Srpanj 21, 2025, 20:56:02 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: K: panasonic plazmu  (Posjeta: 3986 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Cvele

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • Vjetropirac
K: panasonic plazmu
« u: Prosinac 22, 2011, 09:21:28 prijepodne »
trebam savijet

Koju plazmu kupiti ekran 42,

Offline damirOS

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
Odg: K: panasonic plazmu
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2011, 10:38:22 prijepodne »
G30 ili GT30  :up:

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2011, 11:00:14 prijepodne »
a kaj misliš o modelima S, ili UX?

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2011, 11:00:37 prijepodne »
zakaj plazmu? kaj nije to na odlasku tehnologija? već je i LCD na zalasku, LED preuzima

Offline selce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2011, 11:01:12 prijepodne »
G30 :up: sad ti je na akciji kupio prije mjesec dana mrak plazma :zagrljaj:

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2011, 11:11:06 prijepodne »
ja imam plazmu panasonic Viera 42" pv 70, malo stariji model. Slika je dobra, samo sto meni LCD-i imaju malo bolju sliku, vise je ostrija i bolja mome oku za gledanje nego plazma. S tim da plazma guta 450 W struje a LCD- i punooo manje 50 -100 W.

Kad budem uzimao sljedeci TV uzet cu LCD.

Sto kaze Vedran LED preuzima vodstvo, nova generacija, jest da je skuplja ali isplati se..

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2011, 11:15:52 prijepodne »
zakaj plazmu? kaj nije to na odlasku tehnologija? već je i LCD na zalasku, LED preuzima
LED je u stvari LCD, samo sto je za razliku od prijasnjih 'lampi' koristena LED tehnologija za pozadinsko osvjetljenje :)
Plazma ima jednu grdu karakteristiku...da se zna desiti 'zapecena' slika....pa ti se na ekranu pojavljuju 'ghost image', sporije je osvjezavanje....ja sam iz tog razloga odustao od plazme.
ne volim filozofirati :) ali, mene su prijatelji koji se razumiju...odgovorili od plazme....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #7 u: Prosinac 22, 2011, 11:20:11 prijepodne »
LED je u stvari LCD, samo sto je za razliku od prijasnjih 'lampi' koristena LED tehnologija za pozadinsko osvjetljenje :)
Plazma ima jednu grdu karakteristiku...da se zna desiti 'zapecena' slika....pa ti se na ekranu pojavljuju 'ghost image', sporije je osvjezavanje....ja sam iz tog razloga odustao od plazme.
ne volim filozofirati :) ali, mene su prijatelji koji se razumiju...odgovorili od plazme....
istina  :up:

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #8 u: Prosinac 22, 2011, 11:25:13 prijepodne »
a mene moji dašaće nagovaraju na plazmu.
selce: gdje si kupovo.
galo: zakaj- pa nisam ja neki moderan tip.
delbi: to je istina kaj govoriš, ali tih ghost image  skoro da više i nema.

Offline grgech

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Prosinac 22, 2011, 11:27:17 prijepodne »
plazma više nema tih problema, posebno ako se pridržavaš pravila "uhodavanja" prvih 200-300 radnih sati..

a preporučuje se plazma tv onima koji žele samo gledati televizijske kanale i filmove,

lcd onima koji žele koristiti tv i za surfanje, odnosno kao monitor pc-a

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #10 u: Prosinac 22, 2011, 11:28:58 prijepodne »
rekoh...ne volim nista tvrditi...:)
ja sam svoje prijatelje poslusao :) mozes i ti svoje....
sve je to dignuto na...gotovo filozofsku razinu...a, sve se svede na guovno u koje cemo buljiti danima i nocima kao magarci....jebenti televizije :):)
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #11 u: Prosinac 22, 2011, 11:32:11 prijepodne »
i koje će trajati max 5 godina, nakon čega češ ga mijenjati drugim drekom u ljepšem celofanu

Offline selce

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 22, 2011, 11:32:53 prijepodne »
što je bolje a što nije plasma ili lcd ili led nema savršenog odgovora ! proguglaj odi na HD televiziju i vidi šta hočeš od tv-a jer je danas tv postao multimedia.ja sam se odlučio za g30 jer čita MKV fajlove direktno s usb-a i što je najbitnije SVA HRV.SLOVA.ako ti tv treba za gledat zemaljsku televiziju kupi NAJJEFTINIJU HD ready i nečeš požaliti :up:
ako ćeš izkeširat malo više love ,imat konekciju na internet,snimat na HDD,igrat igrice s konzola,gledat filmove u Full HD-u... evo ti jedan link pa čitaj,ali kažem ti nema univerzalnog odgovora šta je bolje !!!
http://www.bug.hr/forum/topic/lcd-plazma-televizori/lcd-tv-plazma-ultimativni-vodic-vise/48433.aspx

