Srpanj 18, 2025, 18:36:47 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: žuta voda  (Posjeta: 8738 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline avast4000

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: žuta voda
« Odgovori #25 u: Ožujak 27, 2012, 02:11:22 prijepodne »
ma nemos vjerovat.. :/ srecom pa mi se desilo u pocetku cikliranja pa sam svu vodu izmjenio... ako je i ostalo malo po kamenju to cu zanemarit.. nadam ce da ce bakterije ucinit svoje pa da ce za koji tjedan bit spreman za prve stanovnike... a za drvo cu jos razmislit ocu ga stavljat... i u hladnoj i prokuhaloj vodi nenormalno boja sve zivo... drago mi je cut da ribicama ne smeta.. :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Ožujak 27, 2012, 09:10:25 prijepodne »
ljudi, ne pravite nauku tamo gdje je nema.

mopan, mangro, sva ta "kupovna" drva farbaju vodu. i 98% ovih koje sami pronadjemo i priredimo isto tako farbaju vodu. Ako hocete cistu i bistru vodu, nabavite plasticni panj i mirni ste.

A kuhanje i namakanje sluzi za ubijanje bakterija, da drvo upije sto vise vode i da tone, te da u kratkom roku ispusti sto vise "boje" iz sebe. A kuhati ga i namakati tjednima, mjesecima nema poante, farbanje vode necete eliminirati. Bilju ne smeta, ribama ne smeta, nikome ne smeta, jasno pricam o blagoj obojenosti, ne o ovakvom slucaju, prema tome, zasto izmisljati toplu vodu. Farbanje vode ce postupno slabiti, redovitim izmjenama ce se voda cistiti i to je to.

Offline majstor76

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kutina
« Odgovori #27 u: Ožujak 27, 2012, 09:19:06 prijepodne »
ljudi, ne pravite nauku tamo gdje je nema.

Bas. Prvi mopani kojeg sam kupio sam kuhao satima i opet mi je pofarbao vodu tako da nisam vidio zadnju stranu akvarija. Trebala je godina dana da nestane zutilo.

Offline maya031

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • "Opet čačkaš po akvariju...?"
« Odgovori #28 u: Travanj 23, 2012, 15:40:23 poslijepodne »
ja sam isto mopani prokuhavala i onda stavljala na pola sata-sat u hladnu vodu, i tako 3-4 puta zaredom. svaki puta je voda bila sve bistrija, na kraju je zanemarivo obojao vodu, vjerojatno je na to utjecala i veličina akvarija jer je grana bila manja. e onda kad sam mislila da ću izbjeći bojanje vode u  novoformiranom akvariju ubacila sam maslinove grane - one su mi fino pofarbale vodu za sve ono što mopani nije 8). tako da sam došla na isto. no ne smeta, sa svakom tjednom izmjenom dijela vode ona je sve bistrija i svima opet dobro! tako i tako se preporuča mijenjati vodu na tjednoj bazi, pa će se izbistriti kad-tad...

Offline neznamnista

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Veljača 01, 2015, 18:14:50 poslijepodne »
bas i neznam da bi filter sam po sebi mogao to ocistit, dal bakterije uopceamo  mogu razgraditi tanin? nebih rekao, bar sigruno ne brzo kako nama treba, na filter spuzvi isto nece ostati.
ugljen moze staviti na 24-48h, nebih trebao puno naskoditi cikliranju..osim ako nije vjerovati nekim uvazenim clanovima pa ce kemijski mediji jos i ubrzat cikliranje  :th_ROTFLMAO:
Pozdrav,
ja također imam pitanjce. U akvarijumu mi je voda mutna...kao mlijecna. Kada je predlozen ugalj da li da se stavi u filter ili stavi u vrecici u akvarijum obzirom da su mi i ribice u akvarijumu? Hvala

Offline VlatkoZ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #30 u: Veljača 02, 2015, 11:51:50 prijepodne »
Ugalj se stavlja u filter (staviti ga u neku mrežicu da se ne rasipa).

Offline domagoj507

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Krapina
« Odgovori #31 u: Veljača 03, 2015, 10:55:06 prijepodne »
Kod mene je mopan isto ispustao boju nakon punnno kuhanja i potapanja u hladnu vodu ali nakon svake djelomicne promjene vode sve je manje i manje boje. Meni je i ljepse vidjeti ne savrseno bistru vodu.