Lipanj 21, 2025, 18:11:38 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problemi i sami problemi  (Posjeta: 4121 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline kornjacica21

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Problemi i sami problemi
« u: Prosinac 12, 2011, 11:02:15 prijepodne »
Ima li netko ovaj filter: http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.3b9919e3b08b4c498150bbfbfb488a43.aqua-szut-unutrasnji-filter-super-mini-280-280l-h-10-40-l.aspx ?! Kakva su Vasa iskustva? Od kad imam ovaj, svaki dan mucim muku...voda je zuta nakon 2 dana vec, ja nemogu svaki drugi dan nositi 15 litara vode u drugu prostriju i izgubiti sat i pol mjenjajuci vodu. Filter ne radi!!! Prvi dan sipa vodu van kao fonatnica, vec 3 dan....uopce ne radi. Sta preporucate?
...Floky i Floka me cine sretnom :)

Offline meristark

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odg: Problemi i sami problemi
« Odgovori #1 u: Prosinac 12, 2011, 12:14:17 poslijepodne »
to je premali filter za jednu zlatnu ribicu a kamoli kornjacu... preporucam da kupis veci aquaterarij i jaki vanjski  filter...ili mjenjas vodu.

Offline mark088

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Prosinac 12, 2011, 12:38:31 poslijepodne »
ja sam imao taj filter prije, nije bilo bas tak strasno s njim al je bio preslab i otvori i spuzva su mali pa se brzo zastopa..

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Siječanj 04, 2012, 20:43:13 poslijepodne »
Ja sam imao taj filter, morao sam ga prociscavat svako dva dana, najbolje je imati jaki vanjski filter.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline shadow

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vodice
« Odgovori #4 u: Siječanj 08, 2012, 20:35:19 poslijepodne »
vanjski kanister je trajno rješenje  ;)

Offline kornjacica21

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 08, 2012, 20:37:54 poslijepodne »
Koji filter mi onda preporucate? Da je vanjski?? I koja je razlika izmedu vanjskog i onog koji je u vodi? I molim vas da mi na kazete jer je on vani hahaa  :D

Offline shadow

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 08, 2012, 20:43:04 poslijepodne »
pa i uostalom vani je  :)
ovako znaci onaj unutra kao:
1.zauzima mjesta koje je uvijek dobrodoslo
2.nisu dovoljno jaki za kornjače
3.nemaju mjesta za bolje punjenje medijom
4.znaju se zastopati
vanjski su :
1.bolji imaju jaci protok itd. 
2.imaju puno mjesta za medije
3.veliki volumen
4.puno je lijepse vidit u aq dvije cijevi nego filter  ;)

ako jos nesto trebas pitaj  ;)                                       

Offline shadow

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Siječanj 08, 2012, 20:49:26 poslijepodne »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #8 u: Siječanj 08, 2012, 20:52:18 poslijepodne »
Koji filter mi onda preporucate? Da je vanjski?? I koja je razlika izmedu vanjskog i onog koji je u vodi? I molim vas da mi na kazete jer je on vani hahaa  :D

Prvo i osnovno moras prebaciti kornjace u veci smjestaj. U malom smjestaju imas malu kolicinu vode koja se prezasiti stetnim spojevima prije nego li filter te stetne spojeve stigne obraditi (bioloska filtracija). Tako da ti sada na ovaj svoj akvarij stavis odlican kanisterki filter voda ce se i dalje relativno brzo mazati. Ovdje mozes procitati sve sto trebas znati o filtraciji i tipovima filtera: LINK
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #9 u: Siječanj 08, 2012, 22:09:48 poslijepodne »
nositi 15 litara vode u drugu prostriju i izgubiti sat i pol mjenjajuci vodu.

budimo ozbiljni. za to treba jedno 10 minuta, sve skupa, sa brisanjem poda  :D .

