Srpanj 18, 2025, 13:40:11 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: alge, alge , alge kako im stati na kraj  (Posjeta: 10358 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
Odg: alge, alge , alge kako im stati na kraj
« Odgovori #25 u: Veljača 24, 2012, 14:36:07 poslijepodne »
Ja jučer kupio danas ću staviti, pa šta bude. 1dcl 11HRK.

Javi kako će se ponašati i da li stvarno djeluje, ako da budem i ja probao protiv crne čupave.
 :up:

ja sam crnu čupavu ubio sa easy carbom.

Malo na špricu i po njoj drugo jutro je bijela do navećer je nema.
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline nirvana123

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Požega
« Odgovori #26 u: Veljača 24, 2012, 16:37:28 poslijepodne »
Ma za čistiti alge najbolji su oni magneti ne moraš ni turati tuku ni ništa i ne grebe staklo ali meni to i ribice pojedu pleco i ekipa tako da više nenmam porblema sa tim algama samo zelene navire nekad i to je to.
Nije život težak,mi smo preslabi !!

Offline Mali Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • Drveni kutak
« Odgovori #27 u: Veljača 24, 2012, 19:22:28 poslijepodne »
ja sam crnu čupavu ubio sa easy carbom.

Malo na špricu i po njoj drugo jutro je bijela do navećer je nema.

Da u koliko je imas samo na pojedinim mjestima ali ako ti je rasprostranjena po staklu, panjevima, poglozi i biljkama (kao recimo meni)??
Bum ja kupio EC-a toliko da napunim akvarij s njim pa ce definitivno nestat...  :D

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #28 u: Veljača 24, 2012, 23:22:42 poslijepodne »
Da u koliko je imas samo na pojedinim mjestima ali ako ti je rasprostranjena po staklu, panjevima, poglozi i biljkama (kao recimo meni)??

Kako si uspio? :D

Kakva ti je filtracija? Imaš li CO2?

Offline Mali Zeleni

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
    • Drveni kutak
« Odgovori #29 u: Veljača 25, 2012, 00:16:03 prijepodne »
Nisam uspio!
Filtracija mi je eheim pickup 2010, akvarij 50L, diy co2.
 :D

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #30 u: Veljača 26, 2012, 15:35:32 poslijepodne »
Crne čupave, končaste, točkaste.........kakve sve ne.
 Rješenje u stabilnom akvariju koji je dobro cikliran i sa odgovarajućim izmjenama vode je VODIKOV PEROKSID   H2O2

3% H2O2 pola deci na 100 litara ia sve če se beštije istopiti. Aplicira se navečer, ne šteti ribama i bilje ga dobro podnosi. Košta malo i može se ponoviti nakon tjedan dana. Ali ne kao redovita praksa.  Dobro je i za rješavanje algi kod bilja koje ste negdje nabavili pa da si ne zeznete akvarij sa istim.
Nadam se da sam nekom pomogao.

Stavio u petak. Javim kroz 7 dana jel se šta događa

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 28, 2012, 13:25:30 poslijepodne »

E sad, šta reć. Prošlo je nekoliko dana i dogodilo se slijedeće. Crna čupava je gotovo nestala sa Valisnerije, ALI je cca 60 % Vallisnerije u dva dana istrulilo. Do prekjučer je rasla ko luda, a jučer pun tank trulih listova. Nadalje pošto mi skalari i trichogasteri vole grickati rogolist, mislio sam da su ponovo u fazi kada ga intenzivnije jedu, ali jučer nakon šta sam došao doma, pokupivši od Kinnga novi rogolist, vidim da je od rogolista ostala jedino stabljika, a kompletno sve one njegove iglice trule pale na dno, tako da mi je cijela podloga zeleno-smeđa, dok je većina bilja u dva dana počela lagano trulit, više bilje značajno, niže manje. Pošto je akv. u pogonu 5 mj. i bilje je do sada sve ljepše raslo i u dva dana počelo odjednom trulit, uvjeren sam da je to od vodikovog peroksida, kojeg sam stavio po Daretovim uputama.

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #32 u: Veljača 28, 2012, 14:20:28 poslijepodne »
Mislim da bi ti bilo bolje da si išao špricati direktno po algi. Mozda si pretjerao, promjeni 50 % vode dok ti nije sve uvenulo

Offline deklok

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
« Odgovori #33 u: Ožujak 05, 2012, 21:13:38 poslijepodne »

E sad, šta reć. Prošlo je nekoliko dana i dogodilo se slijedeće. Crna čupava je gotovo nestala sa Valisnerije, ALI je cca 60 % Vallisnerije u dva dana istrulilo. Do prekjučer je rasla ko luda, a jučer pun tank trulih listova. Nadalje pošto mi skalari i trichogasteri vole grickati rogolist, mislio sam da su ponovo u fazi kada ga intenzivnije jedu, ali jučer nakon šta sam došao doma, pokupivši od Kinnga novi rogolist, vidim da je od rogolista ostala jedino stabljika, a kompletno sve one njegove iglice trule pale na dno, tako da mi je cijela podloga zeleno-smeđa, dok je većina bilja u dva dana počela lagano trulit, više bilje značajno, niže manje. Pošto je akv. u pogonu 5 mj. i bilje je do sada sve ljepše raslo i u dva dana počelo odjednom trulit, uvjeren sam da je to od vodikovog peroksida, kojeg sam stavio po Daretovim uputama.

