Srpanj 18, 2025, 19:28:58 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ZAŠTO BRISANJE TEME O ODLASKU S FORUMA???  (Posjeta: 4122 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Plava_ptica

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
ZAŠTO BRISANJE TEME O ODLASKU S FORUMA???
« u: Siječanj 03, 2012, 17:23:56 poslijepodne »
Poštovani, ne bih htio ulaziti u ''sukob'' između moderatora foruma i jednog forumaša ili biti sudac, jer vjerojatno kao niti većina forumaša  ne znam koji je razlog sukobu, ali nisam mogao ne reagirat na brisanje teme gdje forumaš iz Zadra najavljuje i obrazlaže svoj odlazak sa ovog foruma. Smatram da živimo u vrijeme demokracije te da svatko može reći i napisati ono šta želi ukoliko pri tome ne krši pravila foruma. Na slažem se postavljanjem teme u sve moguće podforume, ali isto tako smatram da svatko od nas tu na forumu ima pravo napisati ono šta misli,  da pri tome to nije vrijeđanje, a da mu tema ne bude brisana. Forumaš iz Zadra je izrazio svoje nezadovoljstvo radom jednog od admina foruma te je svoje nezadovoljstvo argumentirao, nakon čega mu je tema jednostavno izbrisana sa foruma. Navedeni potez smatram izuzetno nekorektnim i nedemokratičnim, jer u krajnjem slučaju ispada da jedino na forumu smiju biti postovi koji su nekome po volji, a ako nisu briši kume.
Nastavno na navedeno, smatram da admini moraju dopustiti i ovakav tip postova, naravno ako su u skladu sa pravilima ponašanja na forumu.
Ukoliko griješim, slobodno argumentirajte.

p.s. Da ne bi ispalo da favoriziram niti jednu sukobljenun stranu, nikoga od njih dvojice osobno ne poznam, nego sam opčenito iznio svoj osobni stav.

« Zadnja izmjena: Siječanj 03, 2012, 17:27:54 poslijepodne od Plava_ptica »

Offline CvijetZivota

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 48
Odg: ZAŠTO BRISANJE TEME O ODLASKU S FORUMA???
« Odgovori #1 u: Siječanj 03, 2012, 17:36:59 poslijepodne »
Plava_ptico,potpisujem...

Offline bolek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #2 u: Siječanj 03, 2012, 17:40:40 poslijepodne »
Pročitajte malo pravila foruma, nije dozvoljeno:
 •  otvarati teme u kojima se komentira odluke administratora i moderatora o kažnjavanju, brisanju ili premještanju tema.
I'm Normally Not a Praying Man, but If You're up There, Please save Me Superman

Offline Rossi

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
« Odgovori #3 u: Siječanj 03, 2012, 18:04:22 poslijepodne »
po meni dobro postavljeno pitanje sa strane plave ptice, makar nisam vidio tu temu. a s druge strane mi nije uredu pravilo koje je naveo alen a koje postoji. mozda grijesim i krivo razmisljam ali to je ogradivanje od negodovanja drugih clanova.
R-46

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #4 u: Siječanj 03, 2012, 18:22:13 poslijepodne »
Tko te danas u  ovoj državi pita za ikakva pravila  :D :D

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 03, 2012, 18:23:18 poslijepodne »
Tko te danas u  ovoj državi pita za ikakva pravila  :D :D

i to kaj velis....
R-46

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 03, 2012, 18:24:26 poslijepodne »
 •  otvarati teme u kojima se komentira odluke administratora i moderatora o kažnjavanju, brisanju ili premještanju tema.
To je pravilo napisano da se zastite "glavni" ovog foruma,mada su(po meni) glavni ipak "obicni" forumasi.Logicno i zasto!
Isto tako smatram da gore navedeno pravilo je krsenje prava na izjasnjavanje,dakle nedemokratsko pravilo!

Offline ZDmarinero

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #7 u: Siječanj 03, 2012, 18:36:50 poslijepodne »
Mislim da bi bilo korektno od Admina da objasni razlog sukoba!

Jer ocito je da nakon ovog slucaja moze bilo ko od nas pasti u nemilost administratora..

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Siječanj 03, 2012, 18:42:22 poslijepodne »
Mislim da bi bilo korektno od Admina da objasni razlog sukoba!

