Kolovoz 05, 2025, 15:27:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pozadina od pravog kamena  (Posjeta: 940 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomek1221

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Pozadina od pravog kamena
« u: Travanj 11, 2012, 11:38:09 prijepodne »
Posto sutra krecem u rekonstrukciju svojega akvarija 200x60x65 nekako sam si mislio napravit pozadinu od pravoga kamena,to jest slagat kamenje na zadnju stranu stakla da dobijem efekt stjene ,cito sam negdje da su neki busili i serafali na pleksiglas trake i onda vjesali,kolko je to opterecenje za zadnje staklo?i ima ko kakvu sliku konacnog izgleda?jer ipak nebi volio da to sve pukne pod tezinom kamenja.

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Pozadina od pravog kamena
« Odgovori #1 u: Travanj 11, 2012, 12:14:36 poslijepodne »
ne znam da li si pročiato cveletoc članak o tome.... on je kamenje spajao na plexi ali je stavljao i stiropor kako bi "olakšao" opterečenje na stražnju stranu:

http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=506:izrada-umjetne-stijene&catid=22:uradi-sam&Itemid=544

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #2 u: Travanj 11, 2012, 12:34:45 poslijepodne »
Milio sam na ovako nesto to je sve kamen,samo i jako veliko opterecenje na akvari.ili mozda poslozit kamenje kako ti se svidja i sve premazat smolom i krpama poliestera,i maknut kamenje i osto je izgled ,neznam ni sam :D

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #3 u: Travanj 11, 2012, 12:52:39 poslijepodne »
A napraviti pozadinu kao samostalnu instalaciju koja neće biti naslonjena na staklo, samo na mjestima povezati sa stranicama zbog stabilnosti.

Nedavno sam ljepila brdo od kamenja Orcom i to čudo drži kao ludo, ali na ovako veliki akvarij možda bi bilo dobro zaliti epoksijem ili tako nešto..