Srpanj 02, 2025, 07:58:58 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Da li naš forum polagano UMIRE ???  (Posjeta: 18958 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
Odg: Da li naš forum polagano UMIRE ???
« Odgovori #150 u: Ožujak 28, 2012, 09:47:20 prijepodne »
Dajte ljudi opustite se malo, evo ja baš nikoga ne poznam osobno pa opet mislim da ste pretjerali malo. Kad se nešto napiše u tekstualnom obliku lako se može shvatiti grublje nego što jest, to vrijedi za sve, ne pomažu tu niti smileići ni ništa... da ste sve ovo prokomentirali na zajedničkoj pivici makar i istim riječima uz određenu gestikulaciju i izraz lica svi bi to puno konstruktivnije shvatili tj. brzo bi se razjasnilo da nitko ne misli baš ništa tako loše. -?

Tu ima puno prijedloga a vi sami procijenite koji su korisni a koji nisu... :up:

Offline lp

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #151 u: Ožujak 28, 2012, 09:48:41 prijepodne »
Nisam se uvrijedio nimalo. Htio sam se isključit jer ovo skreće s teme i počinje tipična tema kad se od šuma ne vidi drveće. Tetralno mi nije djelovalo u tom trenutku. Al isto tako ne dam da me itko pljuje, kao što to radi Dante i kao što svi počinjete ismijavat.

Kao što rekoh, ako se pomakne na bolje, vrijedilo je itekako, sa svima ako treba, se pokačit.   :up:

Offline Werther

• Punopravni član
    • Betta Svijet
« Odgovori #152 u: Ožujak 28, 2012, 09:49:12 prijepodne »
Vjerojatno je lp i obrisao taj dio posta jer je shvatio da je pretjerao... :-[

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #153 u: Ožujak 28, 2012, 09:54:07 prijepodne »
Je, dosta bilo...case closed...

Hvala svima na konstruktivnih prijedlozima, kotači su se već pokrenuli, očekujte u narednim danima raznih novosti...

"Kao u starim danima", za one nostalgične ;) :)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #154 u: Ožujak 28, 2012, 09:55:50 prijepodne »
ne znam zašto napadate lp-a ? uopće mi je glupo što se i javio u ovoj raspravi, jer u to nije trebalo, a neki su jedva dočekali da ga popljuju..ljudi nije tako..da stojim uz lp-a, jer čovjek zna što govori, isto je prošao na jednom drugom forumu, gdje je do takvog načina vođenja sajta došlo do njegovog gašenja,...
mislim da su tenzije previsoko...

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #155 u: Ožujak 28, 2012, 10:02:06 prijepodne »
nijansa vise "osjetljivosti" za pocetnike i njihova glupa pitanja, bez obzira kojem dijelu foruma pripadali. Nijansa manje "na to je odgovoreno vec milion puta, koristi trazilicu". A kad bi bas svatko tko misli da ima nesto za reci ovako revno pomagao pocetnicima, gdje god da su oni, i sve bi to bilo jos bolje nego sto je. Nazalost dosta tema zjapi poluprazno, u smislu neke osnovne pomoci, informacija i savjeta neukim ljudima koji bi nesto, a nisu bas sigurni kako to izvesti. Dakle, svaki treci koji procita neku temu i neko glupo pitanje da napise svoj komentar, misljenje ili prijedlog i eto ti srece bez kraja. Kad na temu odgovaraju 2 covjeka, eto ti kraja bez srece.  ;)

da parafraziram onu reklamu - "mi ne vjerujemo da nam niste htjeli pomoci. mi vjerujemo da jednostavno niste stigli"....  ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #156 u: Ožujak 28, 2012, 10:03:02 prijepodne »
zbilja nevjerojatno... Cannibal smiruje tenzije..da mi je netko ovo pričao prije par godina,pitao bih ga na kojim je drogama :D
Ali eto..vremena se mijenjaju, ljudi se mijenjaju... u biti neki, ja sam još uvijek blesav kakav sam i bio :D :D

gle, puno toga se može reći za AkvarijNET, i dobrog i lošeg, naslušao sam se svega, ali mislim da se ne moraš bojat da će se ugasiti u dogledno vrijeme...  ;)
Pa tek nam je deset godina, ne?  8) :D :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #157 u: Ožujak 28, 2012, 10:05:09 prijepodne »
da..smirujem, jer mi je ovo mučno

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #158 u: Ožujak 28, 2012, 10:06:27 prijepodne »
Ja sam i dalje za strijeljanje.......
Nisam dugo pa.....