Kod mene sasvim ok evo vec sam ga stavio drugi tjedan.. Cak biljke mi pocele rast ko lude... i Sad mi aq izgleda ko neka djungla kroz koju jedva svjetlo dopire.. doslovce.. Moguce da si ti to malo previse stavio...

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #34 u: Ožujak 06, 2012, 11:42:17 prijepodne »
Savio sam onoliko koliko je Dare rekao. Sve u svemu alge više nema. Stradao je rogolist i stradala je Valisnerija drugo je sve ok. Ne znam je li moguće da se je Valisnerija istrulila iz razloga jer sam ju dan prije stavljanja H2O2 skratio :roll:I prije sam ju rezao pa se to nije događalo. Jednostavno je istrulila do pola visine lista.

Offline mugen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sirac
« Odgovori #35 u: Ožujak 13, 2012, 20:08:18 poslijepodne »
ovako malo sam citao temu i imam problem s zelenom algom i reko sta idem probati sad je tekucina dva dana u akvariju crko mi je jedan ciklid e sad dali je od vodikovog peroksida ili se nije prilagodio prije 1mjesec je dosao u akvariji

Offline svert

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #36 u: Ožujak 16, 2012, 22:44:14 poslijepodne »
3% H2O2,   >:(  ,ovak stradalo  mi je vecina biljak i dosta riba,  rogolist  samo stabljika,valisnerija  trulo.  mahovina samo  smezurana  trula loptica  kozice sve  :dead:, parametri    :nuclear:,voda obicna barustina  sve u svemu  alge ni  dirnute,  tak mi i trba kad slusam  vece budale od sebe ,HVALA  VELIKOM AKVARISTI   DARE, moj savjet ne stavljajte   H202, NA ZALOST JA GA POSLUSAO.

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #37 u: Ožujak 16, 2012, 23:05:02 poslijepodne »
oće to,oće....kako dellete reče, mjestimično s oborinama, a vi ulijte pa dar-mar mora biti.... kod ovakovog oblika pojave algi kao u prvom postu sto je spomenuto nema tretmana peroksidom, on se uglavnom spominje kod uklanjanja crne čupave.... sve ostalo okonča tragično ..
eruption of emotions

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #38 u: Ožujak 17, 2012, 05:26:47 prijepodne »
nije da nekoga branim,ali kolko si ulio toga?ja sam stavio skoro 4 deci i nije mi riknulo nista,voda je i dalje bistra kakva je bila,nemrem rec da se alga nesto jako povukla ali nije nista uginulo.kod mene je 800 litara akvari i sumnjam da si stavio tolko puno ko ja u svoj.

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #39 u: Ožujak 17, 2012, 21:55:23 poslijepodne »
Dovoljno je  to sta mi se desilo  ,to mi je skola .a sam mislim da takve gluposti ljudi ne bi trebali savjetovat , no svatko je odgovoran da poslusa ili ne, no forum bvi trebao sluziti  za savjet i pmoc a ne  necije glupe eksperimernte,meni je ovo bila pouka pa tko voli  slobodno. :klap:

Offline Brigita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 47
« Odgovori #40 u: Ožujak 17, 2012, 22:02:32 poslijepodne »
nije da nekoga branim,ali kolko si ulio toga?ja sam stavio skoro 4 deci i nije mi riknulo nista,voda je i dalje bistra kakva je bila,nemrem rec da se alga nesto jako povukla ali nije nista uginulo.kod mene je 800 litara akvari i sumnjam da si stavio tolko puno ko ja u svoj.
Nije ti se dogodilo ništa loše zato što si stavio dozu koja je blizu dozvoljene. Dozira se 10ml na 30l, tada bilju ne bude ništa, ali nije preporučljivo peroksid stavljati u aq u kojem se nalaze ribe.
Peroksid se pokazao naj učinkovitiji protiv cijanobakterije, nakon 15-ak sati pod ugašenim svjetlom ona nestaje.
Prevelike doze sprže biljke, a ribama zdrmaju crijeva, jer počisti sve s čim u kontakt dođe.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #41 u: Ožujak 18, 2012, 01:25:47 prijepodne »
3% H2O2,   >:(  ,ovak stradalo  mi je vecina biljak i dosta riba,  rogolist  samo stabljika,valisnerija  trulo.  mahovina samo  smezurana  trula loptica  kozice sve  :dead:, parametri    :nuclear:,voda obicna barustina  sve u svemu  alge ni  dirnute,  tak mi i trba kad slusam  vece budale od sebe ,HVALA  VELIKOM AKVARISTI   DARE, moj savjet ne stavljajte   H202, NA ZALOST JA GA POSLUSAO.
mislim da bas nisi shvatio recept.  -? nije 3% H2O2 kolicina koju dodajes nego koncentracija peroksida. A kolicina koju je on dodao je nekih 0,05% kolicine vode. Ili na 1l vode ide 0.5ml peroksida.
Osobno to nisam i necu probavati, no kad se sjetim sto peroksid napravi kosi, papiru, tkanini......... :roll: I jos nesto, peroksid se dosta cesto zna mijesati sa keiselinama jer one usporavaju njegov raspad.

