@Che
-članak će na Portal kad ga završim i trebao bi pokrivati sve o konjićima, ali kad vidim koliko si pitanja ovdje postavio, nevidim više smisla da ga i nastavljam kad će sve biti ovdje rečeno.

-držao sam naše konjiće. To su: Hippocampus hippocampus i Hippocampus ramulosus. Više ih ne držim jer su strogo zaštićena vrsta. Iako akvaristi ne predstavljaju baš nikakvu prijetnju za populaciju konjića u Jadranu....zakon je zakon.
-kao što je Pamook rekao konjići zahtjevaju svoj akvarij, bez drugih riba... iz vrlo jednostavnog razloga: teško bi došli do hrane kraj riba koje su puno brže
-cijena im je od 55 pa na više eura
-stvar sa smrznutom hranom je što je vrlo siromašna visiko nezasićenim masnim kiselinama(HUFA) koje su prijeko potrebne konjićima u ishrani. Vani postoje preparati koji služe za obogaćivanje takve hrane, kod nas naravno ne. Dakle, nije stvar da konjići ne žele jesti smrznutu hranu, nego s njom ne dobijaju sve što je potrebno. Konjići koji žive samo na smrznutoj hrani često su boležljivi, ugibaju bez ikakvog vidljivog razloga..... meni u tri godine nije uginuo ni jedan konjić. Svi moji konići jedu smrznutu hranu (evo upravo dok ovo pišem, supruga odleđiva kockicu mysisa), ali uz nju obavezno i živu.
-konjićima odgovara visoki akvarij sa niskim grebenom i puno makroalgi koje rastu oko njega