Offline 985plavi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • Facebook profil
« Odgovori #159 u: Ožujak 28, 2012, 10:09:28 prijepodne »
Uh, uh   :-X  ...  Ovoj je temi bio cilj potaknuti sve nas na razmišljanje o trenutnom stanju foruma. Drago mi je da ste se raspisali i dali svoja mišljenja i prijedloge.

Moram priznati da u Podforumu Slatkovodne bolesti nikada nismo imali nikakvih sukoba niti potreba za baniranje što mi je osobito drago.

Primjetio sam da su u ovoj temi u najvećem broju sudjelovali naši poštovani kolege iz podforuma Teraristika, javili su se mladi ljudi za konkretnu pomoć u radu foruma, dobili smo mnogo i kritika koje možemo smatrati konstruktivnim ali i mnogo prijedloga. Kako kažu: "pametnom dosta" da može izvući pouku i napraviti konkretan potez.

Molim sve koji su sudjelovali u ovoj temi i admine da se ne ljute a poštovane članove Lp-a i canna da ostanu na našem forumu i da dalje svojim znanjem i iskustvom oplemenjuju forum.  

Offline jurica75

• Punopravni član
« Odgovori #160 u: Ožujak 28, 2012, 10:10:29 prijepodne »
Vidim po broju ljudi ovdje da svi radite?
Majkumuneprijateljsku,zato i propade drzava!

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #161 u: Ožujak 28, 2012, 10:16:10 prijepodne »
nijansa vise "osjetljivosti" za pocetnike i njihova glupa pitanja, bez obzira kojem dijelu foruma pripadali. Nijansa manje "na to je odgovoreno vec milion puta, koristi trazilicu". A kad bi bas svatko tko misli da ima nesto za reci ovako revno pomagao pocetnicima, gdje god da su oni, i sve bi to bilo jos bolje nego sto je. Nazalost dosta tema zjapi poluprazno, u smislu neke osnovne pomoci, informacija i savjeta neukim ljudima koji bi nesto, a nisu bas sigurni kako to izvesti. Dakle, svaki treci koji procita neku temu i neko glupo pitanje da napise svoj komentar, misljenje ili prijedlog i eto ti srece bez kraja. Kad na temu odgovaraju 2 covjeka, eto ti kraja bez srece.  ;)

da parafraziram onu reklamu - "mi ne vjerujemo da nam niste htjeli pomoci. mi vjerujemo da jednostavno niste stigli"....  ;)

Ima istine u tome što kažeš ali također i u tome da neki ljudi očekuju da im se sve servira na pladnju.. Ne žele si sami pomoći a to im je ovdje brojnim više puta raspravljanim temama omogučeno..Malo više samoinicijative i kopkanja po forumu i u mogučnosti si da napraviš nešto sam ( ne ti konkretno, nego govorim o ljudima opčenito) i brže napreduješ do neke razine kad možeš aktivnije učestvovati, postaviti pitanje na koje će ti se brže i lakše pa samim time i prije odgovoriti..
Da također parafriziram tu istu reklamu: ''mi ne vjerujemo da si niste mogli pomoći, mi vjerujemo da niste htjeli''...

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #162 u: Ožujak 28, 2012, 10:16:26 prijepodne »
Vidim po broju ljudi ovdje da svi radite?
Majkumuneprijateljsku,zato i propade drzava!

:D :D :D
jedna od većih istina u ovoj temi

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #163 u: Ožujak 28, 2012, 10:18:37 prijepodne »
...