Jer ocito je da nakon ovog slucaja moze bilo ko od nas pasti u nemilost administratora..
 •  otvarati teme u kojima se komentira odluke administratora i moderatora o kažnjavanju, brisanju ili premještanju tema.
To je pravilo napisano da se zastite "glavni" ovog foruma,mada su(po meni) glavni ipak "obicni" forumasi.Logicno i zasto!
Isto tako smatram da gore navedeno pravilo je krsenje prava na izjasnjavanje,dakle nedemokratsko pravilo!

i ja se slazem sa navedenim.
R-46

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #9 u: Siječanj 03, 2012, 19:05:37 poslijepodne »
Sad sam se sjetio jednog motoforuma,Modu ili adminu dođu na vrata a ne postaju topice :D postanje topica i bunjenje je fake n gay :D
a sad malo ozbiljno...Ovo je forum,kao svaki forum ima Admine i potrčkala moderatore..no ovaj forum kao i svi ostali forumi imaju slobodu(da da...slobodno si odete ako vam se ne sviđa)i ja osobno ne volim nekoga i ne poštujem ga kao osobu(ili osobe) ali tu sam,tu su i što sad?Ignoriranje ! jer moram zato otvarat topic? jok,moram se držat pravila ovog foruma i nema rasprave.Zamisli kad bi svako od nas otvarao topic i bunio se,e sad ovo e sad ono e sad..
Kao i inače ne držim ničiju stranu

:)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Siječanj 03, 2012, 19:10:59 poslijepodne »
Ulizico! :P

Moze se i bez foruma,i bez jos mnogo stvari u zivotu.Klasicno Balkanski-ko je na vecoj poziciji on je u pravu!
A neka,neka...Ima se,moze se :P

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Siječanj 03, 2012, 19:33:27 poslijepodne »
 :-X:-XOvo me podsječa na pravo izražavanja mišljenja u Sjevernoj Koreji- Ako je tako gospodo, onda izbrišite i moju temu. Živjela demokracija, ups.pardon, diktatura X-( :-X

Volio bih čuti i mišljenje admina koji je izbrisao predmetnu temu, ukoliko je moguće.
« Zadnja izmjena: Siječanj 03, 2012, 19:37:42 poslijepodne od Plava_ptica »

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Siječanj 03, 2012, 19:36:54 poslijepodne »
ja sam se taman nasao u trenutku kad je kolega iz zadra objavio temu, ali na krivom mjestu, pa sam mu preporucio da ju postavi ovdje.. nije prosla minuta tema je bila izbrisana.. tako da moze biti izbrisana radi postavljanja na krivo mjesto, ali mogla je biti isto tako samo premjestena kao ostale koje se postave na kriva mjesta.. a sad dal je normalno ili zabranjeno okrivljivati ili pisati o adminima, to nisam nigdje citao, tako da neznam.. nisam se jos nasao u toj fazi..

po mom misljenju tema se je trebala samo premjestiti, ali mislim da je izbrisana iz razloga, jer je kolega postavio 2 puta isto na mjestu ciklidi i u temi diskusi od kolege neznam ni ja kojeg, da nenavodim..

ali slazem se sa ostatkom ekipe..

ali i da ipak napisem do sada nisam imao nesuglasica sa adminima, sto god me je zanimalo, dobio sam odgovor, tako da mogu reci samo pohvale, ali kolega iz zadra se je mozda ipak malo zamjerio adminu, tako da moze tu biti svega..  :)

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Siječanj 03, 2012, 19:43:36 poslijepodne »
ja sam se taman nasao u trenutku kad je kolega iz zadra objavio temu, ali na krivom mjestu, pa sam mu preporucio da ju postavi ovdje.. nije prosla minuta tema je bila izbrisana.. tako da moze biti izbrisana radi postavljanja na krivo mjesto, ali mogla je biti isto tako samo premjestena kao ostale koje se postave na kriva mjesta.. a sad dal je normalno ili zabranjeno okrivljivati ili pisati o adminima, to nisam nigdje citao, tako da neznam.. nisam se jos nasao u toj fazi..

po mom misljenju tema se je trebala samo premjestiti, ali mislim da je izbrisana iz razloga, jer je kolega postavio 2 puta isto na mjestu ciklidi i u temi diskusi od kolege neznam ni ja kojeg, da nenavodim..

