To sve drzi vodu ako se odnosi na Zenke,a vjerojatno da.Za muzjaka je svakome na volju,volio bih da ti to funkcionira,nazalost siguran sam da nece uspjeti.Jer sta mislis koliko nas je koji bi bili presretni da se muzjak kojim slucajem slaze sa drugim jatnim ribicama?Moj je u 18 litara vode i samo su cistaci,koja bi to bila sreca da moze u 54 litre i to gdje jos ima puno p'ravog bilja.
A zasto nebi mogao? Moj je u akvariju od 54 litre, evo vise od godine i pol, sad je vec maltene presao polovicu svog zivotnog vijeka, i nista, ali ama bas nista mu nije bilo. I ne vidim sto mu je moglo biti, i kakve veze litraza akvarija ima sa zdravljem riba, u ovom smijeru, da riba ima vise prostora nego sto, hajmo to tako reci, nego sto joj treba?
Filter sa slabim protokom, koji ne pravi jaku struju je obavezan. Sirokolisne biljke, plutajuce biljke, veliki panj ili nesto sto ce oduzeti veci dio akvarija,dakle nesto sto ce vecinom akvarija postati "dno", odnosno ona najniza tocka do koje ce beta ici. Jer ako mora, ide ona i 30cm u dubinu do dna akvarija, ali se brzo umori. Ali ako je panj 5 cm ispod vode, muvati ce se najcesce na tom dijelu, ako su siroki i gusti listovi posvuda, ne moras se bojati za ribu. Osim toga, 54 litre ti daje dosta manevarskog prostora i za jos neke ribe, za neonke neznam, ali corydorasi, ancistrus je isprobana kominacija kod mene, kratko vrijeme je beti sustarar bio i gibiceps, pa cak i mala botia, i nikakvih problema, svako ima svoj dio......
Nije pravilo, ima puno argumenata i na jednoj i na drugoj strani, ovo je samo moje iskustvo, koje ocigledno funkcionira i u praksi, kao i bilo koje drugo. Ali biti iskljuciv i tvrditi da se nesto ne moze......