PRIZNAJ!!! Tko si ti i šta si napravio pravom Cannibalu???!!!  :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #164 u: Ožujak 28, 2012, 10:19:39 prijepodne »
:D :D uze mi riječ iz tipkovnice

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #165 u: Ožujak 28, 2012, 10:42:28 prijepodne »
Vele bit> naravno. Jedino sto samopomoc funkcionira do jedne granice, nakon toga si vise ne pomazes, vec se samo dodatno zbunjujes. U biti, svi smo mi previse zaokupljeni kojecime, i onda na takva opcenita pitanja i milion puta odgovorene stvari samo odmahnemo glavom i kliknemo na sljedecu temu. To je razumljivo. Samo sam htio reci, u nekom idealnom svijetu bi se i na takve teme odgovaralo, pisalo, raspravljalo, po milion i prvi put, uvijek je nekakva nijansa razlicita, nema tu religije, jasno mi je, ali i ta jedna sitnica koja se u mom (ne mom, opcenito) slucaju razlikuje od onog napisanog moze biti dovoljna da se ja totalno pogubim i vise neznam ama bas nista.

Takodjer si u potpunosti u pravu, sto je znanje, ulozeni trud i vrijeme vece, i pitanja su preciznija i specificnija, do jedne granice, onda vise nema pitanja, ili ih ima izuzetno rijetko. Jer, sto cu uopce pitati. Ne, ne radi se o tome da je netko toliko pametan i upucen pa da na sve zna odgovor, vec jednostavno, citanje i pretrazivanje starih tema i odgovora funkcionira izvrsno ako vec nekakvog pojma o necemu imas, onda je puno lakse pronaci ono sto ti treba i primjeniti to, a nekakve nijanse i razlicitosti tvog i necijeg slucaja su ti jasne, princip je jasan, i u biti, to pomaze. Kako sam vec rekao, nekome tko o nekoj temi nema pojma, citanje slabo pomaze.

Jer samo iskustvo dovoljno vrijedi, i samo na osnovu iskustva mozes graditi dalje nesto, na osnovu teorije je to jako tesko. I nevezano dali se radi o pokretanju novog akvarija, nekakvim opcenitim pitanjima tipa "ja bih drzao to i to, sto mi sve treba" i slicno, nevezano dali je rijec o bolesti, lijecenju, simptomima, opremi, bilo cemu, ako stvari funkcioniraju po sistemu konkretno pitanje - konkretan odgovor, onda je to nekakva ideala od koje svi imaju koristi. Stariji i iskusniji uce mladje, vrijeme prodje, mladji probaju, i za neko vrijeme mladji postaju ti koji "uce" nove mladje i pocetnike, stariji su tu onda samo sigurnosni okidac, u slucaju da se pojavi problem koji netko sa manje iskustva ne moze rijesiti. Ili ponudi kvalitenije rjesenje.

Medjutim, ako stariji i iskusni sute, mladi uce nekakvu teoriju i slicne slucajeve, koliko u biti nauce, i koliko su oni uopce spremni svoje znanje dalje staviti na raspolaganje, kad ni oni prvi nisu dobili pomoc kad su je trebali.

Ja stvarno neznam koja je poanta foruma, kako ga napraviti boljim, ljepsim, ucinkovitijim, bilo sto, stvarno neznam. Nebih se u to niti htio mjesati. Ali znam da svaka pomoc, konkretan odgovor, ma koliko pitanje bilo glupo, savjet, ideja, bilo sto, jednostavno ne moze odmoci, kad pricamo o kvaliteti necega opcenito. Ako je to tocno, postupanje suprotno od toga valjda vjerovatno steti.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #166 u: Ožujak 28, 2012, 11:37:12 prijepodne »
u jednom momentu sam makinalno pogledao u address bar da vidim jel sam na AN-u  :rolleyes:

zanimljivo kako ratne sjekire, koliko god duboko zakopane, nece istrunut da ga yebesh  :D

kidam nalijevo, banirat djetetu novu saku KIKI-ja  :dead:

O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #167 u: Ožujak 28, 2012, 12:09:13 poslijepodne »
Svi forumi bilo koje tematike na hrvatskoj sceni su zadnje vrijeme preslika trenutne situacije općenito u društvu i međuljudskim odnosima.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #168 u: Ožujak 28, 2012, 12:23:08 poslijepodne »
Od konstruktivnih kritika i prijedloga ste stigli do vrijeđanja  :dead: Čemu, kad bi nam svima trebao u interesu biti boljitak foruma?

No, kritikama tera moderiranja sam došla do jedne ideje, koju namjeravam ponuditi našim novim mladim teraristima. Njih nekoliko će oformiti grupu i doći će na AkTer gdje ću ih, kao edukator, provesti po tera dijelu, samo ne onako površno kako se to radi s ostalima, već onako u detalje oko pitanja koja ovdje postavljaju i koja ih zbunjuju.
Prijedlog je među njima dočekan s veseljem, kao što sam i očekivala.

