Kolovoz 07, 2025, 12:53:23 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: 54 litre akvarij, pitanje?  (Posjeta: 5438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dibukk

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
54 litre akvarij, pitanje?
« u: Siječanj 16, 2012, 17:14:45 poslijepodne »
Pozdrav svima, a poseban ekipi koja suvereno vlada ovim akvarijskim vodama.
Početnik sam i jednostavno moram pitati, da poslije nebi bilo neželjenih situacija.
Dakle u moje 54 litre stanari su : 3 koridorasa, 3 crna kuhlija (pagio oblonga mislim) 1 betta mužjak i odnedavno 5 neonki.
Dali bi bilo previše ribica u akv. kad bi s vremenom - ili poduplao jato neonki ili dodao 5 zebrica
                                                                         - dodao  2 koridorasa jer su i oni društvene ribe
                                                                         - i za kraj još 2 kuhlija ako naiđem na standarnu vrstu (pangio kuhlii)
U akvariju bi tada bila ukupno 21 ribica iako sam čitao da ribe dna, čistaći, ne spadaju u kategoriju 1cm ribe na 2l vode, dali je to previše?
Također moram dodati da još uvijek nemam dovoljno biološki aktivan akvarij što se tiće biljaka, zasad tu raste samo mahovina i jedna vrsta paprati.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
Odg: 54 litre akvarij, pitanje?
« Odgovori #1 u: Siječanj 16, 2012, 19:31:19 poslijepodne »
Pozdrav, dobrodošao!
Da li je previše? Pa onak, pomalo šaroliko i uz gornju granicu ali može..
Uglavnom, što više opteretiš sustav to ga i rigoroznije trebaš održavat, znaći ne propuštat izmjene vode, čišćenje filtera i sl.
1. Prije nego akvarij opteretiš, bolje ga prvo solidno ubilji.
2. Pusti da se sistem ustabili ako je akvarij nov i nije još dobro zacikliran
3. Povečavaj broj stanara postepeno i prati situaciju
4. Nekako je opće prihvačeno i estetski i što se tiće boljitka samih riba da je bolje imati jedno veće jato iste vrste, nego dva manja.. To ti govorim za pitanje o zebricama i       
    neonkama ali to naravno ovisi o tebi.
5. Ako možeš, slikaj akvarij, navedi podatke o filteru i koliko je akvarij u pogonu te režim održavanja..

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2012, 20:10:34 poslijepodne »
Početnik sam i jednostavno moram pitati, da poslije nebi bilo neželjenih situacija.
Dakle u moje 54 litre stanari su : 3 koridorasa, 3 crna kuhlija (pagio oblonga mislim) 1 betta mužjak i odnedavno 5 neonki.
Dali bi bilo previše ribica u akv. kad bi s vremenom - ili poduplao jato neonki ili dodao 5 zebrica
U akvariju bi tada bila ukupno 21 ribica iako sam čitao da ribe dna, čistaći, ne spadaju u kategoriju 1cm ribe na 2l vode, dali je to previše?
Također moram dodati da još uvijek nemam dovoljno biološki aktivan akvarij što se tiće biljaka, zasad tu raste samo mahovina i jedna vrsta paprati.
To sve sto si nabrojao je u redu AKO IZVADIS BETTANA,da su zenke onda ok,ali niti je velicina akvarija za njega,niti su te ribice drustvo za njega!!!Pogotovo ako imas i jaci protok vode a uz to imas CT ili VT Bettu.Procitaj malo postove o Bettama ili idi na BEtta svijet,pa se tamo informiraj.Betta muzjak treba biti sam ili sa cistacima i to je to,akvarij max do 25 litara,iako je on najsretniji sa malim...

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #3 u: Siječanj 16, 2012, 21:35:34 poslijepodne »

Kolege su ti dobro objasnile ...
54L je malo previse za Bettu.Rade nju pokloni/prodaj , pojacaj jato neonki i ovo sto si napisao o dodavanju corydorasa i kuhlia je sasvim ok i super ideja  ;) ALI ! Naravno prije toga pojacaj malo biljke , ubilji akvarij s nekim jednostavnim vrstama ko sto su : anubiasi , crypte , hygrophille ...

