Da bas bi poruznjivalo stvar staviti lulu. Istina mozes i s plovkom + relej za povratnu pumpu, samo tocno izmjeri koliko nisko ti moze pasti nivo u sumpu tj. koliko vode se uljeva u tank (a nema gdje pobjeci voda). Najbolje ti to izmjeriti i onda si 100% siguran. Zatvori oba ventila dolii pusti da ide voda gore i kad vidis da je razina vode dosla do zabrinjavajuce razine oznaci to mjesto na sumpu, i poslje namjesti plovak na to. Nije problem sastaviti i relativno jeftino.
Protok na reaktoru ti nemoze niko reci tocno, jer ovisi o visini/sirini reaktora (ajmo reci volumenu), te kolicini peleta. Kako dodajes pelete, tako ces morati pojacavati pumpu da moze izvrtiti te pelete. U pocetku ces ici s 400-500l/h, a poslje mozda dojdes i do 1500l/h. Najbolje ti je uzmi pumpu za maximalni protok, i na izlazu ga prigusi s ventilom. Tako ces imati jednu te istu pumpu za sve kolicine peleta i moc ces u fino namjestati protok.
Sto se tice sirine, definitivno je bolje u visinu nego u sirinu, ali svi su oni napravljeni na taj neki klasicni omjer. Neces moc bas kupiti reaktor od sirine 15cm i visine 30cm

. Tako mislim da ti je dobro vidit koliki ces mozebitno maximalnu kolicinu peleta koristiti i onda X2 taj volumen (tako da ti samo pola reaktora bude puno peleta, ostala polovica prazna), i to kupis. Samo nemoj kupiti reaktor za 1000l misleci da je on bolji, jer on ce biti jako sirok za tu malu kolicinu peleta sto tebi treba, pa ce ti biti jedva 1-2cm prekriveno peletima.
Kolicinu peleta za start ti ja preporucam ovako. Ako koristis NP pelete ajmo reci, oni se doziraju 50-200ml na 100l mora. E pa pocmes s pola najmanje kolicine, znaci 25ml peleta. I onda ih ostavi minimalno 3-4 tjedna, da se naseli bakterijska kultura na njih. Onda nakon 4 tjedna dodaj jos 25ml. Nakon toga ide pracenje i mjerenje koliko ti treba, ali ne raditi skokove vece od ove minimalne mjere za tvoju litrazu (110l = oko 50ml), i ne cesce od 2 tjedna. Znam da je sporo, ali ovo ti je fullproof sistem, i oni koji ga ne prate jer hoce rezultate JUCER, onda popljuju kako peleti nista nevaljaju i kako su im zeznuli tank.
Znaci za primjer, startas 25ml > 4 tjedna, onda dodas jos 25ml > 2 tjedna, onda izmjeris, pa vidis da bi jos dosta vise htjeo spustiti NO3/PO4 onda dodas max 50ml > 1-2 tjedna(ne se zeznuti pa misliti meni treba jos puno skinuti idem ja dodati odmah jos 100ml), opet mjerenje, vidis da su dosli na nizu razinu al bi jos spustio, jos 25-50ml > 1-2 tjedna .... .. . . .. . ok, you got the point