Srpanj 16, 2025, 00:51:26 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Koloidno srebro  (Posjeta: 4966 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Koloidno srebro
« u: Prosinac 22, 2011, 14:59:27 poslijepodne »
ovo bi moglo i u Uradi sam, Kemija i Blabla, ali evo ovdje...

http://www.csfacts.com/pages/pfish.html

nešto me kopkalo pa je ovo iskočilo...

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Koloidno srebro
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2011, 15:27:20 poslijepodne »
Poznati hoax, tko tome vjeruje trebao bi pročitati i ovo:
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/PhonyAds/silverad.html

Kome se ne da čitati, stvar je vrlo jednostavna srebrovi ioni su toksični. Gnjavimo se oko tvrde vode a onda bi netko ubacio ione metala u akvarij. Recept za ubijanje riba!

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2011, 15:29:43 poslijepodne »
a imaš pak druge ljude koji tvrde da je ovaj tvoj link hoax farmaceutske industrije...

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2011, 17:02:51 poslijepodne »
Zato sam i ja stavio svoj link pa nek' ljudi procijene!

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2011, 21:52:10 poslijepodne »
Koloidno srebro radim već 7-8 godina u kućnoj radinosti. U akvarij ga nisam pokušao dodavati, ali znam da kad na jesen pijem gutljaj-dva dnevno jedno mjesec dana te zime gripe i prehlade nema,,,
Procedura proizvodnje je više nego jednostavna i iznimno jeftina.

A o iznimnom povjerenju koje imam u farmaceutsku industriju netrebam ni pričati...  :grupnjak:

Nek se svatko samo zapita i pokuša pronaći makar jedan realan razlog zašto bi njima bilo u interesu da mi budemo zdravi.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2011, 22:04:00 poslijepodne »
kak to misliš? pa opće je poznato da multinacionalne korporacije samo, jedino i isključivo imaju u interesu napredak planete, svih ljudi na njoj i blagostanje okoliša i svega oko nas...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2011, 22:13:03 poslijepodne »
Joj, na to skroz zaboravih. Hvala ti što me opet izvede na pravi put!
Sad se osječam ko onaj Gregor iz reklame!  :k030:
 :D  :D  :D

Offline Mario.A.

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 22, 2011, 22:32:00 poslijepodne »
Pijem ga duže vremena i nisam poplavio :D :D.Jako dobra stvar u  liječenju bakterijskih i inih pizdarija!Lijek poznat prije pencilina!No ljudi proguglajte malo....
Uvršteno je od strane FDA (Food and Drug Administration ) u klasu kao dodatak prehrani........
« Zadnja izmjena: Prosinac 22, 2011, 22:36:39 poslijepodne od Mario.A. »
Trogir Dalmacija

Offline ZliBrka

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Prosinac 22, 2011, 22:36:17 poslijepodne »
Jedno vreme sam pio Srebrnu vodu, ali sam onda jednostavno prestao bez nekog posebnog razloga. Pretpostavljam da su pare glavni razlog.
U isto to vreme sam stavljao par kapi par puta dnevno na bradavicu na prstu i ista je nestala u roku 2-3 nedelje.
To je neko moje iskustvo.
"Dišemo slobodno jedino kad nas s drugima povezuje zajednički cilj koji nadilazi naše JA."  Zemlja Ljudi

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #9 u: Prosinac 22, 2011, 22:56:17 poslijepodne »

Uvršteno je od strane FDA (Food and Drug Administration ) u klasu kao dodatak prehrani........

a dobro, to ti nije neka preporuka... oni su odobrili i aspartam i pun kufer drugih otrova, ovisno o vlasnicima korporacija koje ih proizvode :D :D

e...meteor, asteroid, Nubiru, promjena polova..bilo što...samo nek požuri...  :dead:

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 23, 2011, 10:24:53 prijepodne »
Ajmo najprije reći da je navedeni link koiji je napisan iznimno šarlatanski i bez osnovnih znanja kemije, i da je hrpa tvrdnji tamo zapravo pogrešna. Ipak to nije znanstveno utemeljen rad, već samo patentna prijava (NE patent) koju svatko može podnijeti i tvrditi svašta.