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2012, 14:46:23 poslijepodne »
Zahvaljujem vam na odgovorima.
To za bettu me malo razočaralo, jer prije uzimanja svake vrste dosada sam opširno čitao po akv. portalima da nebi slučajno dovukao ribicu kojoj bi akvarij poslije bio premal a 54 L i nisu tako mnogo. Ono što je u večini slučajeva pisalo za bettu je min 40 L i jedno 30cm visine akvarija zbog udisanja atm. zraka iako jesam čitao da super funkcioniraju i u 15ak L.
Moja VT betta je tu jedno 2 tjedna i ne čini mi se baš da ne funkcionira sa sustanarima, često zna proči kroz špilju u kojoj su kuhliji, hrani se zajedno sa koridorasima a ima i jazbinu (kokos) za sebe u koju nitko drugi ne ulazi. Ugl. ne vidim neke znakove da joj je loše tu.

Filter akvarija (aqua szutov super mini 360) bi mogao stvarati problem, ali ne zbog jakog strujanja zraka za bettu,naprotiv opčenito mi se čini slabašan. Ali zato redovito vodim računa o izmjenama 18 L vode tjedno uz Sera aquatan i nitrivec a dan prije izmjene vode i malo Sera toxiveca.

Kompletan akvarij je u pogonu od kraja studenog, s tim da su prvo došli kuhliji, pa koridorasi, nakon njih betta i prošli tjedan neonke.
Biljke u akvariju su problematična tema. Koliko god se svi ne slagali s tim ja držim plastične ali sam svjestan da ne mogu ni bez živih pa tako uz mahovinu i paprat svakako namjeravam staviti i anubiase kad stignu u pet shop.  Možda ako znate još neke kojima ne treba posebna gnjojidba?

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 17, 2012, 15:41:44 poslijepodne »
Zahvaljujem vam na odgovorima.
To za bettu me malo razočaralo, jer prije uzimanja svake vrste dosada sam opširno čitao po akv. portalima da nebi slučajno dovukao ribicu kojoj bi akvarij poslije bio premal a 54 L i nisu tako mnogo. Ono što je u večini slučajeva pisalo za bettu je min 40 L i jedno 30cm visine akvarija zbog udisanja atm. zraka iako jesam čitao da super funkcioniraju i u 15ak L.
Moja VT betta je tu jedno 2 tjedna i ne čini mi se baš da ne funkcionira sa sustanarima, često zna proči kroz špilju u kojoj su kuhliji, hrani se zajedno sa koridorasima a ima i jazbinu (kokos) za sebe u koju nitko drugi ne ulazi. Ugl. ne vidim neke znakove da joj je loše tu.

Filter akvarija (aqua szutov super mini 360) bi mogao stvarati problem, ali ne zbog jakog strujanja zraka za bettu,naprotiv opčenito mi se čini slabašan. Ali zato redovito vodim računa o izmjenama 18 L vode tjedno uz Sera aquatan i nitrivec a dan prije izmjene vode i malo Sera toxiveca.

Kompletan akvarij je u pogonu od kraja studenog, s tim da su prvo došli kuhliji, pa koridorasi, nakon njih betta i prošli tjedan neonke.
Biljke u akvariju su problematična tema. Koliko god se svi ne slagali s tim ja držim plastične ali sam svjestan da ne mogu ni bez živih pa tako uz mahovinu i paprat svakako namjeravam staviti i anubiase kad stignu u pet shop.  Možda ako znate još neke kojima ne treba posebna gnjojidba?
Zao mi je ali sve radis krivo!!!Neka te ne zavara to sto si vidio Bettu u pet shopu sa drugim ribama!Nigdje,ma siguran sam na nasim forumima se ne spominje preporuka za 50 litarski akvarij za Bettana,mogu ici zenke,ali muski nikako ne.Neonke ce polako poceti cupkati  njegov rep,on ce se ozlijediti na plasticne biljke,a uginut ce jer se mora boriti sa strujom,jer nije dobar plivac,pogotovo tvoja vrsta.Mislim da ti se nece vise nitko ni javiti jer to sto radis je apsurdno,da je kojim slucajem akvarij jako zabiljen i da se ribe posakrivaju ili tako nesto,ali to sto ti radis ne vodi nicemu.Betta je riba rizinih polja,zivi i prezivi u lokvici koju iza sebe napravi stoka sa svojim papcima,ne trpi druge muzjake itd itd itd itd.Idi na stranicu od Betta svijeta i procitaj samo uvod sve ce ti biti jasno.Ako zelis toj ribi dobro,kupi mali akvarij od 10 litara i usrecit ces i njega i sebe.......

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #6 u: Siječanj 17, 2012, 15:57:45 poslijepodne »
Beta da ili ne u akvarijima često zna uspijevati i nemoguće pa ako si spreman na rizik tvoj izbor.

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Siječanj 17, 2012, 15:59:08 poslijepodne »
Naprotiv, u mom akvariju betta ima dosta mjesta za skrivanje,a mislim da sam i napisao da vodena struja u samom akvariju nije jaka.
Moram ti reći da skoro na svakom portalu pišu drugačije informacije za bette, jer dosta o tome čitam, pa i na samom Betta Svijetu piše citiram...

''Ako je akvarij veci , oko 30-50L, s bettama mogu ići jatne male ribice poput glowlight tetri i običnih neonkica,  te ribe dna tipa corydoras, khuli khuli i ancitrus.''

Jasno mi je da više od mene znaš ali isto tako ne možeš biti siguran da je kompletno sve što ja radim krivo.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 17, 2012, 16:16:08 poslijepodne »
Naprotiv, u mom akvariju betta ima dosta mjesta za skrivanje,a mislim da sam i napisao da vodena struja u samom akvariju nije jaka.
Moram ti reći da skoro na svakom portalu pišu drugačije informacije za bette, jer dosta o tome čitam, pa i na samom Betta Svijetu piše citiram...

''Ako je akvarij veci , oko 30-50L, s bettama mogu ići jatne male ribice poput glowlight tetri i običnih neonkica,  te ribe dna tipa corydoras, khuli khuli i ancitrus.''

Jasno mi je da više od mene znaš ali isto tako ne možeš biti siguran da je kompletno sve što ja radim krivo.
To sve drzi vodu ako se odnosi na Zenke,a vjerojatno da.Za muzjaka je svakome na volju,volio bih da ti to funkcionira,nazalost siguran sam da nece uspjeti.Jer sta mislis koliko nas je koji bi bili presretni da se muzjak kojim slucajem slaze sa drugim jatnim ribicama?Moj je u 18 litara vode i samo su cistaci,koja bi to bila sreca da moze u 54 litre i to gdje jos ima puno p'ravog bilja.Radi sta hoces,sigurno ce ti se javiti i nase uzgajivacice Betta ako ne budu ljute na drzanje Betta sa plasticnim biljem.Moj se ozlijedio na panj ili dno,a kamoli nece na plastiku,sretno i pozdrav(na volju ti)

Offline shrike

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Trešnjevka
« Odgovori #9 u: Veljača 04, 2012, 00:41:13 prijepodne »

Nisam superiskusan ali već godinu dana imam aq od 30l u kojem je situacija slična tvojoj - 6 neonki, 3 khulija i VT betta (m) i uz redovitu izmjenu vode, čišćenja i druge podrazumijevajuće akcije svi izgledaju sretno...

Offline Mandic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #10 u: Veljača 21, 2012, 13:37:10 poslijepodne »
Nisam ni ja nesto strucan al ímam bettu vec godinu i pol i vec pola godine zivi u 94k s neonkama i coryima te nikad nikakvih problema,ziv je i zdrav,cak se voli pustat níz struju od filtera i tako po 15min se igra u krug!sto se tice plasticnog bilja,zivio je u 35l s njim i nikad se nije ozljedío,jedino kad sam mu zenkicu nabavio ona ga je iztraumatizírala napadima!ne ispravljam nikog samo kazem svoje osobno iskustvo koje i dan danas tako!

