Srpanj 18, 2025, 00:11:20 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Ebay  (Posjeta: 5809 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline phasid man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
Ebay
« u: Travanj 09, 2012, 19:13:12 poslijepodne »
Ja nekuzim koja je njima fora da stave da je neki proizvod manje od 1 dolar a kad pogledam postarina je po 10-15+ dolara ... evo jedan primjer , postarina je skoro 10 dolara a proizvod je manje od dolara ... http://www.ebay.com/itm/3-Tactical-Throwing-Knives-matte-black-Full-Tang-double-edge-Combat-Stealth-BK-/120892913409?pt=Collectible_Knives&hash=item1c25c77701#ht_3487wt_1286
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
Odg: Ebay
« Odgovori #1 u: Travanj 09, 2012, 19:17:47 poslijepodne »
jednostavno, da te privuce cijenom na svoj oglas

Offline pravda

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #2 u: Travanj 09, 2012, 19:28:44 poslijepodne »
Taj item ne košta manje od dolara,to je početna cijena na aukciji,druga stvar je to što je cijena slanja za preporučenu pošiljku i nož se nalazi u Kaliforniji,gdje je poštarina nešto skuplja od poštarine iz Hong Konga.Isto tako prije nego što se odlučiš nešto kupovati,odi kod nekoga starijeg koji je kupovao na ebayu puno puta da ti pojasni oko tih stvari,jer mi se čini da nemaš baš iskustva sa ebay-om.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 09, 2012, 19:30:32 poslijepodne »
da, ja nemam nikakvog iskustva s ebay-om ... zato i pitam
Eliptorhina Javanica x2

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 09, 2012, 19:35:00 poslijepodne »
da, ja nemam nikakvog iskustva s ebay-om ... zato i pitam

Onda napravi kako sam ti rekao,nađi nekoga u blizini da možeš kod njega otići i da ti pokaže kako se sa tim radi,naravno nadam se da ti roditelji dozvoljavaju takvu kupovinu.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #5 u: Travanj 09, 2012, 19:38:37 poslijepodne »
čak ni ne šalju u hr  :roll:

Offline pravda

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Travanj 09, 2012, 19:43:02 poslijepodne »

Između ostalog,a traže i da si punoljetan.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #7 u: Travanj 09, 2012, 19:45:46 poslijepodne »
uvijek provjeri i ovo dolje "shipping and payments" pa vidi kolika je poštarina za Hrvatistan..ako ga nema onda se premet ne šalje u Hrvatsku.

p.s. tactical knife? u tvojim godinama? u tvojim godinama sam se igrao sa običnim skakavcem pa je frend lajc nastradao isumiki ako i dođeš do ovakvih noževa aj se nemojte igrat :D iako je "human" koliko vidim po žljebovimaa ne bi se dobro proveo da ga slučajno bocneš haha
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #8 u: Travanj 09, 2012, 19:46:46 poslijepodne »
Kad nešto košta tako 1$ to uglavnom znači da je neka varka.
Ja kad sam naručio neke dvije stvari one su koštale oko 30$, a poštarina 15$. Dolazili su iz New Yorka i Losangelesa.
Tako da je to neka normalna cijena poštarine. ;)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #9 u: Travanj 09, 2012, 20:57:08 poslijepodne »
glavna ideja je da svi mi koji kopamo po ebay-u listamo od najnize prema visim cijenama, tako da je ovo igra da proizvod bude izlistan medju prvima, prije nego na 5oj stranici izgubis interes i odes trazit nesto drugo  :up: ...
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 09, 2012, 21:10:57 poslijepodne »
Ne bas.

Ebay i-ili paypal svoju "proviziju" naplacuje prema cijeni po kojoj prodajes proizvod. Tako da ako ti nesto prodas po 20$, oni ti od toga uzmu 2$ (karikirano). Ako nesto prodas po 2$, oni ti uzmu 20 centi (opet karikirano). Postarina je iskljucena iz naplate, pa neki prodavaci jednostavno predmet koji prodaju prodaju po nekoj smijesnoj cifri, a ostatak prave vrijednosti proizvoda, ili ostatak one vrijednosti po kojoj su oni to zamislili prodati namiruju postarinom. Jasno je da oni ne plate toliko postarinu.

