Kolovoz 07, 2025, 18:27:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Algar fox lud,help??  (Posjeta: 1669 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Algar fox lud,help??
« u: Siječanj 06, 2012, 13:47:44 poslijepodne »
Prije 3 dana sam zamjenio algare,naime izvadio sam Sijamskog algara iz akvarija jer je naganjao korice.Kupio sam Foxa,jer vidim da mi je u drugom akvariju miran ko bubica,pa sam ga stavio kod Bettana.Nakon 3 dana on ne prestaje sa plivanjem gore dole na jednoj strani akvarija.Pokusao sam ga prekinuti sa rukom sa vanjske strane ali on se samo pomakne i poslije se vrati,sta da redim?Mene nervira to non stop gore dole,bojim se da i Bettan ne izludi......Zasad ga taj Fox uopste ne zanima,dodje vidi "ludjaka" i ode.....

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Algar fox lud,help??
« Odgovori #1 u: Siječanj 06, 2012, 13:52:11 poslijepodne »
koliko ti je velik taj akvarij? Foxovi su dosta aktivne ribe i mozda mu jednostavno smeta mali akvarij.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 06, 2012, 13:58:19 poslijepodne »
koliko ti je velik taj akvarij? Foxovi su dosta aktivne ribe i mozda mu jednostavno smeta mali akvarij.
"20 lit bez podloge,bio je Sijamac prije njega,radio i cistio kao lud,ali mi naganjao korije,tako da sam ga zamijenio sa ovim racunajuci da su manje agresivni...skoro nista jos ne radi osim gore i dole,non stop,a sta cu mu ja,ili ce jesti alge ili  :down:U drugom su dvojica i nema sanse da ih lovim i opet mijenjam.Najprije sam mislio da nije nesto u redu sa vodom,ali vidim da je drugima ok,pa sad vidim da je lud sto na sat.....

Offline alen051

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #3 u: Siječanj 06, 2012, 14:02:16 poslijepodne »
Mislim da je problem u "veličini" akvarija... Ove ribe trebaju veći, puuuuuno veći akvarij, ovo im je mučenje, zbog kojeg je vjerojatno i došlo do ganjanja koridorasa i ostalih riba, kao i do ovakvog "ludog" plivanja...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 06, 2012, 14:15:29 poslijepodne »
Mislim da je problem u "veličini" akvarija... Ove ribe trebaju veći, puuuuuno veći akvarij, ovo im je mučenje, zbog kojeg je vjerojatno i došlo do ganjanja koridorasa i ostalih riba, kao i do ovakvog "ludog" plivanja...
A sta cu?Nisam jos presao u Vegane(bez uvrede)i nemogu ja jesti alge.Neznam kako drugi koji imaju Bette u malim akvarijima rjesavaju taj problem?Sijamac je bio prva liga,cistio je kao lud,samo sto nije korijima davao mira.Sad mi je u drugom akv,pocistio i ono malo cupave sto se pojavila na vrhovima Vallisnerije.Nema mu pomoci,ima dosta bilja i izgleda veci akv.nego sto je.......Hvala u svakom slucaju....ps:uzeo sam jako maloga foxa,nema ga sto vidjeti

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2012, 14:29:03 poslijepodne »
Rekla sam ti da sijamci (a foxovi su jos gori) nisu za taj akvarij. Eto sad su nastali problemi, i nazalost ni jedan od te dvojice se neće ponašati zadovoljavajuće u tom akvarijiu jer im je to jednostavno PREmalo mjesta.

Alge ti se pojavljuju jer ti je akvarij nov i nije se sve ustabililo. Česte i obilnije izmjene vode bi trebale pomoći.

Offline MrPropuh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2012, 14:44:10 poslijepodne »
Ja sam u svoj (25L) stavio malog ancistrusa i 2 nerita puža... Nisu mi se još javile alge, ali je drvo bilo skroz sluzavo. Uglavnom, veći dio sluzi sam očistio, a sad još i moji mali komunalci rade... Tako da sam sad super zadovoljan!
Koliko čitam, nerite bi trebali biti dobri algojedi, ne znm kavi su prema biljkama...

Baj d vej... Znam da će ancistrus narast, ali za sad ima 2,5cm, čisti super. Kasnije ću vidjet, ili ću ga probat udomit ovdje, a možda još jedan akvarij za njega odgovarajuće veličine...
E sad bettana još nemam tako da ćemo tek vidjet kako će funkcionirat ta zajednica...

