Lipanj 08, 2025, 06:02:16 prijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: Ionizatori  (Posjeta: 3278 vremena)

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Klanjo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • Bolje vrabac u ruci nego riba iza ormara.
Ionizatori
« u: Prosinac 13, 2011, 21:43:54 poslijepodne »
Zanima me jel ima tko doma i jel to stvarno vrijedi,pogotovo ak netko ima ionizator vode.
Mudrost se krije u riječima velikog Aristotela:
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Odg: Ionizatori
« Odgovori #1 u: Prosinac 14, 2011, 11:04:36 prijepodne »
Ionizator vode - koji ti je to andrak? Voda kao takva je uvijek malčice ionizirana, ako ti to nije dovoljno dodaš malo kuhinjske soli, sulfatne kiseline, modre galice ili već po želji - iona ko pljeve. Ja sam imao ionizator (zraka) vlastite izrade i ne znam da je baš bilo nekog većeg efekta od njega. Ono što se jako dobro primjetilo je da se najsitnija prašina elektrostatski naljepila po zidu oko ionizatora tako dobro da ju je bilo skoro nemoguće skinuti. I to je po meni jedino po čemu je ionizator nedvojbeno koristan (odnosno štetan ako si od onih koje vole vidjeti čiste bijele zidove) da najsitnije čestice prašine koje bi inače lebdile po zraku naljepi po zidovima i namještaju. Dobro možda postoje i neke suvremenije komercijalne izvedbe koje su u kombinaciji sa nekakvim filterom za zrak pa štroka ostane unutar uređaja. Ako želiš popraviti klimu u sobi preko zime mislim da bi bilo bolje da investiraš u neki dobar ovlaživač zraka.

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Prosinac 14, 2011, 20:29:57 poslijepodne »
IAko želiš popraviti klimu u sobi preko zime mislim da bi bilo bolje da investiraš u neki dobar ovlaživač zraka.

A di ćeš boljeg ovlaživača od jednog lijepog 200-300 litarskog open-tank akvarija!  :D
Vele da je jako dobar prirodni ionizator zraka sviječnjak od himalajske kristalne soli jer zagrijavanjem oslobađa negativno nabijene ione.
Nisam neki stručnjak, al imam tu kamenčugu doma i mogu reć da ima nešto posebnu u njoj...

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #3 u: Prosinac 14, 2011, 21:00:57 poslijepodne »
Kod mene je preko 10 godina ovaj dolje na slici, dva reda po 8 "igala", kupljen preko svercera tada za 500 kn i od onda radi non stop uz periodicna ciscenja (trenutno i vidljivo mu treba jedno  :D)

istina da skuplja prasinetinu gore nego bilo koji crt TV i ako je blizu zida napravi njesra s pomocu doticne, ali znam da se u stanu od 43 m3 gdje smo nekoliko godina stanovali, uz mene i 2 kutije cigareta dnevno - dim nikada nije osjetio u nekoj narocitoj mjeri kao recimo u prostorima gdje smo znali doci a da je unatoc otvorenom prozoru "ustajali" dim bio osjetan isti tren kod ulaska)... prvotno smo nabavili jedan ovakav zbog moje stare koja je asmaticar/alergicar i mogu rec da je pomoglo upravo tim smanjenjem kolicine prasine u zraku, plus neutralizacija raznih mirisa...

najcesce se osjeti "miris svjeze opranih zavjesa"  :D :D :D u samoj prostoriji gdje ionizator radi... za ovlazivanje je tank idealan  :D :up:

starci imaju kod sebe dva ovakva u stanu, kod nas je jedan i rade vec preko desetljeca kontinuirano i bez problema... za one sa uvjezbanijim uhom  :dots: pocne se cuti sustanje struje zraka kroz uredjaj kada mu dodje vrijeme za ciscenje...

meni se cini da je ipak pridonio poboljsanju zivotnih uvjeta, a isplatio se definitivno  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Prosinac 15, 2011, 09:28:59 prijepodne »
300 litarski open je valjda OK, ali ja imam samo 42l open i taj se pokazao nedovoljan za prostoriju od cca 20m2 iako ispari oko 5l tjedno u zimsko doba. U nedostatku kristalnog svijećnjaka dobar ionizator je i sama svijeća - samo što mora biti uključena.

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Prosinac 15, 2011, 10:00:43 prijepodne »
Postoje i solne lampe od himalajske soli koje na prirodan način oslobađaju negativne ione i usput su dekorativne...

Ali nažalost ne ovlažuju zrak.

