uuhhh...mogao bi o njima u nedogled

alfe obožavam, iako ju ne vozim, al ju vozi moj stari od pamtivijeka (alfeta, 33, 164, pa sad i 156 v6 24v)...
imaj na umu da su to talijani, kak veli moj stari, šlampavi talijani, još je i u 156-ici ta mana..lampice svjetle bez nekog uzroka.....
pošto on vozi bebu od 198 konja, mogu reč (baš sam ju neki dan malo provozal), da je auto metak, reagira na gas i kad ga doslovce samo pogledaš, ljepi za sjedalo, leži fenomenalno (gume 255/45 17)...ahhh..samo kad se sjetim

no...kad je kupovao, kupio je rabljeno, 2003 (bila je stara 2 godine), htio je izbjeć baš 1,9 il 2,4 jtd, ne zbog motora, nego zbog eventualne kilometraže (nestvarne), pošto je uzimal iz vana, pa je uzel benzinca...
frend je nakon njega uzel 2,4 jtd, od istog dilera, staru 5 godina sa napisanih 130 000 km...nakon mjesec dana turbina mu je prosvirala..na popravku su mu sa ključa isčitali da je auto ustvari prešel 350 000 km, i da nije čudno...
znači, ako ti neće smetat neke sitnice (šlampave), onda svakako da, al uz oprez, pošto je diesel, sa turbinom, općenito, ne ganjat prije nego se auto pošteno zagrije, jer će vrisnut..i imaj na umu da niti jedan, tako i ovaj dizelaš nije namjenjen za neko pretjerano teranje i neki street race, ako misliš kupovat radi toga, onda uzmi il ovu v6 24v il v6 turbo, što je malo teže nabasat na nju, jer vele da su motori u njoj izuzetno kvalitetni..
p.s.
da ne bi sad netko reko, zašto ju onda ja ne vozim, ak ju hvalim..jednostavno, ne volim kupovat rabljene aute, iz gore navedenog razloga (jer volim diesel vozila, koja daju veliki okretni moment pri niskim obrtajima, a love za novu alfu 159 il giulietu nažalost nemam