Jako sam razočaran što mnogi ljudi prodaju ribe zaražene kojekakvim parazitima a posebno sam razočaran kada ljudi prodaju ribe koje imaju u sebi toliko parazita da su već vidno slabe, iscrpljene i da je pitanje da li se tim ribama još uopće može pomoći

Sada kada ste završili liječenje trebali ste promijeniti što više vode te jedan dan filtrirati preko aktivnog ugljena a onda slijedeći dan ide dupla doza FFM-a a slijedeći dupla doza vitamina. Pošto su liječenjem poubijane sve dobre bakterije trebali ste filter materijal nakon filtriranja sa aktivnim ugljenom, natopiti sa propisanom dozom Dobrih bakterija (Easy Life EasyStart ili neke druge). Vodu bi trebalo mijenjati u naredna 4 tjedna svakih 5 dana po cca 25 do 35% ovisno o litraži akvarija i broju riba.
Liječenjem sa Nematolom sada ste poubijali dio nematoda koje su živjele u crijevima i sada ribama treba određeno vrijeme da se oporave a mi im tu trebamo pomoći na način da im pojačamo imunitet raznovrsnom prehranom, dodavanjem vitamina i čistom akvarijskom vodom.
Obavezno liječenje morate ponoviti nakon 3 tjedna.