Srpanj 18, 2025, 22:10:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kornjača i ciklidi  (Posjeta: 2642 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline leopard gecko Trevor

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Kornjača i ciklidi
« u: Ožujak 07, 2012, 20:59:27 poslijepodne »
Pozdrav,

Postoji li neki ciklid ili druga riba koja bi mogla sukladno zivjeti sa crvenouhom kornjacom od 16cm? :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Kornjača i ciklidi
« Odgovori #1 u: Ožujak 07, 2012, 22:06:43 poslijepodne »
Sukladno sigurno ne.

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 07, 2012, 22:28:34 poslijepodne »
Sukladno sigurno ne.

Mislim ima li neka koju ce teze scepat? :)
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #3 u: Ožujak 07, 2012, 22:58:15 poslijepodne »
pa nebi onda riba trebala biti veca od nje da ju kornjaca nenapadA? gledao sam na youtubeu da ima neku velikuuu ribu u aq s crvenouhom i valjda nije bilo nista jer u svakoj epizodi kad pokazuje opet je i riba tamo ...
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 07, 2012, 23:01:48 poslijepodne »
pa nebi onda riba trebala biti veca od nje da ju kornjaca nenapadA? gledao sam na youtubeu da ima neku velikuuu ribu u aq s crvenouhom i valjda nije bilo nista jer u svakoj epizodi kad pokazuje opet je i riba tamo ...

Ja sam isto viđao video gdje su kornjače sa ribama zajedno. Koje veće ribe bi imale šanse?
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Ožujak 08, 2012, 00:20:13 prijepodne »
Ima kolegica na forumu koja je drzala kornjace i ribe skupa, neznam dal ih jos uvijek ima, ali treba se raspitati.. inace ako ces to raditi i ako te to bas vuće, onda tu moras uloziti veliku volju i trud da bi im ugodio, znaci imas dvije vrste vodenih zivotinja u akvariju.. Tu moras znati da ti treba dosta velik akvarij, nebi preporucio ispod 200lit, ako ides ispod onda to nemoj niti pokusavati, jer ces muciti i ribe a i kornjacu.. trebat ces dobru filtraciju, jer kornjaca na neki nacin dosta prlja vodu, a i ribe su tu, tako da po meni bez dva vanjska filtera nevjerujem da bi voda bila cista.. A moras i znati da u tom akvariju ces morati i napraviti nekakav splav gdje ce se kornjaća/će moci popeti.. Sad neznam koje ribe mozes mjesati s njima, ali dobro razmisli o tome, i ako zelis imati kornjacu a i ribe, radije si slozi dva akvarija i drzi oboje u zasebnim akv.. bit ce bolje i za tebe a i za zivotinjice..  ;)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 08, 2012, 07:40:31 prijepodne »
Samo za crvenouhu kornjaču je nekakav minimum 200-250 litara, a di su još ribe.
Filtracija kaj Alen veli da ne pričamo...

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 08, 2012, 08:17:39 prijepodne »
Akvarij ce biti nekih 500l i imat ce vanjski filter,grijac,kopno...sve sta je kornjaci potrebno.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline gusteroljubac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #8 u: Ožujak 08, 2012, 13:03:51 poslijepodne »
Onda ih mozes imat zajedno,ali treba bit puno skrovista di ce se riba moci sakrit
Gmazovi su ZAKON

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 08, 2012, 22:35:14 poslijepodne »
A zakaj navaljuješ na nešto šta nije prirodno? Mlad si još pa kužim da te peru svakakve kombinacije, znam kak je to, al kaj ti nebi bilo ljepše imati dva akvarija posebno?
Il će kornjača pokušavat gricnut ribe pa će one biti stalno pod stresom il će i ribe, pogotovo kad im dođe vrijeme mrijesta, napadat kornjaču pa bu ona pod stresom.
A i vizualno se nikako ne uklapa jedno s drugim plus kaj bezveze gubiš dosta litraže na gornji suhi dio.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Ožujak 08, 2012, 23:14:30 poslijepodne »
slazem se sa kolegom Dante..  :up:

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 09, 2012, 07:46:00 prijepodne »
Akvarij ce biti ogroman jer imam dva muzijaka koja cu morat pregraditi.Mislio sam ih staviti zajedno jer nemam mjesta za još jedan akvarij ali necu uzeti ribu ako ce biti pod stalnim stresom.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
« Odgovori #12 u: Ožujak 11, 2012, 12:49:18 poslijepodne »

evo nabaviš ove ribe i nemoraš brinuti da bi ih kornjača ščepala  :D :D

A zakaj navaljuješ na nešto šta nije prirodno?
Kaj tu nije prirodno? Pa i vodene kornjače i ribe žive u vodi, znači sretnu se i u prirodi. U akvariju je to češće jer je mali ali ni riba obično nema tolko vrsta na tak malo prostora, po toj logici ni akvarij nije prirodan.  ;)

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 11, 2012, 13:04:58 poslijepodne »

evo nabaviš ove ribe i nemoraš brinuti da bi ih kornjača ščepala  :D :D

A zakaj navaljuješ na nešto šta nije prirodno?
Kaj tu nije prirodno? Pa i vodene kornjače i ribe žive u vodi, znači sretnu se i u prirodi. U akvariju je to češće jer je mali ali ni riba obično nema tolko vrsta na tak malo prostora, po toj logici ni akvarij nije prirodan.  ;)

Vidio sam taj video...