Znaci, tebi je kao tebi isti vrag dali kupujes cackalicu po 10$ i placas postarinu 2$, ili cackalicu placas 2$ a postarinu 10$, u svakom slucaju, cifra koju ti placas je 12$. Onome koji prodaje je ogromna razlika u djepu.

Jasno, ovo vrijedi za "buy now" opciju, dakle direktne kupovine bez bidanja, i u vecini slucajeva objasnjava nevjerovatno malu cijenu samog proizvoda koji se prodaje, i nevjerovatno visoku cijenu postarine.

Tako nekako ide objasnjenje, mozda sam i fulao oko toga tko uzima svoju proviziju, ne sjecam se tocno, ali znam da je odgovor kad pitas prodavaca "jesi ti normalan, zasto tolika postarina", najcesce "cuj, ti si na istome, platis stvarnu vrijednost, ovako ako ti predmet dam jeftinije i zapaprim postarinu, meni ostaje vise u djepu, a tebi je svejedno ustvari".

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Travanj 09, 2012, 21:29:28 poslijepodne »

Samo sam dao primjer.

p.s. tactical knife? u tvojim godinama? u tvojim godinama sam se igrao sa običnim skakavcem pa je frend lajc nastradao isumiki ako i dođeš do ovakvih noževa aj se nemojte igrat :D iako je "human" koliko vidim po žljebovimaa ne bi se dobro proveo da ga slučajno bocneš haha

ma zkn su oni meni ... nisu mi tu bitne godine jer se s oružjima ponasam kao odrasla osoba ... nisam takav da bi zamahnuo s nožem prema zivom bicu ... ili uperio pusku u nekoga  :down:

Kad nešto košta tako 1$ to uglavnom znači da je neka varka.
Ja kad sam naručio neke dvije stvari one su koštale oko 30$, a poštarina 15$. Dolazili su iz New Yorka i Losangelesa.
Tako da je to neka normalna cijena poštarine. ;)

Nasao sam proizvod po 5 dolara s postarinom od 10 dolara iz Amere i nasao sam isti taj proizvod s besplatnom dostavom s Kine ...

glavna ideja je da svi mi koji kopamo po ebay-u listamo od najnize prema visim cijenama, tako da je ovo igra da proizvod bude izlistan medju prvima, prije nego na 5oj stranici izgubis interes i odes trazit nesto drugo  :up: ...

to jeje istina ... nisam to znao ... nesto sam trazio i kliknuo neka pokaze 200 oglasa po str i isao do 7 str ali nisam nasao ono sto mi se cini ok pa sam odustao ... pogledat cu opet.

Ne bas.

Ebay i-ili paypal svoju "proviziju" naplacuje prema cijeni po kojoj prodajes proizvod. Tako da ako ti nesto prodas po 20$, oni ti od toga uzmu 2$ (karikirano). Ako nesto prodas po 2$, oni ti uzmu 20 centi (opet karikirano). Postarina je iskljucena iz naplate, pa neki prodavaci jednostavno predmet koji prodaju prodaju po nekoj smijesnoj cifri, a ostatak prave vrijednosti proizvoda, ili ostatak one vrijednosti po kojoj su oni to zamislili prodati namiruju postarinom. Jasno je da oni ne plate toliko postarinu.

Znaci, tebi je kao tebi isti vrag dali kupujes cackalicu po 10$ i placas postarinu 2$, ili cackalicu placas 2$ a postarinu 10$, u svakom slucaju, cifra koju ti placas je 12$. Onome koji prodaje je ogromna razlika u djepu.

Jasno, ovo vrijedi za "buy now" opciju, dakle direktne kupovine bez bidanja, i u vecini slucajeva objasnjava nevjerovatno malu cijenu samog proizvoda koji se prodaje, i nevjerovatno visoku cijenu postarine.

