Srpanj 20, 2025, 19:13:44 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Preporuka za boje lampi  (Posjeta: 999 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mmf

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Preporuka za boje lampi
« u: Ožujak 10, 2012, 18:58:52 poslijepodne »
dakle,

posjedujem sustav sa 6 x 39w  sa reflektinim pro reflektorima, lampe su sve sylvania, 3 plave, 1 bijela i dvije crvenkaste, sve su lampe stare preko godinu dana pa ih namjeravam zamjeniti novima.

razmišljam da uzmem 6 ati lampi, s tim da ne znam koju kombinaciju lampi da stavim.
 trenutno mi je u akvariju više crvenkasto , a ja bih plaviji spektar.

da li netko ima prijedlog koju kombinaciju lampi da stavim, da vuče na plavo i da paše koraljima, 

Offline Vipko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
    • http://www.NetEkipa.com
Odg: Preporuka za boje lampi
« Odgovori #1 u: Ožujak 10, 2012, 21:39:19 poslijepodne »
1 purple, 1 acitnitc, 2 plave, 2 bijele.

a ako ces malo vise na bijelo onda 1 manje plava i 1 vise bijela.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2012, 18:36:56 poslijepodne »
ati ti je neusporedivo bolji od sylvanie tako da samo bolje moze biti:) 
to ovisi koje organizme drzis i koje boje zelis postici, za sami rast je bolje mix 50:50 plavo/bjele, actinic ti je vise samo za boju, izgled, nema visok par, ovu atijevu sam osobno mjerio tako da znam iz prve ruke a purple nisam, nemam pojma ali moguce da je u slicnom rangu. a ako ides i na samo blue+ i special imat ces plaviji izgled o kakvom pricas, i ta 'bijela' ti ima puno plavog dijela spektra., a za ostale sam odluci dali i u kojem omjeru trebas, one su ti tek zadnjih godina dosle do sire mase, izdaju jedni, pa zato izdaju drugi, itd..ali da su potrebne, sigurno nisu, koriste se samo da dobije bolje/izrazenije boje koralja pod njihovim svjetlom. imas dosta snimci akvarija na netu bas s atijevim lampama pa potrazi, nije ni to nesto kao uzivo ali vise znaci nego kad ti netko samo svoja iskustva kaze, puno tu ovisi o vlastitom ukusu, sta ti sam volis i efektu koji zelis postici u akvariju

Offline mmf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2012, 13:29:00 poslijepodne »
hvala za savjete, ja sam mislio staviti 3x blue plus, 2 x aquablue special i 1 purple,

vidio sam da taj setup preporuča i sam ati