ali slazem se sa ostatkom ekipe..

ali i da ipak napisem do sada nisam imao nesuglasica sa adminima, sto god me je zanimalo, dobio sam odgovor, tako da mogu reci samo pohvale, ali kolega iz zadra se je mozda ipak malo zamjerio adminu, tako da moze tu biti svega..  :)

Potpuno se slažem da je tema postavljana na krivom mjestu i moja je bila pa su ju korektno premjestili, ali ju nisu obrisali iako je po navedenom pravilu kršila forumska pravila. osobno nisam dugo na forumu, ali ovoliko koliko jesam nemam jednu primjedbu na admine, pogotovo kada znam da posao admina obavljaju skroz volonterski(ispravite me ako sam u krivu), ali nikako se ne mogu složiti sa brisanjem teme, pogotovo ako ju je izbrisao prozvani admin..?!

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #14 u: Siječanj 03, 2012, 19:55:27 poslijepodne »
Početak je nove godine i vrijeme je da se otvori jedna ovakva svađalačka tema zbog svekoliko puka koji voli napetosti  :a01o0:

Daj ljudi skulirajte se bude admin i kolega akvarista iz Zadra izgladili stvari :zagrljaj:

A uostalom ovo nije državni forum, pa kom se ne sviđa ima barem danas na izbor masa drugih foruma...

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Siječanj 03, 2012, 19:55:56 poslijepodne »
kako bilo da bilo, ovaj forum funkcionira 10 puta bolje od jako puno foruma na kojima jesam,(od tog da kad se uclanujes na forum ti treba godisnji, do nekih stvari ako pises, tipa oglasi, ili profil, ako nisi naveo kaj vozis, kolko imas kila, kaj si jucer jeo i takvih stvari, odma te banaju).
R-46

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #16 u: Siječanj 03, 2012, 20:02:49 poslijepodne »
Početak je nove godine i vrijeme je da se otvori jedna ovakva svađalačka tema zbog svekoliko puka koji voli napetosti  :a01o0:

Daj ljudi skulirajte se bude admin i kolega akvarista iz Zadra izgladili stvari :zagrljaj:

A uostalom ovo nije državni forum, pa kom se ne sviđa ima barem danas na izbor masa drugih foruma...
slazem se..  :up:

sta je tu je, idemo dalje..  ;)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #17 u: Siječanj 03, 2012, 21:39:59 poslijepodne »
Ulizico! :P

Moze se i bez foruma,i bez jos mnogo stvari u zivotu.Klasicno Balkanski-ko je na vecoj poziciji on je u pravu!
A neka,neka...Ima se,moze se :P
ja?ne vec imam forumskog staza i znam da je to borba sa vjetrenjacama..
Bivsem adminu sam i pokazao nasa forumska pravila i rekao da su ona istaknuta..i pojasnio kako to kod nas funkcionira(rijec je o jednom moto forumu koji ima hrpetinu korisnika,stoga su pravila takva kakva jesu)
N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline Seba

• Administrator
  • Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #18 u: Siječanj 03, 2012, 22:05:19 poslijepodne »
Zbog grubog kršenja pravila foruma, te spamanja dotičnog korisnika sam trajno banirao, te su svi njegovi zadnji postovi obrisani jer ih tretiram kao spam.
Forum nije javno dobro, te na njemu ne vlada demokracija. Pravila foruma su jasno definirana i svi registrirani korisnici su ih prihvatili registracijom na forum.
Od članova foruma se očekuje pridržavanje istih.

Pravila foruma se nalaze na donjem linku, pa ako netko ima želju može ih proučiti..

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=14638.0
If you can't explain it simply, you don't understand it well enough.

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #19 u: Siječanj 03, 2012, 23:06:24 poslijepodne »
Zbog grubog kršenja pravila foruma, te spamanja dotičnog korisnika sam trajno banirao, te su svi njegovi zadnji postovi obrisani jer ih tretiram kao spam.
Forum nije javno dobro, te na njemu ne vlada demokracija. Pravila foruma su jasno definirana i svi registrirani korisnici su ih prihvatili registracijom na forum.
Od članova foruma se očekuje pridržavanje istih.

Pravila foruma se nalaze na donjem linku, pa ako netko ima želju može ih proučiti..

