Srpanj 20, 2025, 11:14:23 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nano za bettu  (Posjeta: 14014 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
Odg: Nano za bettu
« Odgovori #75 u: Siječanj 10, 2012, 21:43:15 poslijepodne »
Prelijepo , a za parvu ti neznam  -?  :klap:

Offline MrPropuh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #76 u: Siječanj 10, 2012, 23:22:18 poslijepodne »
Thanks  ;)

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #77 u: Siječanj 11, 2012, 00:06:26 prijepodne »
Izgleda mi kao parva, al' može biti i Cryptocoryne willisii x lucens, vidjet ćeš još. Jako su slične. Parva jako sporo raste, to će ti biti jedan od pokazatelja.

Offline dane100

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #78 u: Siječanj 11, 2012, 00:33:46 prijepodne »
Ubijas biljkama i filter bakterijama hranu... I ja mislim da je to skroz nepotrebno, ali eto 100 ljudi...

Slazem se... ti su pripravci vise pomoc u katastrofi nego nesto za redovitu primjenu... ALi otisli smo duboko u off...  :-[
Pa eto da odemo u in,dobio sam bilje za mali akvarij.Krcato dlakave i one duguljaste guste cupave alge,,,,uzas.Uzeo sam sijamskog algara i tek kad ga je Bettan ostavio da na miru cisti sprijeda,a ne samo pozada,sad vec lakse disem.Ne vjerujem da bi lazni sijamski algar to pocistio.U drugi akvarij sam stavio jednu biljku i laznjak nece da je dirne,morao sam odrezati te cupave listove.Nije se uopce to toliko vidjelo kad sam stavio u akvarij,poslije kad se sve razbistrilo,gle cudo dlakavo na sve strane.Sad me muci taj slabi protok kod Bettana,nekako mi sve to izgleda kao mala barustina,pola akv.jos se nesto i mice,a na drugom kraju mi fale jos samo zabe....Evo stavio sam super 3d pozadinu i sad izgleda kao da ribe idu na planinarenje

panj je super !

Cayman110, 230L, tropski

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Siječanj 13, 2012, 10:57:54 prijepodne »
Ljudi danas sam napravio/skoro napravio s..nje  :-X (ne znam jel smijem napisat) ... Zapravo, stavljam post da vi procijenite!

Jutros išao staviti prvi put EasyCarbo i iako na bočici ne piše da treba promučkati, reko budem ja ipak to promučkal (logika ak se mučka FFM, zakaj se ne bi i ovo  :doh:).
E sad, kako sam mučkao, tako se dio oko kapaljke napunio sa easycarbom i kad sam išao ukapati ulio ovo oko kapaljke (sarkastičan  :klap:)... Poslje sam sa špricom išao izmjeriti koliko je toga moglo biti oko kapaljke i bilo je oko 1 mL (što je za 50L), a ja imam akvarij od 25L efektivno oko 18L.

E sad što dalje napravih. Ispustio malo manje od pola vode van (oko 8L) i stavio 3mL FFM-a.

Eto, jesam li dobro napravio ne znam?
E sad pitanje, da li da sad neko vrijeme pričekam sa Easy carbom?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #80 u: Siječanj 13, 2012, 11:14:29 prijepodne »
Oko čeg se ti zamaraš...
Niš nebi bilo, a ak je dobro zasađen akvarij čak je i preporučljivo poduplati dozu.
Bilo bi bolje da nisi ništa dirao nego šta si bezveze mijenjao vodu...

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Siječanj 13, 2012, 11:37:50 prijepodne »
Zpravo prvo mi je palo na pamet da neće biti ništa, ali onda pročitao onako crveno podebljano na bočici: ne predozirati... Pa hopa, voda van!
Valjda će biti sve ok... Stavio FFM, tako da ancistrusu ne bi trebala smetati neodstajala voda...

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #82 u: Siječanj 15, 2012, 10:47:16 prijepodne »
Pitao sam već svoje betoljupce, ali volio bih i vaše mšljenje...
Uglavnom problemi sa filterom!

Šta se desilo:
Ja jučer imao neka čudna događanja sa njime., prekjučer m se činilo kao da cijeli dan škrebeće...
Uglavnom filter izgleda slično ovome http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.de2ca61267424bb6a0aba359a98343a9.aqua-szut-unutrasnji-filter-kameleon-280-280l-h-10-40-l.aspx
E sad... Već prilikom postavljanja, nisam bio siguran na koji pipac ide cjevčica za zrak. Ja sam ju stavio na ovaj pipac na kolutu za podešavanje protoka i začepio pipac na ovom odvodu kroz koji ide voda. Do jučer je filtar normalno radio. Pumpao vodu i izbacivao mjehuriće. Jučer je prestao izbacivati mjehuriće i pumpao samo vodu.
Ja sam filtar izvadio, oprao (u akvarijskoj vodi), probao propuhati, plasrični dio oprao pod mlazom vode. Mjehurići i dalje nisu išli. Onda sam zamjenio i stavio cjevčicu za zrak na ovaj izlazni dio i mjehurići su počeli izlaziti. E, ali i sad ima kvaka... Filter nesmije biti preduboko u vodi jer mjehurii prestaju. Isto tako, ako smanjim protok na filteru, mjehurići isto prestaju, ali voda ide. Sad mi se čini da je protok prejak jer u skoro cijelom akvariju leluja i  mislim da to nebude moglo biti tak kad dođe bettan...

Jel imate ideje, što napraviti , da mogu smanjiti protok, a da idu mjehurići? Mislim oni nisu potrebni bettanu, ali ancistrusu?
Ako će preporuka biti novi filter? Može i preporuke za nešto ne preskupo (Atman?)!

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #83 u: Siječanj 15, 2012, 10:50:59 prijepodne »
Filter ce ti proizvoditi mjehurice kad je blize povrsini a u dubini nece , tako ti je na svim filterima jer kad je blizu povrsine onda ju "mreska" i pojavljuju se mjehurici , ako mozes regulirati protok smanji ga za bettan jer njima jak protok nije bas drag.

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #84 u: Siječanj 15, 2012, 10:58:02 prijepodne »
Ovaj ne radi mjehuriće samo mreškanjem vode, već se iz izlazne cijevi filtera doslovno izbacuje zajedno i voda i zrak! Ne kužim zašto je prestao to raditina starom postavu, a sad radi na novom i zašto izbacuje na jakom protoku, a ne na slabijem...
Bettan još nije stigao, tako da mi za sad nije problem, ali će kroz skoro vrijeme biti!

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #85 u: Siječanj 15, 2012, 12:05:56 poslijepodne »
Sasvim je dovoljno da filter mreška površinu, dodatno napucavanje mjehurićima je potrebno preubiljenim (noću)/ prenapučenim akvarijima (danju i noću) ili onima u kojima je bilo taj dan puno kopanja pa se digao amonijak. Osim toga ancistrus ima primitivna pluća pa će sam ići udahnuti zrak ako će mu faliti kisika u vodi.

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Siječanj 15, 2012, 12:18:47 poslijepodne »
Super, thanks! Znači, ne kupujem novi filter!  :D :D :D

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #87 u: Siječanj 15, 2012, 12:32:14 poslijepodne »
Sasvim je dovoljno da filter mreška površinu, dodatno napucavanje mjehurićima je potrebno preubiljenim (noću)/ prenapučenim akvarijima (danju i noću) ili onima u kojima je bilo taj dan puno kopanja pa se digao amonijak. Osim toga ancistrus ima primitivna pluća pa će sam ići udahnuti zrak ako će mu faliti kisika u vodi.
Meni je ujutro neonka pri vrhu i lovi zrak ,a koliko vidim i mala bettica.Da li da montiram pumpicu za zrak?Sinoc je sve bilo u redu,a jutros vidim veliku kondenzaciju na poklopcu....

Offline biosvera

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 26
« Odgovori #88 u: Siječanj 15, 2012, 15:38:41 poslijepodne »
neonka je bez zraka ili joj je loša kvaliteta vode a beta ti i inaće diše na površini jer može uzimat direkt kisik iz zraka ;)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #89 u: Siječanj 15, 2012, 18:01:27 poslijepodne »
neonka je bez zraka ili joj je loša kvaliteta vode a beta ti i inaće diše na površini jer može uzimat direkt kisik iz zraka ;)
Svi parametri izmjereni,sve ok.Promjenjeno 30 posto vode i stavljen ffm.Iskopcana pumpica od zraka,otisao na 2 sata u pet shop,a ono jos jedna neonka i sijamski algar i mala betta pri vrhu i udisu!!!Brzo palim pumpu i svi osim te prve neonke su dobro!Pomislio sam da je mozda zagadjenje od kamena koji drzi panj,izvadjen je prije dva mjeseca iz mora,nije klasicni zivi kamen nego ima dvije rupe od prstaca i isprobao sam ga sa vinskim octom i sve u redu.Sluzio mi za drzanje panja od manjeg akvarija,bio je 4 dana za vrijeme cikliranja i sad sam ga stavio tu.Da ne bude zla,zamijenio sam ga sa carapom napunjenom sa novim ispranim pijeskom.Sad cu vidjeti do cega je doslo,da li do nedostatka zraka ili do kamena

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Siječanj 19, 2012, 20:57:24 poslijepodne »
Evo update sa slikama. Posadio još staurogyne (valjda repens)...
Ne znam jesam li pretjerao s biljem. Valjda nisam.

Imam pitanje za mahovinu. Bilo je je malo kada sam ju stavio i cijelo je vrijeme kenjkava, nije rasla, dio posmeđio i propao. Sad kako sam počeo dodavati EasyCarbo vidim da je počela rast, ima male izdanke. Ali mislim da se na ove stare dijelove nahvatala neka alga, pa molim komentar i sugestiju trebam li ju aktivno krenut suzbijat.  Ako da, kako? Isto tako na mahovini je bilo nešto končaste alge već kad sam ju dobio, vidim da je isto imam mrvicu na jednom dijelu. Šta sa time?

Da napomenem, mislim da je ostalo bilje ok i da je čisto...

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #91 u: Siječanj 19, 2012, 22:00:45 poslijepodne »
Evo update sa slikama. Posadio još staurogyne (valjda repens)...
Ne znam jesam li pretjerao s biljem. Valjda nisam.

Imam pitanje za mahovinu. Bilo je je malo kada sam ju stavio i cijelo je vrijeme kenjkava, nije rasla, dio posmeđio i propao. Sad kako sam počeo dodavati EasyCarbo vidim da je počela rast, ima male izdanke. Ali mislim da se na ove stare dijelove nahvatala neka alga, pa molim komentar i sugestiju trebam li ju aktivno krenut suzbijat.  Ako da, kako? Isto tako na mahovini je bilo nešto končaste alge već kad sam ju dobio, vidim da je isto imam mrvicu na jednom dijelu. Šta sa time?

Da napomenem, mislim da je ostalo bilje ok i da je čisto...
Probaj to malo protresti sa necim,pa onda vidi ako se to dize kao prasina ili je ljigavo i zalijepljeno.Ako se digne kao prasina to je i kod mene zbog losijeg protoka i usisa,jbg ne mozes imati i ovce i novce :) Ps:Ja kupio red dragona i plavog plakata,danas sastavio novi akvarij za njih dvojicu,evo ti malo slicica,uz napomenu da sve je jos frisko i neocisceno,sutra ce se silikon posusiti pa idem na pranje i stimanje protoka...

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Siječanj 19, 2012, 23:48:32 poslijepodne »
Super je! :klap: :klap: Vidio sam i na BS-u, ali sam čekao da vidim full sa ribekima... Daj stavi slike ribeka, baš me zanima kakvi su!

Što se slabog protoka tiče, i ja primjećujem dosta smeća po akvariju! Svaki tjedan probam usisti, ali ima ga svuda, po podu, po bilju.... Meni je još ova biljka drito ispred filtera. Filter se ne vidi, ali na biljki ima dosta smeća. Imam filing da dosta toga ne dođe do filtera!
« Zadnja izmjena: Siječanj 19, 2012, 23:57:30 poslijepodne od MrPropuh »

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Siječanj 21, 2012, 07:48:12 prijepodne »
Super je! :klap: :klap: Vidio sam i na BS-u, ali sam čekao da vidim full sa ribekima... Daj stavi slike ribeka, baš me zanima kakvi su!

Što se slabog protoka tiče, i ja primjećujem dosta smeća po akvariju! Svaki tjedan probam usisti, ali ima ga svuda, po podu, po bilju.... Meni je još ova biljka drito ispred filtera. Filter se ne vidi, ali na biljki ima dosta smeća. Imam filing da dosta toga ne dođe do filtera!
Stavio sam dva otocinklusa i cini mi se da je bilje bolje,jos ima prasine koju dizu korici dok rovare,ali jos za sad je sve podnosljivo.Nadam se da necu morati vise smanjivati ubiljenost....U ovom vecem gdje su zenke i tamo mi se skuplja prasina po rogolistu,pa je svako toliko protresem,tamo je pak usis na vrhu i ne kupi sa poda dovoljno.....A sta ces ne moze sve biti savrseno,trebamo im i mi pomagati,a ne samo gledati :D

Offline silver

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
« Odgovori #94 u: Siječanj 22, 2012, 16:32:51 poslijepodne »
Jel bi mogao ancistrus u 20 l sa bettom

Offline Venom

• Punopravni član
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #95 u: Siječanj 22, 2012, 16:41:41 poslijepodne »
Jel bi mogao ancistrus u 20 l sa bettom

Moze dok je mali , ali kasnije naraste 10+cm , bolje stavi 3-4 corydorasa  :up:

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Veljača 05, 2012, 19:16:30 poslijepodne »
Imam pitanjce!  Akvarij je 25L, unutra je mali ancistrus i 2 nerite i počeli se rajtati mali pužeki... Skoro će i bettan! Vidjeh danas u pet shopu blizu mene, amano (yamato) kozice? Pitam se staviti 1-2 ili ne?

Offline silver

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
« Odgovori #97 u: Veljača 05, 2012, 19:24:48 poslijepodne »
ak bude viška nerita pošalji meni jer kod mene ko da su izumrle u pet
 shopovima

Offline MrPropuh

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Veljača 05, 2012, 19:45:54 poslijepodne »
ak bude viška nerita pošalji meni jer kod mene ko da su izumrle u pet
 shopovima

U Zg-u ih ima po pet shopovima. Ja ih imam dva, koliko sam čitao, oni se ne množe. Mislim da im treba bočata voda.

Offline galo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #99 u: Veljača 05, 2012, 19:55:43 poslijepodne »
Imam pitanjce!  Akvarij je 25L, unutra je mali ancistrus i 2 nerite i počeli se rajtati mali pužeki... Skoro će i bettan! Vidjeh danas u pet shopu blizu mene, amano (yamato) kozice? Pitam se staviti 1-2 ili ne?
stavi amano kozice njih vise, odlicno ciste a mislim da betta nece ludovati za njima ..siguran sam.