Jednom mi je prilikom rekao da se može napraviti akvarij 200x40x40 sa staklom od 6mm. Tajna je u pojačanjima i vrhunskom silikonu za te namijene. 
Naravno da moze, i nema tu nikakve tajne. Uzduzna i poprecna pojacanja, vizualno i funcionalno totalno "unisten" akvarij, ali moze. Pitanje je zasto bi to radio, zasto bi strahovao dodirnuti akvarij i svaki tren ocekivao da nesto popuca? Nema poante. Razlika u cijeni nije bas tolika da bi to opravdao. s 8 mm idi na 200-300 litara akvarij, sve preko toga, ulozi u deblje staklo, dobitak je svakako veci i vrijedi te razlike u cijeni.
Ja sam radio sam male akvarije od 50 litara, od obicnog 2mm stakla, prozorskog, imao viska prozora. Bez ikakvih ojacanja, samo dobro uljepljeno silikonom, i drzi. Samo je pitanje kako drzi, sigurnost je na nuli, ali za ono za sto su namjenjeni su i vise nego dovoljni. Medjutim, takav akvarij nikad nebih stavio u dnevni boravak, stoje na mjestu gdje i ako popucaju nikakve stete ne mogu napraviti.
Tako da, bolje cekaj ili gotov akvarij koji ti odgovara dimenzijom, ili da negdje nadjes primjereno staklo, sve ostalo su ti kombinacije s kojima mozes imati puno problema.....