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=14638.0

nakon svega napisanog, ovaj odgovor je potpun i krajan.... meni dovoljno, nema smisla raspravljati
eruption of emotions

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #20 u: Siječanj 03, 2012, 23:08:30 poslijepodne »
ukratko je to to, da...

a što se dotičnog tiče( koji se koliko vidim pokušava spojiti ponovno na forum u maniri opsesivno-kompulzivnog manijaka u prosjeku svakih 20 minuta) , brisana mu je tema u kojoj je otvoreno nudio osobne usluge kao da je ovo njuškalo ili plavi oglasnik... Tema je maknuta, razlog naveden, ali onda dobijam PP , pa odgovaram,pa dobijamo opet,pa odgovaram i onda danas ide tema  koju je Seba maknuo u roku odmah i banirao dotičnog... što sam u biti ja trebao nakon prvog ppa, ali eto, rekoh mu da pazi što radi i ostavih ga,ali čovjeka je  valjda uvrijedio moj prilično direktan način komunikacije u takvim situacijama, jer jednostavno nemam vremena, volje ni živaca objašnjavati se  oko nečeg što bi trebalo biti vrlo jasno vidljivo iz  pravila foruma i pravila malih oglasa...

da ne ulazim u detalje, jer je nebitno u biti, ostaju sljedeće činjenice.... pravila ovog foruma (i podforuma mali oglasi) , koji je privatan, a samim time i "demokracija" na koju se pozivate ( i koju najvjerojatnije ni ne shvaćate u potpunosti inače se na nju ne bi ni pozivali) je vrlo rastezljiv pojam... a rastežemo ga naravno mi, jer osim što je nas samo nekoliko, a vas preko 8 vražjih tisuća i vjerujte, ima vas svakakvih i u zadnjih 10 godina ovo nije ni prvi ni deseti, ni pedeseti nego valjda 250ti ovakav ili sličan primjer/problem  , na koji smo potrošili vremena i živaca...
pomnožite svakog od njih sa par grama živaca, malecnim uzrujavanjem jetre, pola sata do par sati života i vremena i dobijete popriličan broj laganih ali akumuliranih frustracija u ovih deset godina... zbog toga u zadnje vrijeme često  i ide ban po kratkom postupku , jer nismo više klinci i nemamo, kao što rekoh, ni volje, ni vremena , ni živaca u rukavicama i danima objašnjavat ljudima daneke stvari NISU dozvoljene, jer ili nisu u redu ili ne mogu biti dozvoljene iz mase drugih razloga...

administracija foruma nije crno-bijela igra,a nije baš ni vesela, da je tako ne bi ja pucao ne znam koliko puta i odlazio u penziju, samo da bih se morao opet vraćati nakon što su moji zamjenici nakon nekog kraćeg ili dužeg  vremena također pukli i odustali... kome to nije jasno jer se ne može ufurati u priču ( a ne možeš u potpunosti dok nisi sam u takvim situacijama) ja ne mogu pomoći, ali - guess what- ne sekiram se više puno oko toga... jer su davno prošli dani kada sam mislio da svima na forumu moram biti fer, pravedan, simpatičan, duhovit, zabavan, stručan, odgovarajuće školske spreme, političkog opredjeljenja, pogleda na život i baš točne visine, boje očiju i manira za stolom...
Primjećujete li određene probleme u zadovoljavanju svačijih ukusa i osjećaja?

u svakom slučaju, ovaj forum je u ovih deset godina i više nego previše puta bio i popustljiv i rastezljiv i fer i objašnjavalo se i kad se nije trebalo i ovakve teme su mi, onak, ok, trla baba lan da joj prođe dan... evo opet njih o nekoj demokraciji, a niti znaju što se točno dogodilo, niti shvaćaju pozicije obje strane, niti uopće imaju ikakve veze s vezom oko toga, ali eto, KONFLIKTNA je tema i svako će moći malo pametovati, možda se i  porječkati i lamentirati onako kako  najbolje znamo i umijemo..sa poluinformacijama, bez poznavanja pozadine problema...