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #6 u: Prosinac 15, 2011, 13:53:36 poslijepodne »
Istine radi na Himalajama bas i nema rudnika soli  :klap:    :D
Ono sto se masno prodaje kao ljekovito i ezotericno dolazi iz drugog najveceg rudnika soli na svijetu koji je svega 300 km udaljen od navodne inicijalne destinacije, u Pakistanu i proizvedu je blizu pola milijuna tona godisnje  :D
Nije da imam nesto protiv da se naivcinama otme lova, ali kad vec moram birati nekako mi prirodnije i zdravije djeluje ona s Paga nego iz nekog rudnika u Pakistanu.
« Zadnja izmjena: Prosinac 15, 2011, 14:04:29 poslijepodne od AndrejX »

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Prosinac 15, 2011, 16:13:40 poslijepodne »
Tnx Pamook na infu i još jedno pitanje jel ima venitilator taj tvoj ionizator,kaj se tiče ovlaživača mislim da mi je jedan akv. od 400lit. čisto dovoljan čak bi mogao reči i pretjeran.

A kaj se tiče ionizatora vode to je ovo

http://chaanson.com/product/Chanson-Eden-ionizator/2

Ali sam uglavnom na netu našao da je to čista prevara pa me zanimalo dali ima tko to doma.

Istine radi na Himalajama bas i nema rudnika soli  :klap:    :D
Ono sto se masno prodaje kao ljekovito i ezotericno dolazi iz drugog najveceg rudnika soli na svijetu koji je svega 300 km udaljen od navodne inicijalne destinacije, u Pakistanu i proizvedu je blizu pola milijuna tona godisnje  :D
Nije da imam nesto protiv da se naivcinama otme lova, ali kad vec moram birati nekako mi prirodnije i zdravije djeluje ona s Paga nego iz nekog rudnika u Pakistanu.

A čuj u ovu sa Paga nemreš staviti lampu,mislim možeš ju nasipati na lampu ali nebu baš nekaj dekorativno zgledala.
Kaj se tiče ljekovitosti u to nebi ulazio.
"Sinko, ako tebi treba filozofija da piješ vino, mislim da imaš ozbiljnih problema."

Offline damirOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • 240Biljni
« Odgovori #8 u: Prosinac 15, 2011, 18:35:15 poslijepodne »
ja si pokušavam nači več neko vrijeme, ali zove se ozonizator zraka. Prije 15 godina radio sam za firmu BIONET (to su neke kreme ali između ostalog imali su i ozonizatore). Sada ih više nemaju ali imao sam ih prilike isprobati i stvarno su super, nikakvih mirisa, smradova ni dima!!  :klap:
Ako netko zna gdje ih ima za nabaviti, neka napiše!?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #9 u: Prosinac 15, 2011, 19:49:42 poslijepodne »
Istine radi na Himalajama bas i nema rudnika soli  :klap:    :D
Ono sto se masno prodaje kao ljekovito i ezotericno dolazi iz drugog najveceg rudnika soli na svijetu koji je svega 300 km udaljen od navodne inicijalne destinacije, u Pakistanu i proizvedu je blizu pola milijuna tona godisnje  :D

Pa nitko nije niti tvrdio da je donose s Mount Everesta...
Zovu je himalajska zato jer se najvećim djelom vadi, kao što si rekao, u Pakistanu u podnožju Himalaje. Da im vjerovatno to "himalajska" služi kao reklamni trik, služi. Vadi se još na par mjesta po cijeloj kugli zemaljkoj i nije riječ o nikakvim tajnim vrađbinama tibetanskih Lama niti o nikakvoj ezoteriji nego o najobičnijoj ionizaciji. Plus šta služi kao izvanredna dekoracija u kući.
Morska sol koju si spomenuo nema ionizacijska svojstva kao kamena kristalna sol.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #10 u: Prosinac 15, 2011, 21:23:00 poslijepodne »
Tnx Pamook na infu i još jedno pitanje jel ima venitilator taj tvoj ionizator,kaj se tiče ovlaživača mislim da mi je jedan akv. od 400lit. čisto dovoljan čak bi mogao reči i pretjeran.

nema ventilator, ali radi sasvim pristojnu "struju" zraka preko elektroda, kad dodjes sasvim blizu osjeti se strujanje kroz ova rebra naprijed.. ako stignem sutra ga rastavim za ciscenje pa nabacim koju sliku superprljave (odn. superprasnjave) unutrasnjosti  :)

kako u dnevnoj vise nemam nikakav tank, a grijanje je centralno, ovlazivac je bio zamalo neophodan... kupio ovaj na slicu u Metrou prosle godine za nekih mislim 150ak kn, ultrazvucni, samo bez timera... stavio ga na standardni timer da radi 15 minuta svakog sata i voila - nema vise kamenolom u nosu ujutro kad se pobudimo  :zagrljaj:
Pizdo.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Prosinac 16, 2011, 02:09:31 prijepodne »
Pa nitko nije niti tvrdio da je donose s Mount Everesta...
Zovu je himalajska zato jer se najvećim djelom vadi, kao što si rekao, u Pakistanu u podnožju Himalaje. Da im vjerovatno to "himalajska" služi kao reklamni trik, služi. Vadi se još na par mjesta po cijeloj kugli zemaljkoj i nije riječ o nikakvim tajnim vrađbinama tibetanskih Lama niti o nikakvoj ezoteriji nego o najobičnijoj ionizaciji. Plus šta služi kao izvanredna dekoracija u kući.
Morska sol koju si spomenuo nema ionizacijska svojstva kao kamena kristalna sol.

Upravo je osvrt i isao u smjeru tog laznog mita. Sto se tice svojstva ne koristi se iskljucivo zbog ionizirajucih karakteristika nego kao i dodatak hrani uz koji se vezu svakakve glupave price kako bi se izmuzli nevoljnici.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Prosinac 16, 2011, 18:54:31 poslijepodne »
Pamook praktički svako grijanje "suši" zrak nema veze s tim da li je centralno - vjerovatno je u doba kad se ta mudrolija po prvi puta pojavila u štampi jedina alternativa centralnom bilo ložiti cjepanice na otvorenom ognjištu, u cjepanicama ima još dosta vode pa to kompenzira sušenje.
Hvala ti što si podijelio iskustva sa ovlaživačem, ja isto imam problema sa nosom ali nisam još isprobao što bi bilo kad popravio vlažnost zraka.

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Prosinac 16, 2011, 21:02:24 poslijepodne »
Pa ja od kad znam za sebe imam one posudice na radijatorima za hlapljenje vode.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #14 u: Prosinac 17, 2011, 01:14:39 prijepodne »
http://chaanson.com/product/Chanson-Eden-ionizator/2

Svašta. Po "svjedočanstvima" nema više ni raka, ni psorijaze ni ostalih bolesti :pleasantry:

Ionizator zraka je pak sasvim druga priča i vrlo korisna stvarčica. Ne znam za sol ali i plamen svijeće ima ionizirajući efekt.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Prosinac 17, 2011, 14:56:47 poslijepodne »
Cim nema cijene vec znam koliko je sati ali su i mene naucenog na muljaze uspjeli iznenaditi:

Citat:
6.890,00 Kn za model sa tri titanske ploce, 9.150,00 Kn za model sa pet ploča i 11.945,00 Kn za model sa sedam ploča.

:D :D :D

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #16 u: Prosinac 18, 2011, 10:43:52 prijepodne »
 :D pa to je kao i RO, ako je "obican" - kosta 2k kn, a ako je isti taj al Zepter-ova naljepnica, dodaj jedinicu ispred cifre  :dead:

valjda znas da ako naljepis Kenwood naljepnicu na automobil marke Opel dobijes 15hp na snazi motora  ;)

Salem - nisam ni ja skuzio problem dok je bio slatkovodni 200 l tank u dnevnoj... a onda kada sam ga maknuo (a morski nije blizu dnevne) - pojavio se i problem  :)... kako trenutno nije opcija uvaliti jedan manji morski u dnevnu, ovaj ovlazivac se pokazao kao dobra kupnja  :up:
Pizdo.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Prosinac 18, 2011, 14:02:15 poslijepodne »
Naljevaš RO vodu u taj ovlaživač? Ti ultrazvučni navodno imaju nezgodnu osobinu da ako ih puniš vodovodnom vodom onda lijepo rasprše po zraku i sve ono što je u vodi a nije voda

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
« Odgovori #18 u: Prosinac 18, 2011, 14:21:13 poslijepodne »
valjda znas da ako naljepis Kenwood naljepnicu na automobil marke Opel dobijes 15hp na snazi motora  ;)

Jagermaister daje više od 20hp isprobano... :up:

Offline Klanjo

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Prosinac 18, 2011, 14:26:50 poslijepodne »

Jagermaister daje više od 20hp isprobano... :up:

:funny:

Ah da ti opelaši kak je njima lako nabrijati auto :D

Naljevaš RO vodu u taj ovlaživač? Ti ultrazvučni navodno imaju nezgodnu osobinu da ako ih puniš vodovodnom vodom onda lijepo rasprše po zraku i sve ono što je u vodi a nije voda

A kaj to točno?

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #20 u: Prosinac 18, 2011, 17:48:18 poslijepodne »
yup, domaci svjeze spravljeni RO/DI ide u njega  :up:
Pizdo.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Prosinac 18, 2011, 18:41:22 poslijepodne »

A kaj to točno?

[/quote]

Fina bijela prasina po svemu, tj. kamenac iz vode.