Kolovoz 06, 2025, 20:02:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Lyra Molly + Balon Molly  (Posjeta: 1195 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline emilfriedrich

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 57
Lyra Molly + Balon Molly
« u: Ožujak 02, 2012, 10:23:16 prijepodne »
do sada sam imao dosta zivorotki, i sve su se razmnozavale bez problema, Platty i Guppy kao lude, malo sporije Mickey Mouse Platty, ali sam zadovoljan, poklonio sam ih hrpe.
No problem mi je sa ove dvije vrste (podvrste) nikako da krenu, mislim da nije do zenki, jer one su mi se jednom okotile kada sam ih kupio, no muzjaci koje imam (prvo sam imao po jednoga za svaki harem - nazovimo to tako, nakon tog nabavio jos jednoga da ima konkurenciju) nikako da se pare sa curama.
Koji bi mogao biti razlog, (osim da mozda vole decke, moderno danas, odmah da kazem - nemam nista protiv, no ja bi i male ribice od tih cura).
Hvala

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: Lyra Molly + Balon Molly
« Odgovori #1 u: Ožujak 02, 2012, 11:51:49 prijepodne »
Možda su neplodni, česta pojava kod živorotki koje su tko zna kakve kvalitete i izmiješane sa svim mogućim genima.

Osobno ne podržavam držanje riba tipa balloon molly, balloon ramireza, blood parrota, ekstremnih varijanti zlatnih riba, jer su to deformirane ribe sa skraćenom kralježnicom i kraćim životnim vijekom. Ali dobro tko voli....

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #2 u: Ožujak 02, 2012, 12:44:18 poslijepodne »
Možda su neplodni, česta pojava kod živorotki koje su tko zna kakve kvalitete i izmiješane sa svim mogućim genima.

Osobno ne podržavam držanje riba tipa balloon molly, balloon ramireza, blood parrota, ekstremnih varijanti zlatnih riba, jer su to deformirane ribe sa skraćenom kralježnicom i kraćim životnim vijekom. Ali dobro tko voli....
potpuno se slažem.takve ribe su farbane, trpane hormonima,silikonima i 'ko zna čim.
trebalo bi bojkotirat prodaju takvih riba ,pogotovo hladnovodnih tipa teleskop,crvenkape,bubble eye itd.
Our fears are only what we tell them to be...

Offline emilfriedrich

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #3 u: Ožujak 02, 2012, 21:41:32 poslijepodne »
Ok, hvala ipak, ove kod mene ne samo da su sretne, nego uzivaju tri svijeta, lijepo im je i nece biti sa njima nikakovih problema dalje, osim toga, da ih nisam uzeo, pitaj boga kako bi im bilo negdje dalje. Cak i da su skracena vijeka, zivjet ce taj dio 5+ i to je bitno.
A ako su neplodne, nema problema, slatke su i ovako.