O mea culpa ako je moj komentar povrijedio necije osjecajcice.
Pazi, radi se o slijedecem, dobar dio ljudi koji si kao idu nabaviti nekog kao ljubimca uopce nema blage veze sto i kako treba i sto,ciniti s tim ljubimcem. Konkretno ovdje se radi o ribama, ali takvih primjera ima desetke, pa se ondak ti ljudi koji nemaju blage veze u sto se upustaju javljaju po Plavnom oglasniku poklanjajuci pse, macke, zamorcice, zeceve, kornjace jer su valjda predmnijevali da je ta zivotinja zapravo nesto kao igracka, a da ce se o njoj brinuti dragi Bog.
Ono sto sam htjela reci postom je da se covjek, koliko je to moguce, a danas je relativno moguce ako ne nicim, onda Internetom (a djevojka/zena ocito da ima modem jer inace ne bi tu postala), barem koliko toliko educirati o tome sto kupuje sebi ili drugome.
Pa onda ako kupuje zlatnu ribu ili ribe procitati ponesto o drzanju/zivotnom vijeku i slicnim podacima koji ga onda mogu eventualno odvratiti u kupovini jer moze vidjeti da to financijski ili na neki drugi nacin - nije za njega. I to je to.
Ja kad sam dobila Bettu nisam imala blage veze o drzanju te zivotinje stoga bas nisam bila presretna kad su mi je poklonili jer isto tako mogli su mi pokloniti i ne znam... knjigu npr. E, pa onda sam proguglala malo, malo otisla na ovaj forum i vidjela da mom borcu treba nesto malo vise prostora i drustva te uredenja samog akvarija, nego sto je to mislio moj X koji mi ga je poklonio. E pa onda sam to sve skupa otisla kupiti i sad je sve 5, on veseo i udvara se.
Da sam si ga ili nekome isla kupovati, pa zabogamiloga, prije same kupnje bi nesto malo na netu procitala o ribi i nacinu drzanja. A ne se cudila da kak se meni voda zamutila u kugli koja nema filter.
Ponovo hocu reci, da ako ides nesto kupiti trebas se unaprijed raspitati o svemu. A ne da ta riba bude u neadekvatnim uvjetima samo zato sto si ti needuciran. E pa sad, ako netko misli da je brijacina drzati ribu u kuglastom akvariju, bez filtera - super, ali to ne znaci da ja to ne bih mogla prokomentirati.