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #11 u: Veljača 21, 2012, 17:51:29 poslijepodne »
To sve drzi vodu ako se odnosi na Zenke,a vjerojatno da.Za muzjaka je svakome na volju,volio bih da ti to funkcionira,nazalost siguran sam da nece uspjeti.Jer sta mislis koliko nas je koji bi bili presretni da se muzjak kojim slucajem slaze sa drugim jatnim ribicama?Moj je u 18 litara vode i samo su cistaci,koja bi to bila sreca da moze u 54 litre i to gdje jos ima puno p'ravog bilja.

A zasto nebi mogao? Moj je u akvariju od 54 litre, evo vise od godine i pol, sad je vec maltene presao polovicu svog zivotnog vijeka, i nista, ali ama bas nista mu nije bilo. I ne vidim sto mu je moglo biti, i kakve veze litraza akvarija ima sa zdravljem riba, u ovom smijeru, da riba ima vise prostora nego sto, hajmo to tako reci, nego sto joj treba?

Filter sa slabim protokom, koji ne pravi jaku struju je obavezan. Sirokolisne biljke, plutajuce biljke, veliki panj ili nesto sto ce oduzeti veci dio akvarija,dakle nesto sto ce vecinom akvarija postati "dno", odnosno ona najniza tocka do koje ce beta ici. Jer ako mora, ide ona i 30cm u dubinu do dna akvarija, ali se brzo umori. Ali ako je panj 5 cm ispod vode, muvati ce se najcesce na tom dijelu, ako su siroki i gusti listovi posvuda, ne moras se bojati za ribu. Osim toga, 54 litre ti daje dosta manevarskog prostora i za jos neke ribe, za neonke neznam, ali corydorasi, ancistrus je isprobana kominacija kod mene, kratko vrijeme je beti sustarar bio i gibiceps, pa cak i mala botia, i nikakvih problema, svako ima svoj dio......

Nije pravilo, ima puno argumenata i na jednoj i na drugoj strani, ovo je samo moje iskustvo, koje ocigledno funkcionira i u praksi, kao i bilo koje drugo. Ali biti iskljuciv i tvrditi da se nesto ne moze......

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 21, 2012, 20:36:28 poslijepodne »
To sve drzi vodu ako se odnosi na Zenke,a vjerojatno da.Za muzjaka je svakome na volju,volio bih da ti to funkcionira,nazalost siguran sam da nece uspjeti.Jer sta mislis koliko nas je koji bi bili presretni da se muzjak kojim slucajem slaze sa drugim jatnim ribicama?Moj je u 18 litara vode i samo su cistaci,koja bi to bila sreca da moze u 54 litre i to gdje jos ima puno p'ravog bilja.

A zasto nebi mogao? Moj je u akvariju od 54 litre, evo vise od godine i pol, sad je vec maltene presao polovicu svog zivotnog vijeka, i nista, ali ama bas nista mu nije bilo. I ne vidim sto mu je moglo biti, i kakve veze litraza akvarija ima sa zdravljem riba, u ovom smijeru, da riba ima vise prostora nego sto, hajmo to tako reci, nego sto joj treba?

Filter sa slabim protokom, koji ne pravi jaku struju je obavezan. Sirokolisne biljke, plutajuce biljke, veliki panj ili nesto sto ce oduzeti veci dio akvarija,dakle nesto sto ce vecinom akvarija postati "dno", odnosno ona najniza tocka do koje ce beta ici. Jer ako mora, ide ona i 30cm u dubinu do dna akvarija, ali se brzo umori. Ali ako je panj 5 cm ispod vode, muvati ce se najcesce na tom dijelu, ako su siroki i gusti listovi posvuda, ne moras se bojati za ribu. Osim toga, 54 litre ti daje dosta manevarskog prostora i za jos neke ribe, za neonke neznam, ali corydorasi, ancistrus je isprobana kominacija kod mene, kratko vrijeme je beti sustarar bio i gibiceps, pa cak i mala botia, i nikakvih problema, svako ima svoj dio......

