Uoci razliku izmedju "protok vode kroz filter" i "strujanje ili protok kroz akvarij". Prvi treba biti sto veci, jasno u nekim granicama, pracen odgovarajucom kolicinom fitler materijala, drugi treba biti hajmo reci sto manji, znaci blaga struja, a ne da nosi i mete ribe i bilje.
Na grijacu ne stedi, proizvodjac i nije toliko bitan, ali gledaj da je sto jaci, sve ovisi na kojem ce ti mjestu akvarij stajati, ali temperaturu od 29 ili vise ce slabiji grijac tesko odrzavati.
Plavi> nece to mozda ipak biti malo previse? Riba, mislim? Mene isto ajko zanima tematika sto drzati sa diskusima, i mozda razmisljam megalomanski, ali pod jato, to je po meni 15 i vise komada. Dakle, 15 corydorasa, 15 ocotinclusa, nek uzme samo 2 sijamca, 2 ancistrusa, jato malih ribica - 15 neonki (sto je po meni premalo), plus 5 diskusa, i eto ga zacas na preko 50 riba, a akvarij je 250 litara. Mozda sam ja samo paranoican, bio bih stvarno sretan da nisam u pravu, ali 5 odraslih diskusa u 250 litara je jako tijesno, cak i da su sami samcati, a kamoli da prostor dijele sa jos 45 ili vise riba? Okej, jato moze biti i 5 komada, ali tek onda ne vidim poantu, opet je to previse riba na premalo prostora.
moj plan za diskuse je 700 litara (165*65*65), istinabog, zapinje na svakom koraku, nikako to realizirati, ali od stanovnika sam planirao 10 diskusa, 20-tak corydorasa, nekog veceg L-a, i ako me bas natjeraju 30-40 neonki. I znam da necu izdrzati da ne ubacim jos nesto, pa me opet hvata paranoja da ce im biti tijesno. e sad, ako ja svoje zamisli i zelje o 10 diskusa mogu rijesiti u 300.tinjak litara vode, koliko bi ovom matematikom bilo ok za njih, bez popratnih malih ribica i jata..... nitko sretniji od mene.