Sorry, ja skuzio po onome "ostati na jednom jer se ubijaju", da se ono, doslovce ubijaju. Ja sam imao skalare koji su se ubijali, jednostavno se tuku dok jedan ne legne na dno i ugine. Ali na kraju price, hijerarhija je uspostavljena, drustvo se smirilo, sad se sve svodi na povremene okrsaje, bez tezih posljedica i ozljeda. Ali, 2 komada su glavom platila.....
E sad, ovo sto pises je cak i normalno, kao i kod svakih ciklida hijerarhija je jako bitna, i sukobi su konstantni, i izolacija i odbacivanje pojedinih riba je sasvim normalna. Nema veze s bolesti ni s neodgovarajucim uvjetima, iz nekog razloga, riba a i b ne podnose ribu c, i onda je tjeraju od sebe. Uostalom, diskusi, kao i svi ostali, jednostavno moraju imati jednu ili dvije "zrtve" medju sobom, koje ce izolirati, ganjati i tuci, mislim da tu ne mozes nista. A posebice kad se dvoje upare, treci je onda svakako visak. No, dok god nema smrti i ubijanja doslovnog, mislim da ne trebas vaditi ribe van, smanjenjem broja riba ne smanjujes agresiju i prirodno ponasanje, cak naprotiv, povecavas ga. A da ce u svakom akvariju biti jedna budala koja ce mrziti i terorizirati cijeli svijet, ni to ne mozes izbjeci....

, ali onda mu nemoj praviti uslugu i smanjivati broj potencijalnih zrtava, sto vise to bolje....