Koliko imaš korića u svojem akvariju i jesu li to patuljasti ili obični?

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 06, 2012, 14:52:41 poslijepodne »
Ja sam u svoj (25L) stavio malog ancistrusa i 2 nerita puža... Nisu mi se još javile alge, ali je drvo bilo skroz sluzavo. Uglavnom, veći dio sluzi sam očistio, a sad još i moji mali komunalci rade... Tako da sam sad super zadovoljan!
Koliko čitam, nerite bi trebali biti dobri algojedi, ne znm kavi su prema biljkama...

Baj d vej... Znam da će ancistrus narast, ali za sad ima 2,5cm, čisti super. Kasnije ću vidjet, ili ću ga probat udomit ovdje, a možda još jedan akvarij za njega odgovarajuće veličine...
E sad bettana još nemam tako da ćemo tek vidjet kako će funkcionirat ta zajednica...

Koliko imaš korića u svojem akvariju i jesu li to patuljasti ili obični?
Corydoras paleatus 4 kom,imam 1 neritu,jako vrednu,a alge su mi jos malo ostale,dosle su sa biljem,sve je bilo dlakavo....Onaj algojed je skoro sve doveo u red i ostalo je malo odrzavanja ali ovaj ne dolazi ksebi...a nista morat cu poceti traziti recepte sa algama(jako su zdrave).....ma ne vadim ga van,tamo su mi dovoljna dva,jos mi samo on fali,ako prezivi cu ga vratiti i uzeti Malog Ancistrusa ionako mi jedan tamo fali ........

Offline dario

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #8 u: Siječanj 06, 2012, 15:42:42 poslijepodne »
20 litara definitivno premalo za tako veliku i snaznu ribu!  :(

u takve litraze eventualno mozes staviti otocinclusa (plus nerite, kozice - koji su isto dobri algojedi)
a uz sve to, flying fox ti bas i nije najsretnije rjesenje za borbu protiv algi!

moj savjet ti je da vratis ribe gdje si ih kupio ili ih poklonis prije nego sto uginu
-  Zagreb/Savica  -

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #9 u: Siječanj 06, 2012, 15:58:48 poslijepodne »
20 lit????   Pa to je malo vece od moje krigle za pivu!!
u tome ga mozse smiriti samo sa jednim normabelom ako ga ubacis unutra...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 06, 2012, 16:01:52 poslijepodne »
20 lit????   Pa to je malo vece od moje krigle za pivu!!
u tome ga mozse smiriti samo sa jednim normabelom ako ga ubacis unutra...
Halooo,ovo je tank za Bettu,a dobro bi dosla i krigla.....

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 06, 2012, 16:06:36 poslijepodne »

u takve litraze eventualno mozes staviti otocinclusa (plus nerite, kozice - koji su isto dobri algojedi)
a uz sve to, flying fox ti bas i nije najsretnije rjesenje za borbu protiv algi!

moj savjet ti je da vratis ribe gdje si ih kupio ili ih poklonis prije nego sto uginu
A kozice bi bile dobre Bettanu za marendu..dajte se malo uozbiljite!Fox je mali,a otkud sam ga uzeo zivio je u 20 litara!

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #12 u: Siječanj 06, 2012, 17:34:22 poslijepodne »
Ribe rastu, i to poprilično brzo :D

Otić i nerita mogu srediti sve alge koje se normalno pojavljuju.
A kod alga je pravilo bolje spriječiti nego liječiti :)
« Zadnja izmjena: Siječanj 06, 2012, 17:54:36 poslijepodne od Dellete »

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 06, 2012, 17:59:12 poslijepodne »

A kozice bi bile dobre Bettanu za marendu..dajte se malo uozbiljite!Fox je mali,a otkud sam ga uzeo zivio je u 20 litara!

nisam pricao o betti nego o potrebnoj litrazi za pojedine vrste algoždera...

ako ti mislis da je u necemu drugom problem, onda ti vise ne znam pomoci
-  Zagreb/Savica  -

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 06, 2012, 19:25:39 poslijepodne »

nisam pricao o betti nego o potrebnoj litrazi za pojedine vrste algoždera...

