Kod mene je preko 10 godina ovaj dolje na slici, dva reda po 8 "igala", kupljen preko svercera tada za 500 kn i od onda radi non stop uz periodicna ciscenja (trenutno i vidljivo mu treba jedno

)
istina da skuplja prasinetinu gore nego bilo koji crt TV i ako je blizu zida napravi njesra s pomocu doticne, ali znam da se u stanu od 43 m3 gdje smo nekoliko godina stanovali, uz mene i 2 kutije cigareta dnevno - dim nikada nije osjetio u nekoj narocitoj mjeri kao recimo u prostorima gdje smo znali doci a da je unatoc otvorenom prozoru "ustajali" dim bio osjetan isti tren kod ulaska)... prvotno smo nabavili jedan ovakav zbog moje stare koja je asmaticar/alergicar i mogu rec da je pomoglo upravo tim smanjenjem kolicine prasine u zraku, plus neutralizacija raznih mirisa...
najcesce se osjeti "miris svjeze opranih zavjesa"

u samoj prostoriji gdje ionizator radi... za ovlazivanje je tank idealan

starci imaju kod sebe dva ovakva u stanu, kod nas je jedan i rade vec preko desetljeca kontinuirano i bez problema... za one sa uvjezbanijim uhom

pocne se cuti sustanje struje zraka kroz uredjaj kada mu dodje vrijeme za ciscenje...
meni se cini da je ipak pridonio poboljsanju zivotnih uvjeta, a isplatio se definitivno