Kakvo ti je osvijetljenje, koliko jako, i koliko dugo?
Ja u pocetku sam drzao samo 4 (od 8 ) lampi upaljenih, ito najtamnijih (acintic, purple, blue) nekih 4h dnevno, pa poceo tjedno podizati, tipa +1h dnevno, i onda pomalo upalio i ostale 4 lamp (tu su 1blue i 3 bijele) e onda je dosao boom s algama

Ali ako si krenuo izpocetka i nisi uzimao necije zaciklirano more, zacikliran pijesak ili mozda cak i kamen, najezda algi (u vecem ili manjem obimu) je normalna i samo treba biti strpljiv i to ce proci. Do tada mjeri parametre i prati sto se dogadja u tanku, po mogucnosti ako imas test za amonijak i nitrit (da vidis jel cikliranje zapocelo i jel su se bakterije naselile u kamenu i pijesku i jesu poceli odradjivati posao), ili mozes odmah na nitrate i fostvate. Bez da znas jel ima jos uvijek amonijaka i nitrita u tanku, ja nebih preporucavao dodavanje riba (iako neko cak to koristi za "ubrzavanje" cikliranja, uvaliti neku hardy fish u tank (jer da je bilo koja druga, odma bi crkla), i dok ona obavlja svoje sanitarne potrebe

s time se dobija na bakterijoloskoj kulturi i ubrzava se cikliranje, a to sto se riba davi u amonijaku i nitritu, nikom nista

)