Nisu mi dragi ljudi koji svoje zivotinje daju drugima, tako nebih ni ja. Meni je najveca tlaka 3 puta tjedno, prati akvarij....preko cijelog stana nositi 20 litara ali zaista nemam izbora. Ne mogu svoje roditelje(koji nisu uopce bili za tu soluciju) prisiliti da im na sred kuhinje stavim veliki akvarij. U svojoj sobi nemam mjesta, nemam sto promjeniti jer mi je SVE napravljeno po mjeri, tako da je svaki cm iskoristen...a uz stolara u obitelji, vjerujte mi da sam vec o svemu razmisljala. Razmisljala sam i o soluciji da stavim akvarij veliki ispod kreveta, ali nije to bas tako jednostavno kako se cini u filmovima. Jednostavno nema mjesta. Nisam trazila kucnog ljubimca, dobila sam ga....i ne, ne zelim ga nakon godinu dana jer je narastao dati ca....jer sam to znala kada sam ga i primila iako je imao 3 cm.
Svjesna sam da je to mucenje zivotinja, ali znam vlasnike pasa gdje 2 psa zive u 30 kvadrata, gdje macka zivi u jednoj sobici....i ne smatram da bas svi ti psoljubci oko mene neznaju sto cine. Kome da poklonim 2 kornjace kada svatko u mojoj blizini zna da uz 2 ide i ogroman akvarij, da nemaju uvijek bas divan miris i da ce jos narasti? Mozda bi im bilo bolje u Sibeniku na gradskoj fontani gdje su i druge kornjace...ali ne pada mi to na pamet. I psima je mucenje u azilu pa neki nemaju izbora. Ako imate kakav savjet, stvarno sam ga voljena poslusati. Ali nemam ideju sto bih mogla promjeniti u svojoj sobi. Voljna sam potrositi novac i u ovoliko prostora koliko imam obezbjediti im najvise sto mogu.