Lipanj 27, 2025, 01:50:02 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: uređenje terarija  (Posjeta: 3375 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mariob123

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: uređenje terarija
« Odgovori #25 u: Prosinac 14, 2011, 19:42:20 poslijepodne »
Za kameleona bi osobno na dno stavila tepison (ona umjetna trava) a ne treset. Bila je već gomila tema o uginulim kameleonima koji su se začepili jer su progutali dio treseta.
A opet neki drže na tresetu i nemaju problema. Teško je malo reći, ima različitih mišljenja oko podloge.

Ne smeta mu ako samo stavim tepison i ništa na nju nego samo biljke na nju? ili da nešto stavim??? vidim da je netko napisao da bi mahovinu stavio ali kako na travu jel se ne osuši?

Offline mariob123

• Novi član
  • *
« Odgovori #26 u: Prosinac 14, 2011, 19:52:05 poslijepodne »
TomzZy cijeli topic je o kameleonu. A ovo što si napisao nije točno, ne drže se svi gušteri na pijesku.

Za kameleona bi osobno na dno stavila tepison (ona umjetna trava) a ne treset. Bila je već gomila tema o uginulim kameleonima koji su se začepili jer su progutali dio treseta.
A opet neki drže na tresetu i nemaju problema. Teško je malo reći, ima različitih mišljenja oko podloge.
Moze on pokusati drzati na tresetu, treba paziti da mu ne bjeze kukci iz posude i ako ne bude jeo moze ostaviti. Moji kameleoni jedu unatoc tome sto nema nikakvih zalutalih kukaca, jest ce ili s pozadine ili s poda, zemlju za cvijece takoder, tako da sam trebao sve izbaciti i zastititi. Sada je unutra zeleni tepih preko kojeg sam stavio mahovinu, ne svidaju mi se ti tepisoni i tepisi, umjetno je pa mi se ne uklapa u terarij.

Jel bi molim Vas mogli objaviti slike svojeg terarija? Da vidim... bio bih vam jako zahvalan.

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #27 u: Prosinac 14, 2011, 19:57:54 poslijepodne »
Nemam trenutno kameleona, možda uskoro.

Oni se ne spuštaju dolje već borave na granama tako da je za samu životinju svejedno koja je podloga. Ali ispucavaju jezik kad love i onda uz cvrčka mogu uloviti i komad treseta.
Ima gomila topica, prokopaj po forumu, najlakše je preko tražilice  ;)

Offline mariob123

• Novi član
  • *
« Odgovori #28 u: Prosinac 14, 2011, 20:04:24 poslijepodne »
Nemam trenutno kameleona, možda uskoro.

Oni se ne spuštaju dolje već borave na granama tako da je za samu životinju svejedno koja je podloga. Ali ispucavaju jezik kad love i onda uz cvrčka mogu uloviti i komad treseta.
Ima gomila topica, prokopaj po forumu, najlakše je preko tražilice  ;)

Ma zanima me samo izgled terarija, a Vi ih uzgajate ili?

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #29 u: Prosinac 14, 2011, 20:18:14 poslijepodne »
Pa ima i toga, samo treba potražiti.
Ma ne, nemam se vremena baviti s uzgojem. Pored ostalih tera životinja koje imam kao kućne ljubimce u planu mi je i nabava kameleona (ali ne calyptratusa).

Offline mariob123

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Prosinac 14, 2011, 20:22:40 poslijepodne »
Pa ima i toga, samo treba potražiti.
Ma ne, nemam se vremena baviti s uzgojem. Pored ostalih tera životinja koje imam kao kućne ljubimce u planu mi je i nabava kameleona (ali ne calyptratusa).

Ja ću za početak ovoga pa ću vidjeti kako će to izgledati a onda ću razmišljati dalje trenutno mi je ovo i previše dok se uhodam, jako mi se također sviđa vrsta panther chameleon.

Offline kikizg

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 50
« Odgovori #31 u: Prosinac 14, 2011, 20:38:04 poslijepodne »
Panther chameleon ti je jako osjetljiv. Ali jako lijep  :up: