Plavi, hvala na odgovoru, dijagnostici i savjetima!!!
Pandica sa fotki je prekjučer navečer bila užasno loše, strašno se mučila (nama je bilo teško gledati, a kamoli tek njoj...) i odlučili smo joj skratiti te muke koje ionako nebi preživjela

Jučer nam je cijeli dan bila ludnica i navečer kada smo konačno došli doma (negdje oko 23h) nije bilo druge nego da ponovimo (nastavimo) sa tretmanom Bactopura uz izmjenu 50% vode.
Preostalim pandicama (dakle, njih 5) trbušne peraje i škrge su i dalje lagano roskaste. Ponašanje se nije promijenilo, kada sam ubacila malo hrane odma su se primile posla...
Bettanu su peraje, čini mi se, na istom nivou raspadnutosti, ne primjećujem druge promjene na tijelu. Smireniji je nego prije i više se odmara.
Ancić se doima dobro, ne primjećujem nikakve promjene, osim da je splašen kad upalimo svjetlo (da izvidimo situaciju), što prije nije bio.... (sad su u mraku već dva dana, pa je to možda razlog splašenosti)
Imamo još dva Helena puža (koje do sada nisam spomenula) i ne znam kako sve skupa djeluje na njih...
Danas krećemo sa antibioticima, nadam se da će pomoći....
Pitanje:
- kada cijela stvar prođe, a nadam se pozitivno za ribice, kako mogu biti sigurna da je voda "zdrava" odn. da nema više bakterija???? Da li se može odfurati uzorak vode na Veterinarski fakultet (ili negdje drugdje) na ispitivanje da budemo sigurni, jer zdravlje muža i mene je ipak najvažnije, a ne planiramo više namakati ruke u vodu punu bakterija!!!! Kako biti siguran da bakterija u potpunosti više nema????