AKVARIJ:
- Akvarij je 50x30x30, 45L,
- temperatura je 25C,
- parametri vode ne znam,
- Akvarij je pokrenut prije godinu i pol,
- Nakon mjesec i tjedan dana su stigle prve ribe (ne ove o kojima je riječ),
- Jednom tjedno mijenjam 30 % vode i prilikom izmjene usisavam podlogu.
FILTER:
- Filter je Eheim 2008 i 2010 koji se momentalno ciklira.
- Filter materijal čistim u akvarijskoj vodi koju sam prethodno izvadio i to kad se protok kroz filter smanji, to je otprilike jednom mjesečno.
- U filteru je original spužva koju sam dobio s filterom.
OSTALA OPREMA:
- Imam dva drveta iz pet centra, na oba ima crne čupave alge.
- grijač Elite 100W
- pumpu za zrak nemam.
- CO2 sustav DIY
- Prilikom izmjene vode dodajem FFM ali ne svaki put, ProFito 0,5ml dnevno i Carbo 0,8ml dnevno. Ponekad JBL Atvitol-a.
STANOVNICI:
- 3 Otocinclusa, sva tri iz Aqua Terre. Oko godinu dana su kod mene
- 5 Ancistrusa, kupljeni preko foruma
- 5 Hokejki, Penguin tetra
- Nema potencijalnih „terorista“
- Ribe hranim TetraPlecomin-om. Hranim ih i špinatom, blitvom, liščem kelerabe, tikvicama, i onda naj češće ne stavljam tablete jer ih ne fermaju neg klopaju zelenjavu.
- U akvariju još imam Vallisneriu, Sagitariju, Anubias mali, Ludwigiu i nešto leče po površini…
PROMJENE:
- Nema promjena u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna.
- Nema nikakvih promjena kvalitete vode. Nemam više ni one masne mrlje po površini.
- Od kako sam kupio ProFito počupo sam sve biljke iz akvarija koje su imale trulo lišće tj.
koje je propadalo i posadio sam vrhove koji nisu imali trulih listova. Nakon početka gnojenja mi biljke puno gušće rastu i nema više trulih listova. Ima tu i tamo koji ali mislim da to nije nešto strašno.
Imam crne čupave alge koju stalno mičem mehaničkim putem. Nemrem je se riješiti...
SIMPTOMI:
Jedan Otocinclus je jucer imao neku flekicu kod glave ali mislio sam da je to samo malo pigmentacija a on da je ok. Danas ujutro u 8h kad se upalilo svjetlo bio je naprijed miraj sa uvucenim trbuhom. Mislio sam da je

ali kad sam ga pokuso izvadit otplivao je i izgubio se negdje pa sam pretpostavio da se sam treba najest i da ce bit ok.
Sad kad sam doso doma Otocinclus je na ledima, vidi se da malo dise, ima uvucen trbuh... Nisam bas siguran da ce prezivjeti...
Ostali stanovnici su svi ok.