Dakle, jučerašnji razvoj događaja (u tanane jer je više glava pametnije od jedne):
Otvorila sam glavu filtera, podmazala sve gumice, podmazala gumb za startanje (sada radi savršeno), zatvorila i spojila na cijevi. startala filter, upalila i opet piški. Pokupavam na ispuh nacuclati vodi i opet ga upaliti, opet piški. Otvaram glavu filtera, a ona puna vode. Nosim filter, glavu i cijevi u kadu. Otvaram glavu filter i skužim da mi se u starter gumbu pomaknula gumica i da je zato curilo po glavi (tako je curio i prije). To sređujem i brišem glavu da vidim da li će opet curiti ili ne. Spajam cijevi i usis stavim u kantu punu vode na pola metra iznad filtera, a ispuh pustim u kadu. Startam filter na gumb i palim ga i na moje iznenađenje radi!! Radi super. Nepovratni ventil zabijen do vrha, protok na maksimumu i pada mi kamen sa srca. Vraćam sve u akvarij. Cijevi normalno u vodu, filter ispod akvarija u ormarić... Startam, palim i opet piški. Nepovratni ventil skoro skroz pri dnu. Koj ti je k...?!?!?! Vadim ispuh van iz akvarija, spuštam ga 30 cm i počinje voda sama teči, a filter ugašen. Palim filter i voda kreće super. Nepovratni ventil na vrhu, protok na maksimumu... Vraćam ispuh u akvari i opet piški, nepovratni ventil skoro zatvoren... Onda sam ugasila filter da ga ne bacim kroz prozor s trećeg kata, popila sam jednu ciapirinju i otišla prošetati psa da ohladim živce.
Sada mene mući kaj je filteru i da li da se dalje opće gnjavim s nabavom dijelova i onda da se nadam da će proraditi i biti pouzdan ili da jednostavno kupim novi filter, ali kaj ću onda s ovim?
E i da, probala sam tresti i mučkati filter da zrak izađe van i ne pomaže