Nisam skužio na što točno kod silikona misliš? Da sam potpuno trebao maknuti unutarnju fugu?
Ja sam namjerno ostavio unutarnju fugu debljine 5mm (na rubovima) konkavnog oblika. I tu sam koristio krep traku.
Nisam se usudio napraviti spoj bez unutarnje fuge jer staklo je 8mm, ali su koso obrušeni rubovi i neka efektivna plohe je 6 - 6.5 mm. Koliko fuga drži uvjerio sam se već 2 puta kod razlijepljivanja starih akvarija.
Čak sam špekulirao i oko onog tankog sloja na vanjskoj strani, na samom bridu, koji sam ipak odlučio ukloniti da bi spoj brušenog stakla izgledao lijepše.
Kako idućih 6 mjeseci ne planiram testirati živce moje supruge unutra idu dosadašnje ribe, a to je nekoliko čistača dna, nekoliko čistača stakla (razmnožili se prije par godina), par Colisa lalia, 2 Trichogastera, nešto krijesnica (neonki) i par udovica. Nije baš neki lud ibor riba no mijenjat ću ih s vremenom. Dekoracija je komad mangrovine, jedan DIY kokos, nešto riječnog kamenja (sve postojeće), a u budućnosti ću vidjeti što dodati. Preko svoje poslovne veze u poduzeću za ceste sam došao do različitih granulacija crnog lomnjenog kamena (nije vapnenački tip) pa ću s time eksperimentirati. U postojećem aq. sam zbog bilja na dno iznad zemlje stavio pijesak 1-3 zbog korijenja, i odozgo sloj tog lomnjenog kamena no s vremenom se dogodilo da je pijesak izašao na vrh, a kamen propao dolje (uostalom, tako funkcionira i izrada makadamskih cesta pa me ne čudi).
Proizvodnja? Volio bi iz hobija takvo nešto proizvoditi, samo bojim se da nije financijski isplatljivo. Trebalo bi malo kalkulirati. Isplatljivo je samo za poznate i standardne dimenzije, ako se radi nešto custom tada ne može biti jeftino i brzo. To je više - za dušu.