U cijeloj ovoj priči je  u biti žalosno da je ova tema u kratkom vremenu imala više posjeta/komentara nego tema o live streamu nagradne igre povodom 10 godišnjice ove stranice, što je čini najstarijom aktivnom ( i još kako) stranicom ove tematike u široj regiji ako se ne varam, ali nisam iznenađen, kao uostalom ni ostatak ekipe pretpostavljam... jer upravo je to razlog što smo svi, ali doslovno svi, već gadno umorni od stranice i ne da nam se ništa raditi po njoj, stavljati članke , otvarati teme... to je posljedica 10 godina borbe sa ovakvim likovima, inercijom scene, vlastitim obavezama i problemima... i sve u svemu dosta laprdanja za danas, dosadan sam sebi više ...

e da, još jedna stvar...znate li što je zaista ta DEMOKRACIJA na koju  se stalno pozivate, misleći valjda da je to pravo svih da rade i govore sve što ima pada na pamet  i kako im odgovara, jer ih kao štiti ta sveta krava zvana demokracija? Demokracija vam je, ukoliko još niste izašli iz bajkovitih priča kojima vas svakodnevno hrane, jedan odličan i nevjerojatno učinkovit marketinški slogan, koji se, najblaže rečeno svodi između ostalog na ovo..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/gori-i-od-busha-obama-potpisao-zakon-prema-kojem-vojska-moze-dozivotno-zatociti-bilo-koga-bez-sudjenja/591807.aspx

ali kao i vezi gore opisane problematike, tko još nije to shvatio, ja mu sigurno ne mogu upaliti lampicu...

Offline CvijetZivota

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Siječanj 04, 2012, 03:04:16 prijepodne »
Te ovo nije vase,te ovo se moze,te ovo se  ne moze...bla,bla!
Pametnom ne treba crtati,a ni pisati sta valja sta ne valja.
Samo meni treba dati po turu da ne idem tamo gdje ne moram.

Opustite se,prihvajtate,oprastajte,volite....i sve ce se isto vratiti.

Offline Zorz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #22 u: Siječanj 04, 2012, 07:45:30 prijepodne »
A i kolko se ja sjecam od jucer, taj isti je jedan post sa svojim frustracijama postao u 10-ak tema koje nemaju veze s njim i skroz je nekorektno od njega da nase teme spam-a. Mogo je otvorit svoju temu sa zalbama i prigovorima ako je vec isao protiv pravila foruma.
Ovako je samo zelio administratorima dat vise posla s brisanjem njegovih postova na vise mjesta u forumu.To je krajnje bezobrazno od njega i prema nama i administratorima.

Zato, :down:, ja sam definitivno za brisanje takvih postova. Imamo svoja pravila, i kad bi ih svatko krsio onda bi forum licio na cirkus.

Offline Plava_ptica

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Siječanj 04, 2012, 13:35:22 poslijepodne »

evo opet njih o nekoj demokraciji, a niti znaju što se točno dogodilo, niti shvaćaju pozicije obje strane, niti uopće imaju ikakve veze s vezom oko toga, ali eto, KONFLIKTNA je tema i svako će moći malo pametovati, možda se i  porječkati i lamentirati onako kako  najbolje znamo i umijemo..sa poluinformacijama, bez poznavanja pozadine problema...

e da, još jedna stvar...znate li što je zaista ta DEMOKRACIJA na koju  se stalno pozivate, misleći valjda da je to pravo svih da rade i govore sve što ima pada na pamet  i kako im odgovara, jer ih kao štiti ta sveta krava zvana demokracija? Demokracija vam je, ukoliko još niste izašli iz bajkovitih priča kojima vas svakodnevno hrane, jedan odličan i nevjerojatno učinkovit marketinški slogan, koji se, najblaže rečeno svodi između ostalog na ovo..

http://www.index.hr/vijesti/clanak/gori-i-od-busha-obama-potpisao-zakon-prema-kojem-vojska-moze-dozivotno-zatociti-bilo-koga-bez-sudjenja/591807.aspx

ali kao i vezi gore opisane problematike, tko još nije to shvatio, ja mu sigurno ne mogu upaliti lampicu...

