Srpanj 18, 2025, 09:52:27 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Valisnerija i crna cupava alga  (Posjeta: 1064 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Black

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 48
Valisnerija i crna cupava alga
« u: Siječanj 22, 2012, 18:09:10 poslijepodne »
Bok,imam biljni akvarij cca 4 godine,a muce me dvije stvari,prvo valisnerija,za koju se pise da nije zahtjevna biljka kod mene nikako da uspije,dok druge biljke rastu kao lude,dali se mozda neke biljke ne podnose u istom okruzenju?A crna cupava alga isto raste kao luda,svi panjevi su obrasli kao kada se obaviju mahovinom,to cak i ne izgleda lose ali radije bi bez nje!Ima li utjecaj za tu algu mozda dnevna svijetlost jer je akvarij smjesten nasuprot prozora?
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.:)

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
Odg: Valisnerija i crna cupava alga
« Odgovori #1 u: Siječanj 22, 2012, 19:08:44 poslijepodne »
Kada sam cklidni premjestila blizu prozora, primjetila sam da se puno vise stvaraju alge. Tako da dnevno svjetlo ima velik utjecaj. Ja sam taj problem riješila tako da sam prekrila 50% lampe alumnijskom folijom, jer biljke ionako sada dobivaju svjetlost izvana.
Zato se nikako ne preporuča držanje akvarija na mjestu gdje dopire sunčeve svjetlost, ali u ovom slučaju nisam imala izbora a ionako je samo privremeno :)

Offline barbus1

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: kraljevica
Odg: Valisnerija i crna cupava alga
« Odgovori #2 u: Siječanj 22, 2012, 21:50:50 poslijepodne »
pravilo broj 1.nađi najtamniji i najmirniji dio sobe i tu smjesti akvarij !naravno to se uvijek ne može ja tijekom sunčanog razdoblja navučem guste zavjese..alge odstrani fizički stavi u akvarij sijamce!ja se valisnerije nemogu načupati koliko raste ,možda iskusniji akvaristi znaju zašto tebi neće!!