ako ti mislis da je u necemu drugom problem, onda ti vise ne znam pomoci
Algar je full mlad i jako je sitan,mislio sam da ce posluziti za pocetak,dok se akvarij ne stabilizira.Bio je u shopu u malom akvariju,nije mu to onda smetalo,a sad je u zabiljenom akvariju,vjerojatno je sokiran.Zanimalo me da li ce se smiriti ili ne?zasad je manji od Korica i nije bas cist,da je veci ne bi ga ni uzeo.Prije njega je bio Sijamac koji se ponasao ok,jedino je svako toliko pojurio ponekog Korica,pa mi je to dojadilo gledati i premjestio sam ga u drugi akvarij.Tamo imam isto foxa,koji je vec podosta velik i koji je jako miran i ne ganja nikog,mislio sam da je ta vrsta mirnija od pravog algara pa sam isao kupiti malog foxa i eto problema...Najlakse je reci:Stavi jednu ribu i nista vise ako ne zelis probleme,kad bi se sve znalo ne bi trebali forumi da se pomazemo.Da je prvi radio isto sto i ovaj sigurno je da ne bih vise nikog stavljao,ali tko ce znati da ce se ovako ponasati?

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 06, 2012, 19:49:49 poslijepodne »
a koliki je taj drugi akvarij?
-  Zagreb/Savica  -

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Siječanj 06, 2012, 20:32:14 poslijepodne »
a koliki je taj drugi akvarij?
38 lit.U njemu su sad dva algojeda,jedan pravi i fox,nisam uspio uloviti Foxa pa sam isao kupiti drugog za mali.Sad su unutra 4 Bette i 7 neonki,akvarij zabiljen,voda bistra.Fox mali je bio u akvariju u ducanu,ma nije bilo vise od 20 litara i nista mu nije smetalo,da sam znao ne bih ga uzeo ni pod razno....Sad i dalje plese,nesto manje nego inace,sad cu vidjeti sta radi po mraku.....

Offline dario

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Siječanj 06, 2012, 20:39:08 poslijepodne »
moja preporuka je da preselis i tog malog foxa u 38L dok nije uginuo od stresa...

ako mislis da algari napadaju coryje onda njih sve stavi u 20 L, a algare posebno i rijesio si problem!
samo sto, kad ti svi algari narastu, 38 L ce im biti premalo pa ces tada morati smisliti rjesenje gdje da ih udomis...

a za 20L, nerita i otocinclus bi trebali biti sasvim dovoljni

-  Zagreb/Savica  -

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Siječanj 06, 2012, 21:04:17 poslijepodne »
moja preporuka je da preselis i tog malog foxa u 38L dok nije uginuo od stresa...

ako mislis da algari napadaju coryje onda njih sve stavi u 20 L, a algare posebno i rijesio si problem!
samo sto, kad ti svi algari narastu, 38 L ce im biti premalo pa ces tada morati smisliti rjesenje gdje da ih udomis...

a za 20L, nerita i otocinclus bi trebali biti sasvim dovoljni

Ne mislim ja da algari napadaju korije.Mozda je greska bila sto su zajedno stavljeni u akvarij.Cak sam razmisljao da onog algara sad vratim,posto bi se vratio kao novi,ali nema sanse da ga ulovim,previse je bilja i sve bi otislo kvragu.Uzeo sam malog algara,dok naraste onda bi ga zamjenio ili poklonio,kao sto cu npr.uzeti ancistrusa i za dva do tri mjeseca ga dati ili.....Stvar je bila privremena i jos je....Mislio sam vidjeti kako ce bilje reagirati na svjetlo,pa alge pa protok,pa sam za svaki slucaj stavio algara i islo je dobro,ali ako ne ide,naci ce se neko drugo rjesenje,nisam ja jedini koji ima mali akvarij sa Bettanom...Vec ce se to rijesiti,nisam imao pojma da plese radi toga sto mu je tijesno,ali nece ici u drugi,dat cu ga nazad ili sto vec,tamo u drugom nema posla ni za jednog a kamoli za trojicu....Ljudi uzimaju Ancitrusa a znaju koliki ce narasti a tako je i sa Sijamskim algojedom,vidio sam koliki narastu,zato mi je lik ulovio tog malog,a tko zna?Mozda je ipak puknut u glavu pa se smiri?

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Siječanj 07, 2012, 09:02:59 prijepodne »
Fox se smirio i ponasa se normalno,jede iako je plah.Hvala svima na trudu...

Offline MrPropuh

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #20 u: Siječanj 07, 2012, 21:09:40 poslijepodne »
Super, baš mi je drago!  :af2: