Evo da ukratko objasnim o čemu se radi !
Prije 6 mjeseci kupil sam Opel Zafiru 1.9 CDTI, 88 kw-120 ks , 2007 godina 12 mjesec, autek je u super stanju , ima full opremu, chrom look, zatamnjen, nutra kombinacija koža-tkanina- no da ne duljm ,auto je imal 123000 tkm i već onda se čulo FUĆKANJE TURBINE !!! To me onda i nije toliko smetalo , a i taj od kojeg sam uzel auto uvjeril me da fućka zato kaj ima malo lufta ali se nemre niš dogodit jedino kaj se baš ne čuje ljepo i da im je to mana-u kaj sam se i uvjeril jer je kum kupil novu 6 mj prije pa mu se već lagano čuje. Uglavnom se čuje do brzine od nekih 50-60 km/s.
Danas sam imal promjenu ulja i svih filtera u jednom ovlaštenom servisu, ali ne kod ovih glavnih Opel zastupnika već na preporuku. Dečki u servisu mi kažu da se čuje previše i da to nije baš dobro, uglavnom kažu ak rikne do kraja moglo bi me dosta koštat-onak da te zaboli glava

i da bi bilo bolje sredit to prije nek se dogodi najgore. Nakon kraćeg razgovra krenule su cifre

nova košta 10600,00 kuna(da dobro ste proćitali), a tvornićki reparirana oko 6000,00
Nakon toga čul sam se sa tipom od kojeg sam kupil auto i veli ovak: za godinu dana bu ti opet prosvirala kakvu god da staviš,a ak ti je do bacanja love ja ti nabavim rabljenu turbinu koja ne fućka za 300-400 eura, kaj je osjetno manje od ponude iz servisa.
I još kaže da se slobodno tak vozim i da se nemre dogodit niš prestrašno osim da skroz rikne , a onda ju moram mjenjat

-to znam i ja!
Mene sad mući kaj da napravim , da mjenjam odma ili da pustim da rikne do kraja , s tim da neznam kaj bi se stvarno moglo desit motoru ili neznam čemu ak rikne

P.S. postoji još opcija repariranja tj. popravka turbina kod nas sa godinu dana garancije i cijenom od 2000- 3500 kuna , ovisno o modelu i težini kvara. Ta opcija mi se najviše dopada , pa me zanima dal je netko imal sličnih problema ili da se netko kuži u mehaniku pa da savjet i kaže kaj da radim tj kaj bi vi napravili
Pozdrav, Tonček!