Nije pravilo, ima puno argumenata i na jednoj i na drugoj strani, ovo je samo moje iskustvo, koje ocigledno funkcionira i u praksi, kao i bilo koje drugo. Ali biti iskljuciv i tvrditi da se nesto ne moze......
Kako je rekao jedan kolega tu na forumu "Ovo je moj akvarij i ja cu u njega staviti sta ja hocu" A drzi skalare,diskuse i jos mnogo drugih zajedno i kod njega to funkcionira...Kao pocetniku bez iskustva po meni nije dobro igrati se sa Bettama,a nitko nikome to ne moze zabraniti da radi sa svojim akvarijem sto god hoce.Kazem i tvrdim da je drugi par rukava kad netko zna sta radi,eto ja sam cetirima zenkama pridruzio jednu koja nije iz tog mrijesta pa sve stima,a govorili su mi svasta.Danas sam prosao po pet shopu i jedan Betan je bio sa jatom neonki a drugi sa, mislim plavih neonki,ovaj drugi je bio sav ocerupan,tako da sve je to individualno.Eto ja imam kozice i sa zenkama i sa bettanom u Nano akvariju i svasta sam cuo,a eto funkcionira.Ako je akvarij od 54 litre a nije prilagodjen Bettanu,nego je Bettan tu da popuni akvarij i jos ktome plasticno bilje,suvisan je komentar ;)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 21, 2012, 21:42:39 poslijepodne »
Ako je akvarij od 54 litre a nije prilagodjen Bettanu,nego je Bettan tu da popuni akvarij i jos ktome plasticno bilje,suvisan je komentar ;)

E to. To je zakljucak. Akvarij mora biti prilagodjen ribi,riba mora biti prilagodjena ribi, i onda nemas nikakvih problema, cak ni sa nekim ludim kombinacijama.... :up:

A valjda bi svima trebalo biti jasno da shopovi nisu mjerodavni, odnosno kako oni drze ribe i u kojim kombinacijama. Na svakom staklu bi trebalo pisati "ne pokusavajte ovo kod kuce"  :D

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Veljača 22, 2012, 11:42:27 prijepodne »
Ako je akvarij od 54 litre a nije prilagodjen Bettanu,nego je Bettan tu da popuni akvarij i jos ktome plasticno bilje,suvisan je komentar ;)

E to. To je zakljucak. Akvarij mora biti prilagodjen ribi,riba mora biti prilagodjena ribi, i onda nemas nikakvih problema, cak ni sa nekim ludim kombinacijama.... :up:

A valjda bi svima trebalo biti jasno da shopovi nisu mjerodavni, odnosno kako oni drze ribe i u kojim kombinacijama. Na svakom staklu bi trebalo pisati "ne pokusavajte ovo kod kuce"  :D
:D

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Veljača 22, 2012, 15:38:49 poslijepodne »
Eto vidiš Profish kako sad cijeli tvoj post o skoroj propasti mog bette ne drži vodu. Bitno je da si ti odmah skočio na mene kad s vidio da je betta u 54 litarskom.
Isto tako, neke stvari koje ti činiš sa algojedima i čistačima u svojim premalim akvarijima za njih a što sam imao prilike iščitati iz drugih tema ja nebi nikad radio, ali ti zato ne solim pamet. Mada, nije to sad ni bitno.

Inače, moj betta je još uvijek u odličnom stanju, ima ga po cijelom akvariju i moram nadodati da je lud kad je u pitanju piletina koju mu s vremena na vrijeme ubacim unutra :)
Ubacim drugi put i nekakvu fotku.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 22, 2012, 17:02:02 poslijepodne »
Eto vidiš Profish kako sad cijeli tvoj post o skoroj propasti mog bette ne drži vodu. Bitno je da si ti odmah skočio na mene kad s vidio da je betta u 54 litarskom.
Isto tako, neke stvari koje ti činiš sa algojedima i čistačima u svojim premalim akvarijima za njih a što sam imao prilike iščitati iz drugih tema ja nebi nikad radio, ali ti zato ne solim pamet. Mada, nije to sad ni bitno.