Offline TurtleFan

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Benkovci
  • To je moja Kornjača
« Odgovori #10 u: Veljača 02, 2012, 10:17:57 prijepodne »
Koji filter mi onda preporucate? Da je vanjski?? I koja je razlika izmedu vanjskog i onog koji je u vodi? I molim vas da mi na kazete jer je on vani hahaa  :D
Bolje si uzmi vanjski
Ja Zakon....

Offline kornjacica21

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Siječanj 10, 2013, 14:17:33 poslijepodne »
Koji vanjski? Imate li nekakav savjet? Sada cu kupiti veci akvarij, pa ce uz to doci i filter novi i grijac. Lampu imam. Nazalost ni ovaj ovaj akvarij nece moci biti veci od nekakvih 40*40*30....Znam da uvjeti nisu dobri, ali koje mi je rjesenje? U svojoj okolini nemam ljude koji bi pruzili kvalitetniji zivot.....svjesna sam da je i to malo mjesta za 2 kornjace, ali nemam gdje staviti veci.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #12 u: Siječanj 12, 2013, 07:31:56 prijepodne »
Koji vanjski? Imate li nekakav savjet? Sada cu kupiti veci akvarij, pa ce uz to doci i filter novi i grijac. Lampu imam. Nazalost ni ovaj ovaj akvarij nece moci biti veci od nekakvih 40*40*30....Znam da uvjeti nisu dobri, ali koje mi je rjesenje? U svojoj okolini nemam ljude koji bi pruzili kvalitetniji zivot.....svjesna sam da je i to malo mjesta za 2 kornjace, ali nemam gdje staviti veci.

Ukoliko nemas prostora za drzanje kornjaca onda bi ih trebala udomiti kod nekoga tko ce im moci pruziti pristojnije uvjete za zivot.
No poprilicno sam siguran da fizicki imas mjesta za normalan akvarij, i na temelju prijasnjih iskustava uz dovoljno truda znam da 90% ljudi moze napraviti prostora za novi akvarij ako im je stvarno stalo do toga. Opcije su razlicite, napraviti novi razmjestaj, zamijeniti neki stari ormar ili komodu novim komadom namjestaja koji ce drzati novi akvarij i stvari iz starog ormara, sagraditi smjestaj na balkonu ili u vrtu ako imas nesto od toga itd. Najveci je problem sto ljudi nisu voljni narusiti vlastiti konfor kako bi osigurali svojim zivotinjama postene uvjete.
Zato ti preporucam da jos malo razmislis i potrudis se naci prostora jer prijeci sa 40x30x20 cm na 40x40x30 cm nema previse smisla, samo ces potrositi novac a neces nista znacajno napraviti.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
« Odgovori #13 u: Siječanj 12, 2013, 09:34:10 prijepodne »
Pošto sam novi u akvaristici dobio sam od kuma kojekakve filtere , pumpe i ostalo što je on koristio dok je imao akvrije .... Neznam puno o filterima, al evo čitam temu i vidim da bi trebao jedan vanjski... Ja imam nešto kući a sad pojma nemam dali je to to i dali bi ti odgovaralo, evo slike pa nek Kori ili netko kaže dali bi ti koristilo ili ne...

Offline kornjacica21

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Siječanj 12, 2013, 21:46:07 poslijepodne »

Nisu mi dragi ljudi koji svoje zivotinje daju drugima, tako nebih ni ja. Meni je najveca tlaka 3 puta tjedno, prati akvarij....preko cijelog stana nositi 20 litara ali zaista nemam izbora. Ne mogu svoje roditelje(koji nisu uopce bili za tu soluciju) prisiliti da im na sred kuhinje stavim veliki akvarij. U svojoj sobi nemam mjesta, nemam sto promjeniti jer mi je SVE napravljeno po mjeri, tako da je svaki cm iskoristen...a uz stolara u obitelji, vjerujte mi da sam vec o svemu razmisljala. Razmisljala sam i o soluciji da stavim akvarij veliki ispod kreveta, ali nije to bas tako jednostavno kako se cini u filmovima. Jednostavno nema mjesta. Nisam trazila kucnog ljubimca, dobila sam ga....i ne, ne zelim ga nakon godinu dana jer je narastao dati ca....jer sam to znala kada sam ga i primila iako je imao 3 cm.

Svjesna sam da je to mucenje zivotinja, ali znam vlasnike pasa gdje 2 psa zive u 30 kvadrata, gdje macka zivi u jednoj sobici....i ne smatram da bas svi ti psoljubci oko mene neznaju sto cine. Kome da poklonim 2 kornjace kada svatko u mojoj blizini zna da uz 2 ide i ogroman akvarij, da nemaju uvijek bas divan miris i da ce jos narasti? Mozda bi im bilo bolje u Sibeniku na gradskoj fontani gdje su i druge kornjace...ali ne pada mi to na pamet. I psima je mucenje u azilu pa neki nemaju izbora. Ako imate kakav savjet, stvarno sam ga voljena poslusati. Ali nemam ideju sto bih mogla promjeniti u svojoj sobi. Voljna sam potrositi novac i u ovoliko prostora koliko imam obezbjediti im najvise sto mogu.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #15 u: Siječanj 14, 2013, 14:27:18 poslijepodne »
Ako ih stvarno tako jako zelis zadrzati onda je samo stvar u realizaciji, ideja da napravis smjestaj ispod kreveta je malo kompliciranija, no itekako izvediva. Ako jos imas stolara u obitelji mozes i dosta jeftino to napraviti. Ako ispod kreveta vec imas 20-ak cm prostora onda je dovoljno da ga podignes jos za kojih 40-50 cm. Noge od kreveta samo treba "nadostukati". I tada ispod kreveta imas mjesta za napraviti akvarij ili baru (drvena konstrukcija oblozena folijom za bare) dimenzija recimo 120x90x35 cm, a do bare mozes napraviti jos jedan mali ormar za stvari i dobiti jos mjesta za spremanje stvari. Ako hoces mozemo razraditi tu ideju, mogu ti napraviti nacrte u 3D programu za crtanje da vidimo kako bi nesto tako izgledalo i sve isplanirati do najsitnijih detalja prije pocetka izrade. Otvori novu temu, napisi dimenzije kreveta, poslikaj ga iz sto vise mogucih kuteva, napisi kakvu vrstu podnice imas pa mozemo poceti :up:

A zasto nosis cijeli akvarij, zasto ga ne odrzavas uz pomoc kante i crijeva? LINK Trenutno isto imam jedan manji akvarij 40x40x25 cm i odrzavam ga uz pomoc kante i crijeva bez vecih problema. Ako ti svaki put izvrnes i detaljno pocistis akvarij u njemu se nikada nece napraviti bioloska filtracija. Bez bioloske filtracije nema sta razgrađivati amonijak i akvarij smrdi! Kornjace same po sebi nemaju mirisa, ali ako nema dovoljno velike kolicine vode i kvalitetne filtracije voda je ta koja se usmrdi. Ako je sve pravilno slozeno nema smrada...
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline kornjacica21

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Siječanj 14, 2013, 22:46:42 poslijepodne »
Ako ih stvarno tako jako zelis zadrzati onda je samo stvar u realizaciji, ideja da napravis smjestaj ispod kreveta je malo kompliciranija, no itekako izvediva. Ako jos imas stolara u obitelji mozes i dosta jeftino to napraviti. Ako ispod kreveta vec imas 20-ak cm prostora onda je dovoljno da ga podignes jos za kojih 40-50 cm. Noge od kreveta samo treba "nadostukati". I tada ispod kreveta imas mjesta za napraviti akvarij ili baru (drvena konstrukcija oblozena folijom za bare) dimenzija recimo 120x90x35 cm, a do bare mozes napraviti jos jedan mali ormar za stvari i dobiti jos mjesta za spremanje stvari. Ako hoces mozemo razraditi tu ideju, mogu ti napraviti nacrte u 3D programu za crtanje da vidimo kako bi nesto tako izgledalo i sve isplanirati do najsitnijih detalja prije pocetka izrade. Otvori novu temu, napisi dimenzije kreveta, poslikaj ga iz sto vise mogucih kuteva, napisi kakvu vrstu podnice imas pa mozemo poceti :up:

A zasto nosis cijeli akvarij, zasto ga ne odrzavas uz pomoc kante i crijeva? LINK Trenutno isto imam jedan manji akvarij 40x40x25 cm i odrzavam ga uz pomoc kante i crijeva bez vecih problema. Ako ti svaki put izvrnes i detaljno pocistis akvarij u njemu se nikada nece napraviti bioloska filtracija. Bez bioloske filtracije nema sta razgrađivati amonijak i akvarij smrdi! Kornjace same po sebi nemaju mirisa, ali ako nema dovoljno velike kolicine vode i kvalitetne filtracije voda je ta koja se usmrdi. Ako je sve pravilno slozeno nema smrada...

Poslikat cu krevet ovih dana pa mozemo probati, ali je problem sto sam se iz veceg stana preselila u manji i stvari negdje moraju biti. Tako je vecina upravo u ladicama ispod kreveta.

Ovo sa vodom ima smisla, jednostavno sam uvijek mislila da je filter preslab, i jer se voda toliko brzo  zaprlja da je najpametnije izliti sve i naliti novo. Akvarij dimenzija 50*50*40 isto bi bio premali? Nebi mogao proci? Imam jednu neiskoristenu rupu u sobi gdje sam ih planirala staviti...dati napraviti akvarij po mjeri i smjestit ih tamo. Vjerujem da je mali, ali bi bio veci od ovog sadasnjeg. Danas su mi u pet centru rekli da nemaju vanjskih filtera za male akvarije..što mi je ciniti? Najmanji koji imaju je za 60 litara vode....

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #17 u: Siječanj 15, 2013, 08:05:42 prijepodne »
Pa ne bi trebala izgubiti na prostoru. Recimo da sada ispod kreveta imas 190x90x20 cm prostora, oko 0,342 m3. Kada podignes krevet na dodatne noge od minimum 40 cm ispod kreveta imas 190x90x60 cm. Smjestaj za kornjace zauzme recimo 120x90x60 cm, i pokraj toga za stvari imas jos 70x90x60 cm sto je 0,378 m3, cak i nesto vise nego sto si prije imala. Tako da nista ne gubis, ako ides na jos dodatnih 10-20 cm visine samo jos dobivas na prostoru za stvari i na jednostavnosti odrzavanja smjestaja.

Akvarij 50x50x40 cm bi bio dovoljan za kornjace velicine jedno 7-8 cm, kada jos narastu opet ce biti premalen. Tvoje kornjace ce narasti oko 20 cm duzine tako da trebaju imati jedno 300-400 litara za normalan zivot i 150 cm duzine za plivanje (u 120x90x35 cm imaju tu duzinu dijagonalno pa zato smjestaj ne mora biti bas 150 cm duzine). Strpi se sada sa novim smjestajem, i da pricekas par mjeseci dok sve isplaniramo i skupis za posten smjestaj opet nije strasno, kornjace ce izdrzati. Bitno je da u konacnici imas posten smjestaj.
Kloni se savjeta osoblja iz pet shopa, u vecini slucajeva ce ti dati pogresne informacije i prodati ti neku glupost koja ti nece biti dobra. U pet shop trebas uci ciljano kupiti neki proizvod o kojem si se prije informirala. Konkretno za kornjace se uvijek uzima jaci vanjski filter, ti bez problema mozes i na ovaj svoj mali smjestaj koji sada imas instalirati filter koji je deklariran za 60 litara.

Sto detaljnije poslikas, to cu moci napraviti detaljniji model (pogodovo noge i ispod kreveta da smislim nekakvu nosecu konstrukciju).
www.kornjace.com
www.akter.org