Pozdrav svima

od novog clana foruma.
Jezerce iz naslova je napravljeno prije cetri godine ... tocnije iskopana rupa ... pooooznatom "Grunf metodom" "Ovdje je nekako vlazno!! Mozda ima vode"

Uglavnom od kako je iskopano konstantno je puno vode do preljeva.
Pun pogodak!! Ispada da je cijeli brijeg na kojem se jezerce nalazi prepun izvora tako da je u nekom daaaljnjem planu iskapanje jednog velikog jezera ali o tome drugi put...
Plan je urediti jezerce i u njega nastaniti Koi-e.
Najveca dubina jezerca je 1.5 m a najplici dio 0.5m. Plicina je zatvorena sa tri strane tako da se vrlo lako moze odvojiti od ostatka jezerca... e sada u tom plitkom dijelu planiram napraviti mrijestiliste za Koi-e. Pregraditi ga mrezom ili onom zicom sto koriste za zeceve i tako ga "odvojiti" od ostatka vode. Postaviti grane od smreke ili bora i posloziti ih da sluze kao mjesto gdje ce se riba izmrijestiti a kasnije mladj moci sakrivati ili cu kad se malci pojave "starce" prebaciti u drugi dio jezerca da ne naganjaju mladj.
U jezeru ima sasa i na proljece cu jos posaditi lopoce. Dali je potrebno da gradim filter koj bi bio smjesten iznad jezerca (jezerce se nalazi u pola brijega)pa bi se voda iz njega preko par kaskada vracala nazad?
Evo ukratko o mojim planovima.
Molim Vas komentirajte, predlazite, sugestirajte, kritizirajte ...popiti cemo pivo
Nazalost dok sam pisao ovaj post djevojka mi je javila da mi je upravo uginuo jedan muzjak

tako da cu za mrijest trebati nabaviti jos kojeg muzjaka. Tko ima neka mi se javi. Hvala