Offline EmptyWaterTank

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Prosinac 22, 2011, 11:35:57 prijepodne »
Koliko sam ja upucen plazma ima daleko bolju sliku od LED-a i LCD-a. Htio sam kupiti neki LED... ali... sam nakon usporedbe sa televizorima u istom (sličnom) cjenovnom razredu kupio Panasonic Viera NeoPDP TX-P 42 G30.
Televizor je odličan. Ja sam ga platio 7.500 kn sa 2 god. garancije (prije godinu dana) - danas je 6000 kn sa 5 god. garancije!
Kod plazmi jedino moraš paziti da se ekran "razradi" - prvih 200-injak sati nije preporučljivo nabrijati postavke. Postoji video materijal koji možeš pustiti da se brže "razradi".

( http://www.se-mark.hr/detalji_proizvoda.c0781dacfe83499985c4ca92d282c311.plasma-televizor-panasonic-viera-neopdp-tx-p-42-g30.aspx )

Offline selce

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Prosinac 22, 2011, 11:36:17 prijepodne »
Cvele ja sam u Rijeci kupio u Elipsu za 5999,00 kn ali sam na HDforumu pročitao da u Zagrebu u Emezetti je još 15% popust što je izuzetna cijena za taj model,LED TV , da ali Samsungov i to serije 9000 ili tako nekako ali to su tv u toj veličini preko 10000,00kn

Offline grgech

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Prosinac 22, 2011, 11:37:23 prijepodne »
ovo je vjerojatno najkompetntniji forum, objasniš što hoćeš, za koliko novaca, i dobiješ stručni odgovor, plus komentare..

http://hdtelevizija.com/forum/

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #16 u: Prosinac 22, 2011, 11:54:46 prijepodne »
jesenti, što ste se rasšričali.
ja sam skoro pa definitivno se odlučio kupiti plazmu, bez obzira na sve nedostatke.
mislim da današnje plazme nisu u rangu prijašnjih, a i 5 godina garancije nije mala stvar.
grgech: čito sam tamo malo teme, stvarno profesijonalni forum u tom segmentu. kao i ovaj naš vezano u akvaristiku i teraristiku.
selce: koja je osnovna razlika između S i G modela? tamo u emezeti je G 5999, dali se isplati davati 1600 kuna razlike? što se dobiva?
znam da se to jednostavno može pročitati na forumima, ali uvije ima informacija koje kruže oko ljudi.
vedran: a kaj misliš da bude mi toliko trajala?. nije to akvariji čak i njega ne mijenjam, osim postava unutra, filtracije i svijetl. uh onda na kraju ispadne da sam mogo i staklo promijeniti i imao bi novi akvariji.

služila bi: TV i filmovi, ne mislim surfati, snimati na hdd i gledati MKV. pa i to se da prebaciti u drugi format.
delbi: sve stoji kaj si reko, naj jadnije je kaj toliko razglabamo o takvoj stvari, ali čovijeka čini sretnim kada podijeli mišljenje s drugima. a da je to bezvezarija je istina i dalje čemo buljiti u njega.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #17 u: Prosinac 22, 2011, 12:06:12 poslijepodne »
pa mislim da danas sve elektronsko rade da traje 5 godina , pa damoraš kupit novo....da veš mašine i dalje traju 20 godina kao ranije, slabo bi firme tukle profit i bonuse...
plus struja.. kod mene je struja takva varijabilna kategorija , da ni ne očekujem da će predugo komplet elektronika kod mene trajati..to se šeće od 170-250 V napona , ljudima rikavaju stvari stalno, HEP se pravi mutav, i nikom ništa...glavno da su rate junačke...