Tako nekako ide objasnjenje, mozda sam i fulao oko toga tko uzima svoju proviziju, ne sjecam se tocno, ali znam da je odgovor kad pitas prodavaca "jesi ti normalan, zasto tolika postarina", najcesce "cuj, ti si na istome, platis stvarnu vrijednost, ovako ako ti predmet dam jeftinije i zapaprim postarinu, meni ostaje vise u djepu, a tebi je svejedno ustvari".

Puno hvala na detaljnom objašnjenu!
Eliptorhina Javanica x2

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #12 u: Travanj 09, 2012, 21:57:04 poslijepodne »

Tocno, ali ne vidim koji je smisao listati s bilo kojom opcijom osim "Sort: Price + Shipping: Lowest first" gdje ti je potpuno svejedno sto je shipping, a sto roba.

Plus sto ljudi cesto brkaju da ne placaju samo postarinu nego "Shipping and handling" dakle vrlo slobodna kategorija koja moze biti proizvoljna jer nitko ne brani da netko pakiranje i svoju setnju do poste cijeni po 100 USD  :D

ma zkn su oni meni ... nisu mi tu bitne godine jer se s oružjima ponasam kao odrasla osoba ... nisam takav da bi zamahnuo s nožem prema zivom bicu ... ili uperio pusku u nekoga  :down:

Kad taj noz zaglavi na carini ti ga kao maloljetnik i bez osobne neces moci uvesti i ide natrag.

Nasao sam proizvod po 5 dolara s postarinom od 10 dolara iz Amere i nasao sam isti taj proizvod s besplatnom dostavom s Kine ...

Kinezima drzava subvencionira postarinu tako da im je za sitnije stvari gotovo pa besplatna.

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #13 u: Travanj 09, 2012, 22:04:26 poslijepodne »
ma zkn su oni meni ... nisu mi tu bitne godine jer se s oružjima ponasam kao odrasla osoba ... nisam takav da bi zamahnuo s nožem prema zivom bicu ... ili uperio pusku u nekoga  :down:

oprosti, ti nisi odrasao da bi pričao kako se ponašaš kao odrasla osoba. ti još niti ne znaš kako bi se ponašao u nekoj situaciji, jednostavno nemaš dovoljno iskustva. ni mnogi odrasli ne znaju, ali su barem odgovorni pred zakonom kao punoljetne osobe. puška je da se iz nje puca, a takvim nožem se ne reže kruh. ima tu neka tamna strana podsvijesti koja te rajca, a možda je nisi ni svjestan.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 09, 2012, 22:07:53 poslijepodne »
Plus sto ljudi cesto brkaju da ne placaju samo postarinu nego "Shipping and handling" dakle vrlo slobodna kategorija koja moze biti proizvoljna jer nitko ne brani da netko pakiranje i svoju setnju do poste cijeni po 100 USD  :D

Tocno to, zaboravio sam na tu stavku. Ima ljudi koji i svoje vrijeme cijene u novcanicama od 10$.  :D

I da, postarina hong-kong - hrvatska je vjerovatno jedna od najjeftinijih za male i srednje pakete.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 09, 2012, 22:17:55 poslijepodne »
Ili jos jednostravnije - drzava im stimulira izvoz smeca  :D
Ima tu jos detalja poput feedback farming, ali to je vec kompleksnija prica.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #16 u: Siječanj 04, 2013, 13:07:58 poslijepodne »
znam da je tema old ali da ne otvaram novu bespotrebno...

pitanjce glasi:
da li je netko koristio "request total from seller"?

od istog tipa sam uzeo vise stvari i ukupno placam $38.
na koji bi nacin mogao traziti nekakav popust osim preko PP, ali da bude sve crno na bijelo provedeno...nikakve posebe uplate i ostalo

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #17 u: Siječanj 04, 2013, 13:56:54 poslijepodne »
req total obicno koristim kad uzmem vise stvari i svaka ima svoju postarinu a ne umanji se automatski vec trazim od trgovca da preracuna konacni iznos... ne znam za ovo cjenkanje, osim ako nema opcija "make offer" ili kako li vec, gdje dajes ponudu za neku odabranu kolicinu robe, pa trgovac prihvati ili (cesce) odbije istu, bez obaveze...