Ali idemo po redu:
Citat:
This is a method of treating a wide range of skin lesions in tropical and decorative fish in which the animals to be treated are exposed to dilute suspensions of colloidal silver.
Ovo je tako široka neprecizna tvrdnja koja otprilike znači da se dodatkom XY tvari u jako razrijeđenom sustavu može tretirati široki spektar različitih bolesti. Ne liječiti već tretirati!
Koja se nastavlja u tvrdnju da "može biti" djelotvoran kod "nekih riba":
Citat:
This treatment has been found effective in healing some fish, ever those with rather large wounds in a matter of days.
Ovako možete ustvrditi da dodatkom zraka u vodu možete izlječiti "neku bolest" kod "nekih riba".

Citat:
It was also found that bacteria and virus skin problems could be prevented by having silver colloidal concentrations of 0.3-0.5 ppb in the aquarium water.
Koncentracija od 0,3 do 0,5 je koncentracija od 3 do 5 čestica "koloidnog srebra" na 10 miljardi čestica vode ili 10,000,000,000 čestica vode. Tvrdnja da takva koncentracija srebra sprječava bakterijske i virusne bolesti je ravna tvrdnji da kanalizacija (da, kanalizacija) u vodovodnoj vodi može izazvati bolesti. Jer se vodovodna voda u svom ciklusu od otpadne, kanalizacijske vode pročišćava do vodovodne i da u takvoj vodi može biti tvari u puno većim koncentracijama nego što su navedenog lijeka.
u NN broj 182/04 "PRAVILNIK O ZDRAVSTVENOJ ISPRAVNOSTI VODE ZA PIĆE" su navedene maksimalno dopuštene koncentracije svih iona i one su red veličine mg/L
Citat:
Srebro 10 mg/l
To je otprilike 10-2 g Ag na 1000 g vode što iznosi 10^-5 ili 10 ppm što je više za 10^5 od navedenih 1 ppb ovog "lijeka". Praktički mi već u običnoj vodi sigurno imamo "lijek"
Ali ne samo to, već i analitika takvih koncentracija je nemoguća, standardne kemijski analitičke metode mjere do 0,1 ppm, tako da su navedene koncentracije random bullshit.
Samo za usporedbu u jednom molu imamo 10^23 molekula neke tvari.

Citat:
A suitable colloidal silver suspension was prepared, using electrolysis, by applying an electric current which varied between 9 and 33 volts d.c. to two silver plates placed in a vat of distilled water. The concentration of silver in this suspension was determined analytically to lie in the range of between 6 ppm an 12 ppm. The stock solution is 10 ppm is now available at the inventors' corporation, Misty Mountain.
Navedena metoda ne da je glupost već ju je pisao totalni neznalica osnovnih kemijskih postavki. Prije svega elektroliza na koju se poziva nije moguća (deionizirana voda je izolator), i njome nastaju ioni srebra (ako) jako niskih koncentracija:
Citat:
The solubility product, Ksp, for AgCl is 1.6 x 10−10, which indicates that one liter of water will dissolve 0.000013 moles (1.9 mg) of AgCl at room temperature.
Srebro je plemeniti metal i da ga se oksidira potrebno je ukloniti sve one redoks parove koji imaju niži redoks potencijal od srebra. Kako je riječ u vodenoj otopini to je nemoguće jer će prije doći do elektrolize vode i izdvajanja kisika i vodika.

O zavjeri farmaceutskih industrija ne bih govorio  :(
Samo svaki sljedeći put kad budete bolesni (ili vaša djeca) budite principijelni i nemojte uzeti/uzimati lijek!!