Kako su ga stukle :D
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 11, 2012, 21:47:27 poslijepodne »

Nije prirodno držati dvije međusobno potencijalno agresivne vrste sa potpuno različitim životnim potrebama koje u prirodi žive tisučama kilometara udaljene u tako ograničenom prostoru gdje će stalno dolaziti do susreta i vjerovatno borbe za teritorij.
No ko voli nek radi kaj hoće. Ionako nitko nikoga ne može odvratiti od toga da izvodi gluposti.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #15 u: Ožujak 12, 2012, 15:25:22 poslijepodne »
Igrom slucaja trenutno u akvariju sa cvenouhima imam hibride malawi ciklida. Glavna ideja je bila da ih kornjace pojedu i da se sprijeci daljnja hibridizacija, no bastardi su jednostavno pre brzi da bi ih kornjace uspjele uloviti. Jurcale su ih po akvariju prvih par dana i onda su skroz odustale. Ribe su se prilagodile i pocele se cak razmnozavati. Kornjace ih sada potpuno ignoriraju, kada je vrijeme hranjenja kornjaca ciklidi ih se ne boje do te mjere da im otimaju hranu iz usta.
Da me bivsi vlasnik nije zamolio da mu pomognem eliminirati te ribe nikad ne bi drzao ciklide sa crvenouhima bas iz razloga sto je @dante naveo. Također je velik problem da potpuno biljojedna vrsta ribe jede sirovo meso, ne vjerujem da ce im probavni organi dugo vremena to trpiti. Kako kornjace mlate nogama dok plivaju moze se dogoditi da povremeno ogrebu ribu pandzom i uzrokuju infekciju, pogotovo u vodi gdje se ubacuje sve i svasta. Zive u akvariju 150x65x45 cm punjenom do vrha, filtracija je Eheim 2080 + protocne tegle pune bilja koje vuku spojeve iz vode pa ne primjecujem neko znatnije pogorsanje u kvaliteti vode. Ali da imam slabiju filtraciju vjerujem da bi tjedne promjene vode bile nuzne.
Tako da je moguce drzati pojedine ciklide sa kornjacama ako na ribe gledas kao potencijalnu hranu koja ce poboljsati kvalitetu zivota tvojim kornjacama sto ce ih povremeno juriti i pojesti koju. Ali gledano sa aspekta riba za njih to nije nimalo sretna situacija, a o eticnosti svega toga je u podforumu o ciklidima potpuno besmisleno raspravljati. Ovu temu si trebao staviti u podforum kornjace da ljubiteljima ciklida bespotrebno ne dizes zivac.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 12, 2012, 15:54:51 poslijepodne »
Igrom slucaja trenutno u akvariju sa cvenouhima imam hibride malawi ciklida. Glavna ideja je bila da ih kornjace pojedu i da se sprijeci daljnja hibridizacija, no bastardi su jednostavno pre brzi da bi ih kornjace uspjele uloviti. Jurcale su ih po akvariju prvih par dana i onda su skroz odustale. Ribe su se prilagodile i pocele se cak razmnozavati. Kornjace ih sada potpuno ignoriraju, kada je vrijeme hranjenja kornjaca ciklidi ih se ne boje do te mjere da im otimaju hranu iz usta.
Da me bivsi vlasnik nije zamolio da mu pomognem eliminirati te ribe nikad ne bi drzao ciklide sa crvenouhima bas iz razloga sto je @dante naveo. Također je velik problem da potpuno biljojedna vrsta ribe jede sirovo meso, ne vjerujem da ce im probavni organi dugo vremena to trpiti. Kako kornjace mlate nogama dok plivaju moze se dogoditi da povremeno ogrebu ribu pandzom i uzrokuju infekciju, pogotovo u vodi gdje se ubacuje sve i svasta. Zive u akvariju 150x65x45 cm punjenom do vrha, filtracija je Eheim 2080 + protocne tegle pune bilja koje vuku spojeve iz vode pa ne primjecujem neko znatnije pogorsanje u kvaliteti vode. Ali da imam slabiju filtraciju vjerujem da bi tjedne promjene vode bile nuzne.
Tako da je moguce drzati pojedine ciklide sa kornjacama ako na ribe gledas kao potencijalnu hranu koja ce poboljsati kvalitetu zivota tvojim kornjacama sto ce ih povremeno juriti i pojesti koju. Ali gledano sa aspekta riba za njih to nije nimalo sretna situacija, a o eticnosti svega toga je u podforumu o ciklidima potpuno besmisleno raspravljati. Ovu temu si trebao staviti u podforum kornjace da ljubiteljima ciklida bespotrebno ne dizes zivac.

Hvala,

Okrutno mi je tako ljepe ribe dati kornjaci na milost i nemilost pa odustajem.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon