotana, je odradila posao.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #14 u: Travanj 16, 2012, 16:40:19 poslijepodne »
prokleta rabota..od početka do danas najmrži mi posao oko akvarija

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #15 u: Travanj 16, 2012, 17:14:15 poslijepodne »
Nekoliko puta isprobano, i najjednostavnije je uzeti mrežu za komarce, u nju staviš šljunka koliko možeš podići npr. 5 kg i odvezeš se do nekog jezera sa količinom koju misliš oprati. Bučneš to u jezero (ne smije dodirivati dno da ne digneš blato) i spustiš / podigneš par puta i svi derkeci ili prašina sigurno odu. Najbrže riješenje. Isto možeš i u kanti odraditi i vrlo je jednostavno. Ako pereš na jezeru doma samo ispereš.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 16, 2012, 17:52:17 poslijepodne »
Nekoliko puta isprobano, i najjednostavnije je uzeti mrežu za komarce, u nju staviš šljunka koliko možeš podići npr. 5 kg i odvezeš se do nekog jezera sa količinom koju misliš oprati. Bučneš to u jezero (ne smije dodirivati dno da ne digneš blato) i spustiš / podigneš par puta i svi derkeci ili prašina sigurno odu. Najbrže riješenje. Isto možeš i u kanti odraditi i vrlo je jednostavno. Ako pereš na jezeru doma samo ispereš.
previse je tu radnji  :D

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Travanj 16, 2012, 18:09:27 poslijepodne »
A i malo neprakticno voziti do prvog i najblizeg jezera, za nas koji bas i nemamo jedno u blizini.  :D ;)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Travanj 16, 2012, 18:16:31 poslijepodne »
koja filozofija oko pranja sljunka :D  a zast se uopce vozit do jezera ako imas kadu doma? princip je isti i bar nemoram gledat staru vesmasinu nasred jezera vec novu u kupaoni..
ovisno o vrsti kamena ali svaki ce ti se mutiti, manje ili vise, ako ga puno mjesas jer se komadi trljaju i truse, iz tog istog razloga je i prasnjav kad vreca dode do tvojih ruku. zato je bolje manje kolicina odjednom jer se mora manje mjesati, izmjesas da isplivaju pizdarije ako ih ima i pustis vodu da tece preko njega, kad povadis s vrha pri dnu ce ostat najfinije cestice i to mozes isprat opet ako te vec dira. kad isperes par puta bas se primjeti razlika izmedu prasine koje je bila i one nove koju ti stvaras

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #19 u: Travanj 16, 2012, 19:46:43 poslijepodne »
Koliko god da ispirem pijesak, kad ga stavim u akvarij on zamuti vodu..imate li i vi te probleme?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #20 u: Travanj 16, 2012, 19:51:30 poslijepodne »
pa to je normalno. Nikad ga neces oprati tako da ti se ne zamuti voda. Zato i ne kuzim toliko filozofiranje oko pranja pijeska/sljunka........ properes malo da ispliva smetje koje misli isplivati i bok.