Hahaha napravili ste celu diskusiju dali ziv ili mrtav plen.....odmrznuti plen ima iskljucivo praktican razlog, jer olaksava brigu oko hrane. Kupis jednom velicina koja ti treba i imas mesec- 2 -3 i t.d hrane i ne razmisljas, a ovo drugo o prenosu bolesti je velika zabluda koja kruzi medju teraristima. Bakterije i virusi NE UMIRU kad se stakor smrzne! Sa druge strane, cim svi mi hranimo nase zmije sa glodarima iz odgoja, onda ne treba da se uopste zamaramo i plasimo za bolesti i t.d.
Sledeca stvar je oko ubijanja glodara. Gledao sam dosta klipova, citao po netu, razgovarao sa terarista kako rade sve to i zakljucio sam da sve to nema veze (jeste ili nije humano, pa onda kako je najprakticnije....). Dosao sam do zakljucak da je svaki nacin ubijanja glodara humaniji nego da se on ziv da zmiji, gde ce on polako umirati. Ja to radim na najjednostavniji nacin, a to ja da ga lupim po glavi i kraj (naravno taj udarac nije toliki da mu smrskam glavu). Sve ostalo, puska, pistolj, zahvate na glavu pa povlacenje repa, CO2 komore, kesa-sid i t.d. je totalno zezanje i po meni nepotrebno, jer za to vreme ja "sredim desetak stakora.....