Malo je ovo s mikroskopom off topic ali mislim da vrijedi i za teleskope, treba ili kupiti koliko-toliko solidnu stvar ili ne kupiti ništa, jer ove jeftine stvari su svakako samo bacanje novaca. I bitno je da je netko nešto koristio pa može iz prve ruke potvrditi da je OK.
Nego, ima li netko možda preporuku i za mikroskope? 
Za koliko novaca i za koju namjenu? Ja sam onaj Bresser iz Lidla imao u rukama i čini mi se dobar za te novce - oko 500?
+ solidno postolje, solidno izrađen od metala, onaj držač sa mikrometarskim vijcima za namještanje preparata djeluje predobro za tu cijenu
+ optika prihvatljiva za te novce, vidno polje objektiva je zakrivljeno ali to je koliko znam i inače slučaj nažalost nemam nekog većeg iskustva sa mikroskopiranjem pa ne mogu to usporediti sa slikom koju daje optika "pro" mikroskopa. A i bolje da nisam uspoređivao sa slikom Leitza kakve imaju u KB Merkur onda više ne bih ni pogledao išta od jeftinoće
+ dobiješ i dosta sitnog pribora za pripremu preparata - prazna stakalca, gumiarabica, sjeckalica, škarice itd. nije nešto vrhunski ali čovjeka veseli
+ mislim da je promjer standardni pa na njega možeš staviti i druge okulare
+ dobiješ i upotrebljivo prekrivalo za mikroskop
+ LED osvjetljenje ne moraš namještati ogledalce prema prozoru...
- "electronic eye" - ona kamerica koja se može staviti namjesto okulara fino radi ali umjesto deklarirane VGA rezolucije ima samo 320x200
- da bi ostvario reklamirana povećanja moraš koristiti 2X Barlow odnosno "Zoom" meni se to ne dopada nekom bi možda bilo plus
- nema pravi kondenzor niti blendu - doduše teško da ga ima neki za te novce
Računaj s time da je najveća tlaka u mikroskopiranju priprema uzorka, gledanje kroz okular i okretanje fokusera je tek šlag na kraju - jedan od razloga zašto sam vratio onaj Bresser natrag u Lidl