AKVARIJ:
- dimenzije/litraža, 115 L
- temperatura, 25°C
- parametri vode: ne mjerim
- vrijeme od pokretanja akvarija, 8 mjeseci
- kad su nakon pokretanja akvarija useljene prve ribice, 1 mjesec
- koliko često i koliko mijenjate vode jednom tjedno 10%
- da li prilikom izmjene vode usisavate dno akvarija da
FILTER:
- model filtera (unutrašnji ili vanjski) i koliki je protok (koliko litara/sat) vanjski Tetratec EX 700
- način i periodi čišćenja filter materijala isperem spužvu u akvarijskoj vodi
- što imate od filter materijala u akvariju (spužva, aktivni ugljen, keramika, vata...) spužve, bioballs, keramika,
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje te ima li sluzi na panju ili na kamenju i podlozi? panjevi vinove loze
- grijač 300 W
- pumpa za zrak ne
- CO2 sustav – kakav ne
- koju kemiju dodajete u akvarij? (Gnojiva za biljke, sredstva za pripremu vode i dr.) ne
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka Colia Lalia 2M+2Ž, Harlequin Rasbore 11 kom, Corydoras Aeneus 5 kom, Ancistrus 3 kom, 2 Botie Macracanthe
- starost ribica 10 mjeseci su kod mene
- ima li potencijalnih „terorista“ ne
- hranjenje – koliko često hranite ribe i kojom hranom (da li je prošao rok trajanja) imam puno vrste hrane Dajana Tablete za ribe dna, Dajana Tablete Spirulina, SAC granule 1, Dajana Tropica listiće, Nutrafin Max listići, Vitacraft sušeni tubifexi, smrznuti Bloodwurmsi, žive enhitreje itd.
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema) ne
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris) ne
- da li vam trunu (propadaju) neke biljke ne rastu ko lude
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma Botia M. rupe na glavi, mršavost, letargičnost, uspravno plivanje
- promjene na koži, na perajama ili škrgama, očima... male rupice na glavi i udubljenja na gornjem dijelu tijela, mršavost i blago savijena (
- da li uzima hranu, disanje, ponašanje (da li se sakriva...) ne, prekjučer je prestala jesti, nalazi se ispod ispusta filtera direktno na mlazu, vidno smršavila i ima rupe po glavi
- kakav izmet imaju ribe (normalan ili končasto sluzavi ili končasto zamučeno-bijeli ili...) ne znam
- kad su se simptomi prvi puta uočili prije par tjedana, ali je normalno jela, imala je rupe gdje se zavlačila, ali se prije par tjedana premjestila ispod ispusta filtera
- pokušaj liječenja, kojim lijekom/lijekovima ne
- koliko je ribica bolesno, da li je bilo uginuća? Prije mjesec dana druga Botia M. imala povredu na oku, mehaničku. Ja sam predpostavio da je povrijeđena tijekom od iskakanja. Bila je u lošem stanju jer se oko upalilo, to oko je bilo izbočeno, nju sam izdvojio u karantenu, i tretirao je sa Serinim Bactopurom, nakon jednog dana se oporavila, a nakon dva sam je našao "na suhom" pored akvarija jer nisam imao poklopac

Te dvije Botie su kupljene u PET centru prije 10 mjeseci.
- stanje ostalih stanovnika Prije par dana se Colise počele mrijestiti, počupale su bilje i dva mužjaka su napravila gnjezdo, inače sve ok.