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 23, 2011, 12:35:54 poslijepodne »
Svašta ljudi pišu, svašta ljudi koriste, međutim sa ribama i srebrom ja ne bih imao posla, srebro je super korisna stvar kod kroničnih rana i njegova toksičnost inhibira razvoj mikroorganizama koji infestiraju tu ranu, super je za manje ozljede, koristi se i u tvorničkim preparatima za tretiranje rana i opeklina, npr. aqacell ag koloidnoj oblozi za rane ili u dermazin kremi, tako da i farmaceutske kuće koriste ionsko srebro u svojim proizvodima.
Ljudi su oduvijek znali da je kora vrbe bogata acetil salicilnom kiselinom, pa ipak nam je zgodnije popiti aspirin nego žvakati koru vrbe :)
premalo je slobodnih ravnih površina u stanu  :cupakosu:

Offline Iris

• Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #12 u: Prosinac 23, 2011, 13:38:19 poslijepodne »
Thorus  :up:

Offline Dellete

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • P.
« Odgovori #13 u: Prosinac 23, 2011, 13:41:27 poslijepodne »
Opet komplicirate jednostavne stvari. Nažalost nemogu se spasiti ni sve životinje, ni ribe, a na kraju krajeva ni ljudi kad obole od neke bolesti.
Ja bas nebi htjela kemijati sa ovakvim stvarima, pogotovo zato jer ribama smetaju neke stvari na koje su sisavci imuni, a čisto sumnjam da je to područje dovoljno istrazeno da bi sa sigurnošću mogli reći da ovi spojevi mogu, a neki drugi neće nastetiti ribekima :)

Obožavam čitati postove by Thorus jer me pomalo kemija oduvijek zanimala. A sto se tiče farmacije vs prirodno, IMO ja ću uvijek radje izabrati paracetamol i ine analgetike i antipiretike, nego da trpim i miksam tamo kojekakve trave. Živjela kemija! :)

Offline Mario.A.

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 23, 2011, 13:51:48 poslijepodne »

a dobro, to ti nije neka preporuka... oni su odobrili i aspartam i pun kufer drugih otrova, ovisno o vlasnicima korporacija koje ih proizvode :D :D

e...meteor, asteroid, Nubiru, promjena polova..bilo što...samo nek požuri...  :dead:

je upravu si to je jedna zločinačka organizacija :up: :up:...No danas gotovo ne možeš naći osvježivače zraka bez srebrenih poluga u frižidere se stavlja kao oblog dormeo madraci su obloženi sitnim česticama protiv grinja i alergija....u apotekama se može kupiti u Nivea kremama u sprejevima za akne i probleme sa zubnim mesom...u bilo kakvim oblicima on ipak ulazi u krvotok :up: :up:..Srebro je prirodni element za razliku od antibiotika!No ko voli nek izvoli.Stav pojedinca i njegovog osobnog odabira :up: :up:No poznajem dosta ljudi koji su bili skeptični pa kad im je zatrebalo tražili su srebro i pomoglo im je!Ja sam imao bakterijsku upalu prostate 2 mijeseca antibiotika najtežih mi nije pomoglo.Srebrena voda me je spasila i očistila!Zato Srebro je :up: :up: :up: :up:
Trogir Dalmacija

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 23, 2011, 15:20:37 poslijepodne »
Što nisi probao samo srebro umjesto antibiotika :) , stvar je da srebro može pomoći , ali nerijetko u kombinaciji sa nekim antibiotikom, pogotovo kod takvih upala, sumnjam da antibiotici nisu imali baš ništa sa tvojim ozdravljenjem :) , ne kažem da ne vjerujem u djelovanje srebra, međutim kod nekih težih upala, nije dovoljno, čak ni u većim koncentracijama, a kad više nema upale, ono dobro dođe kao preventiva jer ipak priječi razvoj mikroorganizama pa im time onemogući stvaranje kolonije koja bi izazvala nove simptome

Offline Mario.A.

