pozzz, kao prvo vec par dana nece voda da mi se izbistri u ak.
u nazad par dana mi je uginulo 12-14 neonki obicnih (a crnima nista). uginuo mi je jedan discus prije 3 dana.
i 6-7 canga randi.
jucer mi nije nista uginulo i pomislio sam da je to kraj!
ali jutros sam opet pronasao jednu neonku krepanu i jednog discusa kako mu viri neka crvena vrecica iz anusa.
canga rande imaju korijen donje peraje malo kao krvav..
prije 2 dana sam izmjenio pola vode a jucer samo 30 % i po preporuci vlasnika jednog pet shopa, stavio sam 2 zlice bio soli u ak.
to mi se sve pocelo događati kad sam stavio ribice iz prijateljevog akvarija jer je njegov pukao.
u ak. jos imam dosta vrsti tetri koje zive skupa vec 6-7mj. ima kozica po dnu i sve su zive...
testirao sam vodu vise puta sa tetra testom 6 in 1. i sve je u super stanju.
ne znam vise sta da napisem...
hvala, Goran
60/45/30 cm. 75L
29c temp.
parametri vode; pH=7.2. NO2, NO3= nema, GH=16d, KH=6d
pokrenut prije 6mj. izmjenu vode radim svaki tjedan cca 30% i obavezno usisavam dno.
filter je original od akvarija unutarnji. njega i spuzvu redovito cistim u vodi koju izvadim iz tanka.
u filteru se nalazi spzva i keramika.
na panju nikakvih promjena kao niti po dnu.
puma za zrak atman koja gura zrak u vodenu zavjesu dužinom cjelog akvarija u zadnjoj strani
co2 ništa...
kemija koju dodajem je easy life= easystart, Profito, easycarbo. i od jbl ativol vitamine.
od riba: pristela 2, kardinal:3 rodostomus 2, canga randa 6, crne neonke 5, čistaca raznih 8-9(svi mirni) , discus 4-5cm 2, 7-8 kozica, africka zaba 1 kom
starost ne mogu tocno reci ali nisu stare.
hranim ih u jutro i na vecer sa raznolikom hranom: tetra, sera.
ubacio sam nove ribe i biljke (frendu puknuo ak) nisam imao izbora... prije 5 dana
voda mi je mlječno bijela i nikako da se izbistri, ni uz pomoć bio nitriveca od sere
voda ne smrdi.
biljke su super.
ako sam dobro uočio, riba pobjeli i prije nego sto ugine,
znaci samo neonke i rande su stradale. ostale ribice su u savrsenoj formi.
sve one jedu plivaju itd. ne skrivaju se
prije 2 dana sam izmjenio pola vode i stavio bio sol. a jucer sam izmjenio 30% i nista nisam stavljao
jucer mi nije niti jedna riba uginula ali sam jutros nasao krepanu neonku i diskusa kako se umirio i neki crveni balon mu visi iz anusa
rande su imale korijen donje peraje MALO krvav. to se primjeti zato sto su prozirne.
ne znam vise sto bi napisao
hvala na odgovorima