Naišla sam na jedan sajt o gupijima i malo sam gledala kakve ljudi imaju varijacije.... Znam da ima svakakvih, ali ostala sam

, što zbog kvalitete što zbog ljepote boja koje se kod nas jako tesko ili nikako mogu naći. Ili zbog bizarnosti izgleda...
Neke su varijancije egzotičnije od drugih, što se našeg područja tiče, treba čovjek imat sreće da nabasa na neke malo kvalitetnije primjerke... ali i onda je upitno koliko će ta riba dugo živjeti, pogotovo ako je iz farmi s tajvana i sl...

do nedavno sam mislila da samo bete mogu biti crown tail...

Osim putem puke slučajnsti, kako se kod nas mogu nabavit malo bolji gupiji ili one varijacije koje nas zanimaju? Jel ima tko na forumu da se malo više bavi uzgojem guppyja?
Radim selekciju u svojem tanku i cilj je da do ljeta ostavim ono što mi se sviđa, pa ću, kad promjenim podlogu u akv, trebat novu, po mogućnosti domaču ribu...
Prvenstveno me zanima snake skin i slične varijacije(lace, grass) u žutoj, naranđastoj i zeleno-žutoj boji(avatar) te full red.
Tema bi vjerojatno trebala ić pod uzgoj... ali tu će ju vise ljudi vidjet, nadam se