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #18 u: Prosinac 22, 2011, 12:16:06 poslijepodne »
kažem ti ja, nije sve viječno. a da se radi da bi trajalo nekoliko godina to mi nije prva informacija.
nisam mijerio stabilnost napona, ali kraj toliko potrošača ova plazma če biti minijatura.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #19 u: Prosinac 22, 2011, 13:18:40 poslijepodne »
ja sam isto zagovornik plazme za svakodnevno gledanje programa, i filmova... plazma ima "meksu" sliku od LCD-a, i to je ono sto se recimo meni izrazito svidja, taman izmedju CRT i LCD-a... Panny PV700 je kod mene 3 (ili 4 -?) godine i radi odlicno...
kako je i receno, samo pripazi u pocetku na burn-in i sve 5, kad se uhoda nemas zamjerki, a kako sada daju 5 god garancije, svakako se isplati uzeti...

a sto se trajnosti tice  :D, tamo davne 2000-te dobismo u svatove (po narudzbi) Sony WEGA 100Hz 72cm giga-mega tv od 7.5k kn.... na prevedenim uputama, na naslovnoj stranici ispod imena modela pise - "predvidjeni rok trajanja uredjaja je 7 godina"

amen.

crkao je (ekran) 2008. u ljeto  :D :D

nema vise veze ni cijena i kvaliteta, sve rikava u zadanom (komercijalnom) roku  :dead:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #20 u: Prosinac 22, 2011, 13:25:05 poslijepodne »

Mislim da su Samsung plazme nešto jeftinije a potpuno u rangu sa Panasonicom, rekao bih i bolje iako je Panasonic razvikaniji.
Uopće, sve što ima ekran (laptop, mobitel, telka..) ja gledam da kupim Samsung - jednostavno nema konkurencije.

Također, plazma ima neusporedivo kvalitetniju sliku od LCD, posebno duboku pravu crnu boju, za LED nisam proučavao.

I da, na starim plazmama od više od 3 godine bilo je ghost efekata, sada je to svedeno na beznačajni problem jer se proizvode nove NEO PDP plazma paneli, posebno ako se što je spomenuto, radi uhodavanje od stotinjak sati.

Offline Cvele

• Punopravni član
  • Vjetropirac
« Odgovori #21 u: Prosinac 22, 2011, 14:04:19 poslijepodne »
ma plazma mi je nekako bolje, nisam za led, a i 3D mislim da treba još vremena., LCD imam doma.
 jedino me još muči koji model, G seriju ili S seriju.

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #22 u: Prosinac 22, 2011, 14:11:12 poslijepodne »
kakvo uhodavanje plazme? na kojem to principu radi i zakaj to treba napravit?

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #23 u: Prosinac 22, 2011, 14:11:45 poslijepodne »

Mislim da su Samsung plazme nešto jeftinije a potpuno u rangu sa Panasonicom, rekao bih i bolje iako je Panasonic razvikaniji.
Uopće, sve što ima ekran (laptop, mobitel, telka..) ja gledam da kupim Samsung - jednostavno nema konkurencije.

Također, plazma ima neusporedivo kvalitetniju sliku od LCD, posebno duboku pravu crnu boju, za LED nisam proučavao.

I da, na starim plazmama od više od 3 godine bilo je ghost efekata, sada je to svedeno na beznačajni problem jer se proizvode nove NEO PDP plazma paneli, posebno ako se što je spomenuto, radi uhodavanje od stotinjak sati.

Ja sam takodjer uzeo samsung plazmu i zadovoljan sam kvalitetom slike.  Moje je serije 5, i nije nista posebno, ne podrzava USB disk i  nema pristup internetu, ali to mi nije bilo bitno kod kupovine. Ionako je stalno spojen na komp i media centar.  

Jos je uvijek na slabijem kontrastu i svjetlini dok se ne "razradi" jer su me tako savjetovali oni koje se bolje razumiju u to od mene.

Da sam imao nesto vise love, razmisljao bih o panasonicu vjerojatno zbog garancije 5 godina, ali i to je samo marketinski trik za privlacenje kupaca.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #24 u: Prosinac 22, 2011, 14:18:37 poslijepodne »
kakvo uhodavanje plazme? na kojem to principu radi i zakaj to treba napravit?

Reko mi je frend da se smanji kontrast i svjetlina ekrana prvih 100-300 sati rada (ovisno o proizvodjacu). Panasonic preporucuje minimalno 100 sati. Samsung za nove ekrane kaze da i nije nuzno, ali mislim  ne skodi to napraviti.

Radi se o periodu uhodavanja, da se sve celije ravnomjerno pune plinom prvij mjesec-dva. Svrha? Nemam pojma, valjda da se umanje greske u bojama nakon nekog vremena? Neznam tocno :D

Inace, nikad cuo za to dok nisam kupio plazmu pa mi frend s HD televizije dao savjete.