Srpanj 21, 2025, 19:48:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: suncanice )))  (Posjeta: 8639 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: suncanice )))
« Odgovori #25 u: Travanj 29, 2012, 20:45:45 poslijepodne »
ja sam ih hvatao mrezicom, cak sam ih uspio uhvatit desetak komada.. cuo sam da znaju progutat udicu, kako kolega iznad kaze pa znaju sebi sami nastetit unutrasnjost.. a mrezicom malo budes strpljiv dok neuđe i dignes nabrzaka ako imas zivaca cekati  :D

Offline tommySB

• Trade Count: (+15)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Travanj 29, 2012, 21:13:04 poslijepodne »
ja sam ih hvatao mrezicom, cak sam ih uspio uhvatit desetak komada.. cuo sam da znaju progutat udicu, kako kolega iznad kaze pa znaju sebi sami nastetit unutrasnjost.. a mrezicom malo budes strpljiv dok neuđe i dignes nabrzaka ako imas zivaca cekati  :D
mozes ih uhvatiti krizakom...ili tko kako to zove ovisi....to je mreza 1mx1m...
sa 4 zice koje se spajaju u vrhu...vrh zakacis za stap i spustis laganini u vodu...malo se prikrijes i kad vidis da je usla na podrucje mreze...e onda je do tebe da sto brze i spretnije povuces van...
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline gmatanic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #27 u: Travanj 29, 2012, 21:16:43 poslijepodne »
ok, hvala, možda se stvarno provozam sa onom "džepnom". Baš sam prekjučer namontirao malu udicu i plovak.  :up:
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline tommySB

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Travanj 29, 2012, 21:23:15 poslijepodne »
ok, hvala, možda se stvarno provozam sa onom "džepnom". Baš sam prekjučer namontirao malu udicu i plovak.  :up:
ma nista...valjda smo tu da si pomognemo ako mozemo....samo ih uz obalu trazi gdje je sto plice....
CATCH AND RELEASE
Znao je reći marva je marva,u trnju jede u blatu spava, al se nikada ne uprlja ko čovjek

Offline aktalv6666

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 46
« Odgovori #29 u: Travanj 30, 2012, 18:59:08 poslijepodne »
sa 4 zice koje se spajaju u vrhu...vrh zakacis za stap i spustis laganini u vodu...malo se prikrijes i kad vidis da je usla na podrucje mreze...e onda je do tebe da sto brze i spretnije povuces van...
[/quote]

kvaka je da je na dosta voda zabranjen lov križakom, tako da to treba provjeriti (na kojoj vodi je dopušteno).
ribolov je postao prilično skup sport. sjećam se nekad, kao klinka sam visila u ribichiji skoro svaki vikend sa starim, a sad znam otići sa boljom polovicom svakih par mjeseci, ako i toliko, užas kako 'deru' sa cijenama...

a vezano za sunčarke (tako se zovu kod nas), fora ribe, stvarno su teritorijalne do bola, mene su znale napadati kad stojim u plićaku, grickaju prste  :D ima ih dosta na Molvama - tu često visim. što se tiče pecanja, napadaju i praznu udicu, ja sam znala iz zahebancije staviti praznu udicu u vodu, i na nju se zaletavaju... užas. a skinuti ih sa udice, e, to je već priča za sebe, vrlo su bodljave  :D

ako se ne varam, one su i uvezene prvenstveno kao akvarijske ribice, pa su (nekako) dospjele u jezera. krasne su što se tiče boja... nemam pojma kako se ponašaju u akvariju, nisam u toj domeni, ali sam ih se napecala valjda 100 000. ono, za kedere... štuka jako skače na nju...
....mama, ne šizi, neće me pojesti....

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #30 u: Travanj 30, 2012, 20:54:47 poslijepodne »
Ponekad kad idemo na strug na štuku kasno ujesen kad padne prvi mraz , odemo na ilovu  sa križakom nahvatamo bijelke i babuške pa  u lov na štu, nisam nikad čuo da se štuka hvata nsunčarku

Offline tommySB

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Svibanj 01, 2012, 00:00:41 prijepodne »
Ponekad kad idemo na strug na štuku kasno ujesen kad padne prvi mraz , odemo na ilovu  sa križakom nahvatamo bijelke i babuške pa  u lov na štu, nisam nikad čuo da se štuka hvata nsunčarku
sad neznam dali mislimo na isti strug....ja sam prije pecao na strugu..ima mali i veliki....jel tako
CATCH AND RELEASE

Offline tommySB

• Punopravni član
« Odgovori #32 u: Svibanj 01, 2012, 00:09:33 prijepodne »

kvaka je da je na dosta voda zabranjen lov križakom, tako da to treba provjeriti (na kojoj vodi je dopušteno).
ribolov je postao prilično skup sport. sjećam se nekad, kao klinka sam visila u ribichiji skoro svaki vikend sa starim, a sad znam otići sa boljom polovicom svakih par mjeseci, ako i toliko, užas kako 'deru' sa cijenama...

a vezano za sunčarke (tako se zovu kod nas), fora ribe, stvarno su teritorijalne do bola, mene su znale napadati kad stojim u plićaku, grickaju prste  :D ima ih dosta na Molvama - tu često visim. što se tiče pecanja, napadaju i praznu udicu, ja sam znala iz zahebancije staviti praznu udicu u vodu, i na nju se zaletavaju... užas. a skinuti ih sa udice, e, to je već priča za sebe, vrlo su bodljave  :D

ako se ne varam, one su i uvezene prvenstveno kao akvarijske ribice, pa su (nekako) dospjele u jezera. krasne su što se tiče boja... nemam pojma kako se ponašaju u akvariju, nisam u toj domeni, ali sam ih se napecala valjda 100 000. ono, za kedere... štuka jako skače na nju...
[/quote]to je normalno da je na nekim tj.na vjerujem 99 posto voda zabranjena uporaba bilo koje mreze....osim profi ribara naravno...
a cuj 500kn i nije puno za godisnju dozvolu...ali ja osobno nikada ne gledam niti cu gledati...hocu li ja tu dozvolu isplatiti...
a to ti sve vise ljudi radi...
meni je ribolov na prvom mjestu odmor,hobi,uzivancija i relaksacija...nema nista ljepse nego kad odem negdje i cujes samo ptice i zabe...
CATCH AND RELEASE

Offline blastx19

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Rovinj
« Odgovori #33 u: Svibanj 01, 2012, 20:44:22 poslijepodne »
Eto danas bio malo na ribiciji,mogu rec da suncanica ima na svakom korku a i lakose love,kad ih je moja cura ulovila 3 :P