Isto tako, ove trzavice na tera dijelu su većim dijelom rješene prije otvaranja ove teme, dakle ti mladi ljudi su shvatili neke stvari i često su na forumu bili povedeni drugima.

Osobno vjerujem da mlade ljude, uz roditelje, odgaja i društvo. Dakle jedan vid društva je i naš forum. Nažalost, večinski ste ovdje rekli kako ih se najlakše rješiti opomenama i baniranjem, osobno vjerujem da ima i drugih načina.

Eto, nećemo svekoliko forumsko pučanstvo više zabavljati i nervirati, rješavat ću to s njima preko pm-a iako su moje metode dale učinka. Da netko prati razvoj situacija znao bi o čemu govorim, ali to sad više i tako nije ni bitno.

Offline Grozota

• Punopravni član
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #169 u: Ožujak 28, 2012, 12:26:53 poslijepodne »
Citat:
Njih nekoliko će oformiti grupu i doći će na AkTer gdje ću ih, kao edukator, provesti po tera dijelu, samo ne onako površno kako se to radi s ostalima, već onako u detalje oko pitanja koja ovdje postavljaju i koja ih zbunjuju.

:up:
:devil-smiley-029:

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #170 u: Ožujak 28, 2012, 12:30:07 poslijepodne »
Gotovo pa svi forumi polako odumiru (ne samo kod nas) i kolege su uglavnom vec pobrojale vecinu razloga dok bih dodao jos nekoliko:
- svakako ekonomski razlozi tu igraju ulogu, ali u ovim krajevima imamo sve veci broj ljudi koji nema apsolutno nikakvog interesa za bavljenjem bilo kojim hobijem te tu praksu prenose i na svoje nasljednike.
- u zlatna vremena foruma nije bilo toliko mjesta za gubiti vrijeme kao danas, od Jubiotoa pa do Facebooka
- nevjerojatna kolicina lako dostupnih informacijaje od ljudi stvorila samoziva bica koja smatraju da se sve okrece oko njih i da im se zeljena informacija mora servirati sada i odmah.
Na bilo kojem forumu veliki broj postova cine upiti "padobranaca" kojima ne da je tesko upotrijebiti search opciju nego im je mrsko pogledati i post prije.
Isto tako se doista ne sjecam da sam za svo ovo vrijeme vidao toliki broj postova gdje netko vristeci postavi pitanje pa pola sata kasnije napise "nema veze, nasao sam odgovor" bez da je napisao recenicu s kracim objasnjenjem kako bi mozda pomogao nekom drugom - tesko da od takvih ljudi mozemo ocekivati nekakav konstruktivan dijalog.

Sve je to dio konstantnog zaglupljivanja ljudi i nema tu pomoci niti smisla zeljeti nesto promijeniti.

Offline Grale

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #171 u: Ožujak 28, 2012, 12:40:03 poslijepodne »
Ja predlažem da se ova rasprava prebaci na ANET Roštiljadu 2012. na Jarunu. Posle par piva svi smo pametniji, a i jezero je blizu za ohladit vruće glave :).

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #172 u: Ožujak 28, 2012, 13:05:24 poslijepodne »
Ja predlažem da se ova rasprava prebaci na ANET Roštiljadu 2012. na Jarunu. Posle par piva svi smo pametniji, a i jezero je blizu za ohladit vruće glave :).

Prije nego stupi na snagu onaj "zakon" da se nesmije biti viđen sa sumljivim supstancana tipa C2H5OH, ili je kasno za to :D :D :D

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #173 u: Ožujak 28, 2012, 13:08:01 poslijepodne »

Prije nego stupi na snagu onaj "zakon" da se nesmije biti viđen sa sumljivim supstancana tipa C2H5OH, ili je kasno za to :D :D :D

Nisi čula - ništa od toga - moći ćemo slobodno konzumirati i biti viđeni s supstancama tipa C2H5OH  :a01o0:

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #174 u: Ožujak 28, 2012, 13:17:28 poslijepodne »
nisam neki kemicar...ali THC nije dozvoljen?? nebu to dobro zavrsilo :):):):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die