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Prosinac 23, 2011, 15:42:32 poslijepodne »
Kells moj odgovor je 2 tjedna amoksila-2 tjedna sumamed forte pa opet 2 tjedna amoksil pa onda mijesec dana doksicilin....Preporuka vrhunskog urologa koji nakon toga izjavi da nije siguran u uspjeh jer antibiotici slabo i nikako dopiru do prostate...Mokrenje mi je i dalje bilo otežano i bris uretre mi je bio i dalje pozitivan na bakterije koje su tu i bile!Slučajno ženin ginekolog u razgovoru mi preporuči srebro za koje sam znao ali nisam ga konzumirao!Rekoh provat ču nemam što izgubit nakon mjesec dana konzumacije sve čisto!Toliko od mene :up: :up:
Trogir Dalmacija

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 23, 2011, 15:55:33 poslijepodne »
amoksicilin se skoro nikad ni ne ordinira za upale prostate, prije bi klavocin jer on lakše prodire u inkapsulirane procese, uglavnom, da je taj bris napravljen prije samog određivanja terapije, ne bi samo izmučio organizam krivim antibiotikom, a sumamed se zadržava u organizmu i do nekoliko tjedana tako da ja ne bih otpisao i njegovo djelovanje, pogotovo uz srebro, mi smo na žalost često okrenuti što alternativi što ovakvim pomoćnim lijekovima odnosno sredstvima upravo zato jer se liječnici igraju umjesto da odrade onako kako protokol nalaže, pa kreću jeftinijim putem, ordiniranjem jeftinih lijekova na slijepo, pa ako prođe, prođe, što na kraju ispadne skuplje, potroši se više bespotrebnih lijekova i stvar se ne rješi , i pri tome još razvijemo rezistenciju na određeni antibiotik koji onda ne djeluje ni u slučajevima kada bi trebao. Ja sam uvijek za pokušaj pomoćnih ljekovitih sredstava  i ako ne ide, onda klasika, ali ljudi moji, treba inzistirati na laboratoriju i na biogramu i antibiogramu, ne treba dati da se na nama ili na klincima eksperimentira na slijepo , antibiotici, da, jer u nekim slučajevima nema druge, ali pametno, a ako liječnici odbijaju zbog štednje, uvijek imate mogućnost kontaktirati povjerenstvo za stručna pitanja liječničke komore. Ovako ispadne da je baš sve kaj se tiče farmaceutske industrije loše, ne, najčešći je problem u onima koji bi trebali znati ordinirati pravi lijek i u pravo vrijeme.

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 23, 2011, 16:13:09 poslijepodne »
Summamed ostaje u tijelu i do 6 mjeseci nakon terapije, tako da je lako moguće da te je zapravo izliječio azitromicin koji je aktivni sastojak Summameda.
Ali na stranu to, čemu neki ljudi imaju potrebu javno izražavati svoje šovinističke stavove i pri tome se ponositi s njima.
Srebro je poznato od davnina, i poznato je da je posuđe od srebra imalo antiseptično djelovanje. Zato se i smatralo plemenitim metalima (uz zlato).
Koloidno srebro ili srebrena voda pripremana na opisani način u navedenim koncentracijama ne djeluje.

Offline Mario.A.

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 23, 2011, 16:24:11 poslijepodne »
Summamed ostaje u tijelu i do 6 mjeseci nakon terapije, tako da je lako moguće da te je zapravo izliječio azitromicin koji je aktivni sastojak Summameda.
Ali na stranu to, čemu neki ljudi imaju potrebu javno izražavati svoje šovinističke stavove i pri tome se ponositi s njima.
Srebro je poznato od davnina, i poznato je da je posuđe od srebra imalo antiseptično djelovanje. Zato se i smatralo plemenitim metalima (uz zlato).
Koloidno srebro ili srebrena voda pripremana na opisani način u navedenim koncentracijama ne djeluje.

Sumamed ostaje u tijelu još 2 tjedna nakon toga se može ponovo uzimati po novim saznanjima..Prije se mogao uzimati dva puta godišnje!
Kells sory ti reci najačemu splitskom lječniku za upale prostate da se daje klavocin.baš me zanima što bi ti rekao.....
Trogir Dalmacija

Offline kells1

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Prosinac 23, 2011, 16:35:17 poslijepodne »
Onda u zagreb na liječenje prostate :)
btw. jel tebe izliječio amoksil ?

Offline Mario.A.