Inače, moj betta je još uvijek u odličnom stanju, ima ga po cijelom akvariju i moram nadodati da je lud kad je u pitanju piletina koju mu s vremena na vrijeme ubacim unutra :)
Ubacim drugi put i nekakvu fotku.
Kao prvo nemam premale akvarije,mozda sam radio greske,ali sam ih uz pomoc ljudi tu na forumu otklonio.kao drugo algojedi kad su mali mogu ici svakamo,cim narastu idu u veci akvarij.Trenutno imam Bette zenke u 54 litre sa neonkama i cistacima,a Nano,sto mu samo ime kaze,u njemu je Bettan i cistaci i to Otocinklusi,koji ne narastu veliki.Tako,drzim se pravila koja su postavili decki koji se godinama bave akvaristikom,tu i tamo nesto probam po svome,ali ti sa svojim plasticnim biljem i Bettama nikako to da svatis.Ponavljam jos jednom,to je tvoj akvarij radi sa njim sto te volja,mozes sve izliti u wc skoljku,to je tvoja stvar,ali ako si vec postavio post sa pitanjem,onda moras biti spreman i na kritiku!A to sto si izvukao i procitao ono sto tebi stima to je nesto drugo.Ti ako zelis mozes staviti Bettana i u 300litarski akvarij,prilagodi ga ribama koje drzis i sve OK,ako ne to je i dalje tvoj akvarij,pa radi kako zelis,ali onda se ne ljuti kad dobijes odgovor koji se tebi ne svidja.Prilagodi akvarij ribama koje imas i sve u redu......... 8)

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 22, 2012, 17:42:19 poslijepodne »
....moram nadodati da je lud kad je u pitanju piletina koju mu s vremena na vrijeme ubacim unutra :)

Piletina? Moze malo pojasnjenje?

Inace, sera discus granulat, ili tetra granule, ili sak energy, jasno u malim kolicinama i da vidis krasne ribe, sve ove "beta hrane" koje sam ja isprobao, recimo da nisam bio zadovoljan.....

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #18 u: Veljača 22, 2012, 18:14:05 poslijepodne »
Pokušavam im svima omogućiti raznovrsniju prehranu, uz JBLovu Betta, Nutrafin max, Dajana tablets i Tetra Gupi (za koje vidim da i nije posebno zainteresiran), od kuhane piletine jednom tjedno po par mrvica on jednostavno poludi i samo čeka kad ću ubaciti još.
Ponajviše sam to isprobao zbog potrebnih proteina a i da ne jede samo hranu u listićima i pokazalo se uspješnim.
Bloodwormse još nisam isprobao pa mi se ovo učinilo kao kakva takva zamjena.

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 22, 2012, 19:39:53 poslijepodne »
Moj je od prvog dana na visokokaloricnoj ishrani, valjda je kao mali navikao na to, listice nece ni pogledati, ali granule doslovce usisava, nema ciscenja za njim....

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #20 u: Veljača 22, 2012, 20:25:39 poslijepodne »
Ne daješ mu ništa iz kućne radinosti?
E dali ima u pet centrima za kupiti te granulirane hrane (nisam ni išao za tim)?

Offline Damir_Sl

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 22, 2012, 21:25:12 poslijepodne »
nista iz kucne radinosti, eventualno tu i tamo malo graska, ali to ionako ne jede, samo te granule, posebice voli serin discus granulat....luda riba.... imas u svim centrima i trgovinama tetru i seru, a u vecim trgovinama i sak-a.

Offline dibukk

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Ožujak 07, 2012, 12:10:17 poslijepodne »
Zahvaljujem ti Damir_Sl na preporuci diskus granula  :up:, osim što je betta obožava i neonke su odma u džiru ako koji komad on ispljune.
Jedino što mu moram davati jednu po jednu (na žlicu) jer to odma potone a ne želim stvarati dodatni otpad ribama.