Vedran, igrom slučaja imenjak, mislim da nisi u potpunosti shvatio bit moje teme, u kojoj sam striktno napomenuo da niti znam šta je bilo, niti želim ulaziti u konflikt Vas dvojice. U mom postu nije bilo apsolutno nikakvog vrijeđanja za razliku od tvog vezanog za shvačanje demokracije, ali neću vratiti itom mjerom, nego ću samo konstatirati da imam dovoljno godina da itekako dobro znam značenje riječi i pojma demokracija te sam ga stoga u svojem postu i naveo kao takvog. Ono šta bi posebno htio napomenuti, niti najmanje mi cilj otvaranjem ove teme nije bio, otvoriti konfliktnu temu, nego sam jednostavno odreagirao smatrajući nekorektnim brisanje nečijeg obrazloženja zbog kojeg odlazi s foruma. Isto tako, a to sam napomenuo i u prvom postu, osuđujem spamanje od strane isključenog forumaša te se slažem da se ukloni sa foruma svatko tko na GRUBI način krši pravila foruma. Kako smatram da više nema smisla o ovome raspredati te kako smo dobili očitovanja admina, molim iste da ovu temu ili zaključaju ili obrišu te da ubuduče diskutiramo isključivo o akvaristici, teraristici itsl. zbog kojih smo svi i članovi ovog foruma, neki duže, neki krače.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #24 u: Siječanj 04, 2012, 16:03:05 poslijepodne »
Ja vrijeđam? Gdje?Kako? Time što sam izrazio svoje mišljenje temeljeno na iskustvu ispravljanja forumskih krivih Drina na svoj eksplicitno -ironičan način? :D :D

Nisam se ja previše osvrnuo na tebe u svom postu, niti sam u biti previše tvoj prvi post shvatio ...bilo kako pretjerano negativno... Možda niti nisi shvatio moju bit,a to je da ovo nije prvi puta da se takve stvari događaju, ali da nije ni prvi puta da netko reagira kao ti- ne znam točno o čemu se radi, ali mislim da nije u redu da vi reagirate tako i tako... Pa ja jednostavno na takve teme reagiram automatski, ako mi se da izrecitiram svoje, ako ne, brišem i bok...

Gle, u redu je kaj se teme tiče ( iako je kontra pravila i trebao bi te banirat :D :D ;) ) ... Argumenirano gore mislim da je, ali kad se podvuče crta svodi se jednostavno na to da je ovo privatan forum na kojem pravila igre određuju vlasnici, bilo to nekom pravo ili krivo, demokratično ili nedemokratično...  Bahato rečeno? Mislim da nije..realno bi bilo prije... Argument i za ovo? Ajmo reći da smo pobrisali sve nepotrebne postove ( plus tko zna koliko privatnih poruka je poslano, ja imam povratnu informaciju za nekoliko, znači bilo ih je i osjetno više ziher) i ostavili otvorenu temu u kojoj on, uvrjeđen i povrijeđen napada mene kao admina... A blokirali smo ga jer je krenuo ludovat s temama...pa će netko reći da ga se mora pustiti da se čovjek, jel, brani...u argumentiranoj raspravi... Pa krenu prozivanja , dokazivanja, zauzimanja strana, teških riječi...pa ode par sati- kojih nemam, na praćenje i odgovaranje, pa mi živac počne titrati jer se sekiram oko gluposti, a imam i pametnijih razloga, pa moderatori paze na tu temu umjesto na pametnije... pa se ljudi međusobno popixxju- događalo se već...

I na čem smo? Što smo dobili?   Hrpu negative, izgubljeno vrijeme, trla baba lan, ja podivljam , opet odem u penziju, a prije toga blokiram forum , razbijem server i popišam se na hard diskove...fala ne...

Kao što rekoh, navigamo ovo kako znamo ili kako se poklopi, možda nije najbolje u svakom slučaju i situaciji, ali eto, gura već 10 godina, a kome se ne sviđa cijela priča, ili samo moja faca ili retorika, sori, takav sam kakav sam, skin foruma ili portala mogu promijenit, sebe sam probao u nekim stvarima, ali ne ide baš, tak da se bojim da će način komunikacije ostati isti, pa kako ga tko shvati :D :D 

A kad smo stalno na demokraciji- ste čitali da je Obama osim ovog navedenog potpisao zakon koji omogućava fizičku likvidaciji američkih državljana samo uslijed sumnje za terorizam, bez dokaza, bez suđenja... i dvoje su shodno tome već maknuli... eto vam zapadne emokracije..Orwel je bio optimist...
Što se mene tiče, ja sam samo stisnuo par banova i pobrisao par tema, nikog ubio nisam , nit ratove pokrećem svakih par godina :D ... majketi, ja sam za ove iz "najdemokratičnije države na svijetu" otac i majka demokracije  8)