chubby, malomi nije jasno tvojepitanje. Ne znam ,kakve veze ima amonijak, nitrit,nitrat i pH vrednost sa Nitrivec-om. Nitrivec su gotove spremljene korisne bakterije (aerobne, anaerobne) tj starter za biolosku filtraciju. Sa Nitrivec-om samo brze uspostavljas biolosku ravnotezu odnosno tkz."kruzenje azota". Naravno da mozes i bez Nitrivec-a da uspostavisbiolosku ravnotezu, ali za tako nesto treba vise vremena. Znaci sve te vrednosti koje trazis potpuno ce biti iste sa i bez Nitrivec-a
Nemoj me pogresno razumeti, tako sam stekao utisak da si pomesao neke drugehemikalije sa Nitrivec-om. I nemoj se ljutiti zbog ovoga
sve u redu ne ljutim se,ovo sam mislio postavit po posebnu temu
problem je sto bakterije u tim preparatima ne sporuliraju i obligatni su aerobi,nadalje najcesce sadrze samo 2 roda(nitrosomonas i nitrobacter),sto se u kasnijim istrazivanjima pokazalo kao nedostatno za cikliranje(nedostaju rodovi nitrosococcus,nitrospira,nitrospina i neki koji se jos istrazuju....)
druga stvar je sto im za zivot trebaju metaboliti,kojih nema,a i da ih ima sta vredi,kad nema kisika. neki ljudi su to vec mjerili i nasli uzasno velike kolicine nitrata(cca. 4000ppm),i nesto amonijaka,bez mjerljivih nitrita,sto ukazuje na obustavu svih procesa,raspadanje organske tvarii u krajnjoj liniji smrt svih bakrerija
treca stvar je pH- navedene bakterije su vrlo osjetljive,na promjene. pH medija je izmedju 8-9(vjerojatno puferirano),a akvarija ispod 7 ... jel treba ic dalje...