Offline mugen

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Sirac
« Odgovori #42 u: Ožujak 18, 2012, 11:19:36 prijepodne »
mislim da bas nisi shvatio recept.  -? nije 3% H2O2 kolicina koju dodajes nego koncentracija peroksida. A kolicina koju je on dodao je nekih 0,05% kolicine vode. Ili na 1l vode ide 0.5ml peroksida.
Osobno to nisam i necu probavati, no kad se sjetim sto peroksid napravi kosi, papiru, tkanini......... :roll: I jos nesto, peroksid se dosta cesto zna mijesati sa keiselinama jer one usporavaju njegov raspad.
e dare dare tebe bolje izgubit nego naci kazes ne steti ribama ni bilju a upravo suprotno nadovezi se  i malo procitaj postove kao ovaj na kojegse ubacujem

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #43 u: Ožujak 18, 2012, 11:51:15 prijepodne »
ja opet kazem ne branim nikoga niti ikoga psujem svako radi na svoju odgovrnost,ja sam stavio 3 deci toga i nista mi nije riknulo,a 3 deci je puno

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #44 u: Ožujak 18, 2012, 12:10:36 poslijepodne »
3 deci na tvojih 800 litara je 0, 0375%
a to je 80 puta manje od 3% koliko mi se cini da je stavio svert

Offline tomek1221

• Punopravni član
« Odgovori #45 u: Ožujak 18, 2012, 12:18:12 poslijepodne »
ja stavio kolko je dare napiso,nije da ga branima covjek je napiso da ide pola deci na 100 lit vode i u toj dozi ne skodi ribama ni bilju,ja bilja nemam jer je ciklidni akvari,ali imam i male ribe i velike i nijednoj nije nista,a vec je proslo tjedan dana,cak dok sa stavljo u akvari one su bile na direktnom udaru jer su mislili da sipam hranu,i sve je ok fala bogu. :)

Offline Tiii

• Trade Count: (+13)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Shrimp noob
« Odgovori #46 u: Ožujak 18, 2012, 12:34:34 poslijepodne »

Prije nego sto vrijeđas nekoga prvo trebas nauciti citati,pa jos malo citati.
3 postotni H2O2 ne znaci da se sipa 3%.
Covjek je napiso pola deci na 100l,e sad ako nisi sve procito i shvatio,mogo si pitati prije nego si nest poduzeo.
I druga stvar kad se ekspermentiras sa kemijom u akvaristici uvijek se prije pripremi odstajala voda u kolicini bar 50% velicine akvarije,ako nesto pođe po zlu,da se stigne reagirati.

Offline ZDmarinero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #47 u: Ožujak 18, 2012, 12:51:42 poslijepodne »
Svertinjo a da se ti prebaciš na neki drugi sport...
kužis ono    " a sad sport i glazba"..,..  jebo  akvarij!

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #48 u: Ožujak 18, 2012, 22:31:05 poslijepodne »
E pa ljudi vi stvarno  pricate gluposti,nisam toliko  glup da  dodam 1l, 30ml je dodano na 120l i  meni se tak desilo , a vi koji sam   :-X i pametujete  ljudima ,i za to  vam forum i sluzi a ne da bi nekom pomogli ,akvaristikom se bavim vec  dosta dugo ,pa nije da sam   od juce ,   ljudima koji su me popljuvali porucujem  uzivajte   u svojoj brilijantnosti pametnjakovici,   svaka cast onima koji su tu da bi  razmijenili  iskustva i pomogli  kad  treba . :) :klap:

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #49 u: Ožujak 18, 2012, 23:00:35 poslijepodne »
nitko ne kaze da si glup, ali zajebi i pogresna tumacenja su uvijek moguca. Zasto ti se to dogodilo, tko zna. Od kuda si uzeo peroksid? Mozda nije bio cisti? Mozda je bio jaci od 3%? Mozda je kod tvoje vode bilo nesto sto je dovelo do necega nezeljenog. Jbg, akvaristika nije egzaktna znanost i ne pali uvijek svima sve. Osobno sam bio kod plave ptice 3x prosli tjedan i akvarij mu izgleda skroz solidno (za nekoga kome je to prvi i bavi se time 5-6 mjeseci) i nema algi.
I pojacaj dozu kulture i pristojnosti jer sa ovakvim stavom prilicno iritiras.  :down: