Kao što naziv kaže, prvi puta to vidim na ribi uživo pa ne znam što je. Danas ionako mijenjam vodu u akvariju pa bih mogla i početi liječenje samo ne znam moram li liječiti i čime,cijeli akvarij..nemam gdje odvojiti korija osim u manji 30 l akvarij gdje držim 5 molija i ancistrusa. I trebam li uopće krenuti s lijekom. Prošla sam fazu povišenih nitrita i nitrata kada sam češće mijenjala vodu i sve se stabiliziralo. Problema s vodom nema koja tri tjedna
Slike su u prilogu
AKVARIJ:
- 100l
- 25 stupnjeva
- parametri vode: pH, NO2, NO3, GH i KH -ne znam
- vrijeme od pokretanja akvarija - 2,5 mj
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice - 2 tjedna - znam da sam tu pogriješila no evo nije bilo puno uginuća, osim Icha kojeg sam riješila prije 1,5 mjeseci od onda se nije pojavio.
- koliko često i koliko mijenjate vode - 1x tjedno mijenjanje uz usisavanje podloge,30 litara
FILTER:
unutrašnji Eheim pick up 2010
- način i periodi čišćenja filter materijala - ižmičem dva tri puta u akvarijskoj vodi svaka dva tjedna
- što imate od filter materijala u akvariju - spužva
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi - mali panj, kamenje, šljunak, sluzi nema
- grijač - Aqua Szut 100w
- pumpa za zrak - ne
- CO2 sustav – dodajem Easy Carbo 1,5 ml dnevno
- koju kemiju dodajete u akvarij? Sera Aquatan, Fishtamin
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka - gupy 1m + endler 2m + 12ak ženki od 1 do nekoliko mjeseci starosti / švert 1m oko 1g +2ž oko 6 mj stare / 6 koridorasa ? / 2 ancistrusa manji (ne zna spol)i veći M, synodontis eupterus oko 8 mj star, 9 crvenih neonki
- ima li potencijalnih „terorista“ - za sada ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) -jednom dnevno,variram Tetra Tabimin, Sera Vipagran, JBL NovoBea listići, JBL NovoTab tabletice, JBL NovoFil Bloodworms, rok trajanja vrijedi
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) - ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) - ništa
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke - ne
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma- na koriju sam uočila danas bijelo zamućenje na spoju repa i repne peraje ( na tijelu)promjera oko 1 mm
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima - nikakvih drugih promjena nema
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) - ponašanje je uobičajeno
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) - izmet je normalan kod svih riba
- kad su se simptomi prvi puta uočili - jutros
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima - još ništa
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? - samo taj jedan kori
- stanje ostalih stanovnika - svi zdravi