i još jedno pitanje, masu si napravio rijetku pa nanosio kistom , ili?
Ponavljam pitanje, sa dopunom, koliko si mase potrošio i kako si nanosio masu?
Sorry ...
smjesu sam radio sve gušću za svaku ruku premaza.. u svaku sam dodavao kvarcni pijesak i još dok je mokro posipao sa pijeskom. (opis "soljenke" je već gore naveden)Ko puding gustoće je nekako bio najgušći sa dosta kvarcnog pijeska.. onako odokativno u skoro pa jednakim omjerima (pijesak:fugir masa)...nakon premaza sam je dobro otuširo u kadi pa je dio otpao .. kad se osušilo premazao sam je opet (gustim premazom)i tako par puta... sve sa kistom
Na kraju sam zamutio još gušću smjesu i tapkao sa kistom da dobijem ove neravnine na svakom "kamenu"
kad se to osušilo išlo je dvije ruke rijeđe smjese u kojoj je zamućen silikonski premaz za impregnaciju boje sa malo pijeska bez posipanja. Kad se sve osušilo i kad se više nije trunilo pod prstima opet sam je otuširao da vidim oće li gdje otpasti koji komad. Na svu sreću nije. Bilo me strah jer kad bi se osušilo i kad krenem par puta protrljati prstima dodjem skroz do stiropora. Naročito se slabo hvatalo na djelovima gje bi palio stiropor upaljačem.
Nakon toga išlo je potapanje.
Nadam se da te odgovor zadovoljava.. ako ima još pitanja slobodno pitaj.
Stijena je na kraju teška oko kilo i po.. koliko sam potrošio fugir mase stvarno ne znam.. ovako od oka negdje oko 10-20% vrećice od kila.. pijeska mi je teško procijeniti jer sam ga kupio i vreći od 25 kila (nije bilo manje) i njega sam potrošio negdje jednako kao i fugir mase. Sve u svemu dosta debel premaz.
Bal