mozes ih uhvatiti krizakom...ili tko kako to zove ovisi....to je mreza 1mx1m...
sa 4 zice koje se spajaju u vrhu...vrh zakacis za stap i spustis laganini u vodu...malo se prikrijes i kad vidis da je usla na podrucje mreze...e onda je do tebe da sto brze i spretnije povuces van...
kvaka je da je na dosta voda zabranjen lov križakom, tako da to treba provjeriti (na kojoj vodi je dopušteno).
ribolov je postao prilično skup sport. sjećam se nekad, kao klinka sam visila u ribichiji skoro svaki vikend sa starim, a sad znam otići sa boljom polovicom svakih par mjeseci, ako i toliko, užas kako 'deru' sa cijenama...
a vezano za sunčarke (tako se zovu kod nas), fora ribe, stvarno su teritorijalne do bola, mene su znale napadati kad stojim u plićaku, grickaju prste

ima ih dosta na Molvama - tu često visim. što se tiče pecanja, napadaju i praznu udicu, ja sam znala iz zahebancije staviti praznu udicu u vodu, i na nju se zaletavaju... užas. a skinuti ih sa udice, e, to je već priča za sebe, vrlo su bodljave

ako se ne varam, one su i uvezene prvenstveno kao akvarijske ribice, pa su (nekako) dospjele u jezera. krasne su što se tiče boja... nemam pojma kako se ponašaju u akvariju, nisam u toj domeni, ali sam ih se napecala valjda 100 000. ono, za kedere... štuka jako skače na nju...
[/quote]to je normalno da je na nekim tj.na vjerujem 99 posto voda zabranjena uporaba bilo koje mreze....osim profi ribara naravno...
a cuj 500kn i nije puno za godisnju dozvolu...ali ja osobno nikada ne gledam niti cu gledati...hocu li ja tu dozvolu isplatiti...
a to ti sve vise ljudi radi...
meni je ribolov na prvom mjestu odmor,hobi,uzivancija i relaksacija...nema nista ljepse nego kad odem negdje i cujes samo ptice i zabe...