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Šima

• Trade Count: (+9)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Re: Ebay
« Odgovori #18 u: Siječanj 04, 2013, 15:16:58 poslijepodne »
Aha. Ja sam mislio da se preko toga moze malo korigirati cijena :-D

Poslano sa Xperia X8

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 04, 2013, 17:37:01 poslijepodne »
Ne, to sluzi iskljucivo kad ti eBay ne uracuna (ako postoji) popust na postarinu.

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #20 u: Siječanj 04, 2013, 20:41:41 poslijepodne »
Uvoz oružja u RH nije dozvoljen bez odobrenja Min. Obrane, tko da bi ti te noževe zaplijenila Carina. Na stranicama Hrvatske pošte imaš pojašnjenje vezano za carinjenje pošiljki iz inozemstva, a tamo je i popis stvari koje se ne mogu uvesti!

Offline rus

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #21 u: Siječanj 04, 2013, 21:01:46 poslijepodne »
ja kad sam htio kupiti puma noz sa ebay (dobro da nisam) zvao sam carinu i rekli su mi da nemaju nista sa uvozom nozeva jedino da preko 160 kn podljeze carini a nikakve zabrane nije bilo na uvoz-ni po cm duznim

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Siječanj 04, 2013, 21:06:20 poslijepodne »
Uvoz oružja u RH nije dozvoljen bez odobrenja Min. Obrane, tko da bi ti te noževe zaplijenila Carina. Na stranicama Hrvatske pošte imaš pojašnjenje vezano za carinjenje pošiljki iz inozemstva, a tamo je i popis stvari koje se ne mogu uvesti!

Nauvezao sam se svojevremeno (prije cca. 5 godina) raznih Gerbera i Spyderca bez ikakve zapljene, cak mi vecinu nisu niti carinili.

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #23 u: Siječanj 04, 2013, 21:51:47 poslijepodne »
Ovo sam našao na stranici POŠTE:

"Popis zabranjenih predmeta za RH

U Republiku Hrvatsku je zabranjeno/uvjetno dopušteno slanje sljedećih predmeta:

Zabranjeni predmeti:

lijekovi
    homeopatski proizvodi
    anti-radarski uređaji
    lažne robne marke

Uvjetno dopušteni predmeti:

biljke i sjemenke (potreban Fitosanitarni certifikat izdan od odgovarajućeg tijela države porijekla)
    meso i mesni proizvodi (potreban Veterinarski certifikat izdan od odgovarajućeg tijela države porijekla)
    vatreno oružje (potrebno Odobrenje Ministarstva unutarnjih poslova RH)
    droge i lijekovi (potrebno Odobrenje Ministarstva zdravlja; uvoz je dopušten samo tvrtkama koje imaju dozvolu za uvoz droga i lijekova)"

Ovo sam našao na stranici CARINE:

"Uvoz oružja koje uvozi fizička osoba za osobne potrebe

Kada fizička osoba uvozi oružje za osobne potrebe, nije potrebno ishoditi dozvolu za uvoz oružja temeljem Uredbe o određivanju robe koja se izvozi i uvozi na temelju dozvola („Narodne novine“ br. 77/10 - 25/12).

No, napominjemo da je Zakonom o oružju (63/07, 146/08 i 59/12), koji uređuje, između ostalog, područje nabave, držanja, nošenja i sakupljanja oružja, a čija je provedba u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova, propisano izdavanje dozvole, odnosno suglasnosti - odobrenja navedenog ministarstva za držanje,  nabavu, unos i uvoz svih kategorija oružja od A-D. (Više informacija o tome na http://www.mup.hr)"

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Siječanj 05, 2013, 11:42:35 prijepodne »
I kako se u sve navedeno uklapaju dzepni nozevi, gdje je navedeno da spadaju pod oruzje posto ih slobodno mozes nositi i koristiti bez potrebne dozvole za razliku od oruzja ?